早教吧作业答案频道 -->英语-->
Wecan'trememberclearlysincewhenwestartedtotakeourmobilestoadinnertable.Thishappensalot,especiallywhenweeatout.Onceadishcomes,insteadofliftingourchopsticks,wetakeoutourmobilesandclick.Later,wepostthe
题目详情
We can't remember clearly since when we started to take our mobiles to a dinner table.This happens a lot,especially when we eat out.Once a dish comes,instead of lifting our chopsticks,we take out our mobiles and click.Later,we post the photos onto Weibo or Wechat,waiting to be"liked."Then we check our mobiles from time to time during the meal,to see whether we get"liked"or not.We just cannot leave our mobiles for simply a meal.
Does that sound familiar to you?Do you do that often?If not,how do you feel when others do that when having dinner with you?
A recent study suggests that what we are used to doing is not that good.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.To test this,some researchers did an experiment.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.It turned out that the more photos they took,___.So,why not stop taking photos and just enjoy the food ahead of you?
Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.After posting the photos onto the Internet,one will be unable to control himself and check his mobile many times."Does everyone accept my photo?I hope a lot of people like it!"It seems like your mobile secretly calls your name all the time,even when you are with real people.
So,next time you go out to have dinner with your family or friends,how about not taking photos of food?Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.Trust me,it will be a wonderful time.
38.From the passage,we know people like to___ first before meals recently.
A.talk with their friends
B.take photos of the dish
C.have a taste of the dish
D.check their mobile phones
39.Which of the following can be put in the___ in Paragraph 3?
A.the less cheerful they became.
B.the more interested they were in the food.
C.the less delicious the food seemed to them.
D.the more"liked"they got on Weibo or Wechat.
40.What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?___
A.People often treat mobiles as real people.
B.People regard mobiles as their secret friends.
C.People often make phone calls when they get together.
D.People pay more attention to mobiles than to real people.
41.Which of the following statement is the writer's opinion?___
A.We take out our mobiles and click when a dish comes.
B.We check our mobiles from time to time during the meal.
C.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.
D.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.
Does that sound familiar to you?Do you do that often?If not,how do you feel when others do that when having dinner with you?
A recent study suggests that what we are used to doing is not that good.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.To test this,some researchers did an experiment.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.It turned out that the more photos they took,___.So,why not stop taking photos and just enjoy the food ahead of you?
Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.After posting the photos onto the Internet,one will be unable to control himself and check his mobile many times."Does everyone accept my photo?I hope a lot of people like it!"It seems like your mobile secretly calls your name all the time,even when you are with real people.
So,next time you go out to have dinner with your family or friends,how about not taking photos of food?Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.Trust me,it will be a wonderful time.
38.From the passage,we know people like to___ first before meals recently.
A.talk with their friends
B.take photos of the dish
C.have a taste of the dish
D.check their mobile phones
39.Which of the following can be put in the___ in Paragraph 3?
A.the less cheerful they became.
B.the more interested they were in the food.
C.the less delicious the food seemed to them.
D.the more"liked"they got on Weibo or Wechat.
40.What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?___
A.People often treat mobiles as real people.
B.People regard mobiles as their secret friends.
C.People often make phone calls when they get together.
D.People pay more attention to mobiles than to real people.
41.Which of the following statement is the writer's opinion?___
A.We take out our mobiles and click when a dish comes.
B.We check our mobiles from time to time during the meal.
C.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.
D.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.

▼优质解答
答案和解析
38.B细节理解题.根据第一段Once a dish comes,instead of lifting our chopsticks,we take out our mobiles and click.可知人们吃饭前喜欢拍照,故选B.
39.C细节理解题.根据上一句It turned out that the more photos they took,可以推断出是the more…,the more句型,根据下一句句意:为什么不停下来吃饭呢?可以推断出此处应该是:照片拍的越多,食物看着越不好吃.故选C.
40.D句子理解题.结合本段的主旨Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals饭前拍照的坏影响,可以推断出此处应该是:过多的关注手机而不是人,故选D.
41.C主旨大意题.根据文章内容和容最后一段的Let the food be delicious as it is and share your life with people around you可知本篇文章讲述了现在常见的社会现象--在吃饭前拿手机拍照"菜品",拍完照片放在网络上,作者是不同意这种观点的,要和身边的人分享美食,故选C.
39.C细节理解题.根据上一句It turned out that the more photos they took,可以推断出是the more…,the more句型,根据下一句句意:为什么不停下来吃饭呢?可以推断出此处应该是:照片拍的越多,食物看着越不好吃.故选C.
40.D句子理解题.结合本段的主旨Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals饭前拍照的坏影响,可以推断出此处应该是:过多的关注手机而不是人,故选D.
41.C主旨大意题.根据文章内容和容最后一段的Let the food be delicious as it is and share your life with people around you可知本篇文章讲述了现在常见的社会现象--在吃饭前拿手机拍照"菜品",拍完照片放在网络上,作者是不同意这种观点的,要和身边的人分享美食,故选C.
看了 Wecan'tremembe...的网友还看了以下:
已知字母组合成英语单词1、e e t t i n h r 2、e e r a t w h 3、o 2020-05-14 …
向量,空间直线参数方程x^2+y^2=25,z=1/∏arctan(x/y)求空间直线的参数方程, 2020-05-23 …
曲线y=ex+e−x2与直线x=0,x=t(t>0)及y=0围成一曲边梯形.该曲边梯形绕x轴旋转一 2020-06-14 …
求T形截面的惯性距IzT形截面惯性矩算法如下:一、确定截面的形心位置参考坐标Oyz'(z'为T的上 2020-06-14 …
设A=(x|-3<=X<=3),B=(y|y=-x2+t)若AnB=空集则实数t的取值范围唉越详细 2020-06-30 …
已知光滑曲线C:x=x(t),y=y(t),z=z(t)在点(x(t0),y(t0),z(t0)) 2020-07-10 …
设曲线x=x(t)y=y(t)由方程组tey+2x-y=2x+y+2t(1-t)=1确定,求曲线在 2020-07-31 …
总需求函数联立方程怎么得不出答案?IS曲线函数:Y=C(Y-T)+I(r)+G(C是消费函数,I是投 2020-10-31 …
四维空间坐标转换确认一下∑和∑’系中P坐标分别为(x,y,z,t)和(x',y',z',t')∑’系 2020-11-01 …
已知某产品的数量s与所需ab两种原料数量x(t),y(t)间满足函数s(x)已知某产品的数量s与所需 2020-11-19 …