早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

EarthquakesafetytipsOnApril14,2010,abigearthquakehitYushu,Qinghai.Over,2,000peopledied.Manypeoplewerehurt.Whyarethereearthquakes?ThesurfaceoftheEarthhasmanypieces.Thesepiecesarealwaysmoving.Whentwopie

题目详情
Earthquake safety tips
On April 14,2010,a big earthquake hit Yushu,Qinghai.Over,2,000people died.Many people were hurt.Why are there earthquakes?
The surface of the Earth has many pieces.These pieces are always moving.When two pieces move past each other,there is an earthquake.
Scientist are working hard to find out more about earthquakes.They try to predict(预测) them,but it's very hard.
Do you know how to get ready for an earthquake?Do you know what to do during an earthquake?Here are some things you should know.
What to do before an earthquake
Make sure you have two bottles of water,a packet of biscuits(饼干),a clean towel(毛巾),a few band-aids(创口贴),a radio and a flashlight(电筒) at home.
What to do during an earthquake
If you are inside:
★Stay where you are.Quickly move under a strong desk,or along a wall.This will protect you from falling things.
★Don't stand near windows.
★Turn off the lights.
★Don't get into a lift during an earthquake.If your are in a lift,get out as quickly as possible.
If you are outside:
★Don't stand near buildings.Things may fall on you.
★Lie on the ground until the shaking stops.
56.An earthquake hit Yushu___.
A.on April 12,2010     B.on April 14,2010   C.on May 14,2010   D.on May 12,2010
57.You need___ at home before an earthquake.
A.some water and biscuits                B.a clean towel and a few band-aids
C.a radio and a flashlight                 D.all of the things above
58.You must protect yourself in an earthquake by___.
A.keeping you from falling things          B.turning on the lights
C.standing near the window               D.getting into a lift
59.The reason why an earthquake happens is that___.
A.the surface of the earth is thin
B.the pieces of the surface are moving slowly
C.two pieces of the surface move past each other
D.there are too many people on the earth
60.Which is TRUE according to the passage when you are outside in an earthquake?___
A.You can play under a big tree.
B.You can't stand near the buildings.
C.You can lie on the ground until the shaking stops.
D.Both B and C.
▼优质解答
答案和解析
56-60:BDACD
56题答案:B 细节题.由文章的第一句On April 14,2010,a big earthquake hit Yushu可知是2010年4月14日.
57题答案:D 细节题.由文章的第六段Make sure you have two bottles of water,a packet of biscuits(饼干),a clean towel(毛巾),a few band-aids(创口贴),a radio and a flashlight(电筒) at home.What to do during an earthquake可知,都是地震前在家要准备好的物品.
58题答案:A 细节题.根据建议第一条Stay where you are.Quickly move under a strong desk,or along a wall.This will protect you from falling things由在地震中应该怎样做可知在地震中保护自己必须远离往下落的东西.
59题答案:C 细节题.由文章的第二段When two pieces move past each other,there is an earthquake可知当两板块东西相互移动时,就有地震.
60题答案:D 细节题.由文章的最后两句If you are outside:★Don't stand near buildings.Things may fall on you.★Lie on the ground until the shaking stops.可知如果你在外面:★别靠近建筑物.东西可能落在你身上.★躺在地上直到晃动停止.