早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解Thesummerof1936theOlympicGameswerebeingheldinBerlinbecauseAdolfHitlerchildishlyinsistedthathisperformersweremembersofa“masterrace”.Iwasn’ttoo

题目详情

阅读理解

  The summer of 1936 the Olympic Games were being held in Berlin because Adolf Hitler childishly insisted that his performers were members of a “master race”.

  I wasn’t too worried about this.I’d trained sweated myself for six years with the Games in mind.On my way there all I could think about was taking home one or two of those gold medals.I had my eyes especially on the running broad jump.A year before as a sophomore(大二学生).I’d set the world’s record of 26 feet 8 . 25 inches.Nearly everyone expected me to win this event.

  I was in for a surprise.When the time came for the broad-jump trials a tall German boy named Luz Long hit the pit at almost 26 feet on his practice leaps! And Hitler hoped to win the jump with him If Long won it would add some new support to the Nazis “master race” theory.After all I am a Negro.Angry about Hitler’s ways I determined to go and really show Der Fuhrer and his master race who was superior and who wasn’t.

  An angry athlete is an athlete who will make mistakes.I was no exception.On the first two of my three qualifying jumps I fouled(犯规)twice.

  Walking from the pit I kicked angrily at the dirt.Suddenly I felt a hand on my shoulder.I turned to look into the friendly blue eyes of the tall German broad jumper who had easily qualified for the finals on his first attempt.He offered me a firm handshake.

  “Jesse Owens I’m Luz Long.I don’t think we’ve met.”He spoke English well though with a German twist to it.

  “Glad to meet you ”I said.Then trying to hide my nervousness I added “How are you?”

  “I’m fine.The question is:How are you?”

  “What do you mean?” I asked.

  “Something must be eating you ”he said “you should be able to qualify with your eyes closed.”

  “Believe me I know it.”I told him-and it felt good to say that to someone.

(1)

The author was sure that he was able to win one or two gold medals because _________.

[  ]

A.

he simply wanted to prove the Nazis “master race” theory wrong

B.

no other athlete was close to him

C.

he had trained and was confident

D.

he was much stronger and swifter than the other athletes

(2)

Who do you think the underlined word “Der Fuhrer” in the 3rd paragraph refers to?

[  ]

A.

Jess Owens.

B.

Luz Long.

C.

Adolf Hitler.

D.

A running and jumping coach.

(3)

By saying “Something must be eating you” Luz Long really meant _________.

[  ]

A.

to frighten the American athlete not to get the gold medal

B.

to encourage Jesse Owens not to think about anything else and try his best

C.

to tell Jesse Owens to close his eyes when he performed

D.

to show off his foreign language skill

(4)

This passage implies _________.

[  ]

A.

Luz long was a follower of the Nazis “master race” theory

B.

before the war nationalistic feelings were at an all-time high

C.

Jesse Owens was looked down upon by others only because he was a Negro

D.

even at that special time there was true friendship between athletes

▼优质解答
答案和解析
答案:1.C;2.C;3.B;4.D;
解析:
(1) 依据第二段作者本人平时成绩优秀,训练刻苦,对比赛充满自信可知。 (2) 结合上下文尤其是第一段可知,我当时对Adolf Hitler的话表示愤怒,希望用成绩来证明自己。 (3) 结合上下文,正式自己的对手——德国运动员的鼓励才使我战胜自己。 (4) 显然本文暗示:即使在战争年代运动场上也有真正的友谊。