阅读理解Excusedfromrecycling(回收利用)becauseyouliveinahighrisewitharubbishchute(垃圾道)?Youwon'tbeforlong.Miami'sMarkShantzishasmadeitsimpleforthoselivingintallbuildingstousethechute
阅读理解
Excused from recycling(回收利用) because you live in a high rise with a rubbish chute(垃圾道)? You won't be for long. Miami's Mark Shantzis has made it simple for those living in tall buildings to use the chute and recycle too.
In Shantzis' Hi-Rise Recycling System a chute leads to a pie-shaped container with six boxes that can turn around when operated. The system which fits in the same space as the chute and container now in use enables glass plastic paper metal and other rubbish to go into separate boxes.
The system is controlled from a board fixed next to the chute door. The board has a button for each class of recycling materials (as well as for unrecyclables). At the press of a button a microcomputer locks all other floors' chute doors and sets the recycling container turning until the right box comes and gives a signal by phone when the box is full. And a particular piece of equipment breaks up the nonrecyclables.
Sorting(分类) recyclables before they are collected saves the use of expensive materials recovery equiqment which otherwise has to do the sorting. Such equipment often makes recycled materials very expensive so expensive that tons of recyclables remain wasted. Shantzis believes his system could help recycled materials become more cost-effective.
1.The purpose in writing this text is ________.
[ ]
A.to encourage people to recycle their rubbish
B.to introduce a recycling system for high rises
C.to describe the use of computer technology in recycling
D.to explain the need for rubbish collection in high rises
2.When he says “You won't be for long” the writer means that ________.
[ ]
A.you'll soon be living in a cleaner building
B.rubbish chutes will become out of date before long
C.you won't wait long for your turn to recycle rubbish
D.it won't be long before you'll have to recycle your rubbish
3.Before dropping rubbish into the chute you have to ________.
[ ]
A.lock the other floors' chute doors
B.check if the container is full
C.press the correct button
D.break up the rubbish
4.The biggest advantage of this new system is that ________.
[ ]
A.it reduces the cost of recycling
B.it saves time and space
C.it saves money for people living in high rises
D.it makes better use of the existing recovery equipment
解析:
1.B 这是一道推断作者写作意图题。通读这篇短文不难看出,作者的写作目的是介绍一种垃圾回收利用系统。 2.D 这是一道猜义题。从开头一句的问话及第一段最后一句话可知,作者说这句话的意思是,不久人们就不会把住在高层建筑作为不对垃圾进行回收利用的借口了。 3.C 从第三段第三句可知,在倒垃圾前,要按一下按钮。 4.A 这是一道推断题。从最后一段中,可以推断出,这种垃圾回收利用系统可以节省垃圾回收利用的成本。
二重定积分问题闭区域D={(x,y)/x^2+y^2≤y,x≥0}又f(x,y)为D上的连续函数,且 2020-03-30 …
设D是有界闭区域,下列命题中错误的是()A.若f(x,y)在D连续,对D的任何子区域D0均有∬D0 2020-06-12 …
设D是一有界闭域,函数f(x,y)在D上连续,在D内偏导数存在,且满足等式∂f(x,y)∂x+2∂ 2020-06-23 …
设一组初始记录关键字序列为(Q,H,C,Y,P,A,M,S,R,D,F,X),则按字母升序的第一趟 2020-07-17 …
函数y=x-ln(1+x²)在(-∞,+∞),则在(1/2,1)内A.f(x)单调增加,曲线y=f 2020-07-29 …
设D是一有界闭域,函数f(x,y)在D上连续,在D内偏导数存在,且满足等式?f(x,y)?x+2? 2020-07-31 …
函数f(x)=ex(e为自然对数的底数)对任意实数x、y,都有()A.f(x+y)=f(x)f(y 2020-08-02 …
1.设集合A={x|0≤x≤2},B={y|0≤y≤1},从A到B得对应法则是f,则下列对应不是映 2020-08-02 …
单选设函数f(x)可导,又y=f(-x),则y‘=(A.f‘(x)B.f‘(-x)C.-f‘(x)D 2020-11-03 …
多元函数积分的小题设f(x,y)连续,且f(x,y)=xy+∫∫(D)f(u,v)dudv,其中D是 2020-11-03 …