早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解Thecoyote(丛林狼)thatcleveranimalofwide-openspaceshascometothenation’scapital.InfactcoyoteshavespreadtoeverycorneroftheUnitedStateschangingtheirbehavio

题目详情

阅读理解

  The coyote(丛林狼) that clever animal of wide-open spaces has come to the nation’s capital.In fact coyotes have spread to every corner of the United States changing their behaviors to fit new environments and causing researchers to deal with a troublesome new kind of creature:the city coyote.

  The coyote originally lived in the middle of the continent.One of its most obvious characters is its smartness which has made the animal a notorious(臭名昭著的)pest.Hunters trapped shot and poisoned more than a million coyotes in the 1900s.It’s still one of America’s most hunted animals.Yet the coyote has survived.How has the coyote shown this extraordinary ability? “I guess if you wanted to use one word it’d be ‘plasticity’ ”says Eric Gese an expert at Utah State University.Coyotes can live alone in pairs or in large packs like wolves hunt at night or during the day occupy a small region or an area up to 40 square miles and live on all sorts of food from lizards(蜥蜴)and shoes to ants and melons.

  Unbelievably people helped coyotes increase when they killed most of the wolves in the United States.The spreading of coyotes into city areas though is recent.They travel at night crossing sidewalks and bridges running along roads and ducking into culverts(钻入涵洞)and underpasses.No one knows why coyotes are moving into cities but experts explain that cleverer more human-tolerant(不怕人的)coyotes are teaching new generations urban survival skills.

  Occasionally coyotes might attack human beings.There have been about 160 attacks on people in recent years.Therefore people have been consistently told not to feed coyotes or leave pet food unsecured.That plus a large trapping program in the neighborhood has cut down on the coyote population.

(1)

The underlined word “plasticity” in Paragraph 2 refers to ________.

[  ]

A.

the ability to fit the environment

B.

notorious smartness

C.

hunting ability

D.

being human-tolerant

(2)

The aim of the passage is to ________

[  ]

A.

tell people how to fight against coyotes

B.

tell us why the coyote is the most hunted animal

C.

supply the reason why the coyote is a kind of notorious pest

D.

explain how the coyote has spread to and survived in cities

(3)

According to the passage coyotes ________.

[  ]

A.

originally lived in the west of the continent

B.

sleep during the day but look for food at night

C.

are teaching their younger generations survival skills

D.

suffered a population decrease because people killed wolves

(4)

According to the passage to cut down on the coyote population people are advised to ________.

[  ]

A.

leave pet food secured

B.

keep coyotes in small regions

C.

force coyotes to live alone

D.

avoid using trapping programs

▼优质解答
答案和解析
答案:1.A;2.D;3.C;4.A;
解析:
(1) 猜测词义题。文章第二段讲到丛林狼的生存面临着巨大的危机——捕获、射杀或毒死,然而丛林狼仍然生存下来了,可知plasticity为“适应环境的,可塑的”之意。 (2) 主旨大意题,从文章第一段很容易得知正确答案为D项。 (3) 文章第三段最后一句可知答案。 (4) 文章第四段中讲到“人们经常被告知不要给丛林狼喂食,也不要将宠物食物放在不可靠的地方”。