早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

WhatamIdoingwithmydaughterathome?Ratherthanreadaloudfrombooks,wegotodinnerandhaveaverygoodtime.ThisisusuallywhenherMornisn'taround,andthisiswhenmylittlegirlandIrelatebetter.They'realonetogether

题目详情

  What am I doing with my daughter at home?Rather thanread aloud from books,we go to dinner and have a very good time.This is usually when her Morn isn't around,and this is when my little girl and I relate better.They're alone together so much.We're seldom alone.When we're alone together,she and I somehow behave differently.We learn about each other.She learns that I'm her father.I learn that she's my daugh ter.It's a strange feeling,but any parent knows what I'm talking about when I say that I often look at my daughter and wonder just whose kid she is.Where'd she suddenly come from?And why on earth did she pick Laura and me for parents?

  When my daughter and I are alone she'll hold my hand and say,“I just love you so much,Daddy!”She's so used to my leaving that when I tell her she and I are going to hang out all night,she gets this great look on her face and says,“We've got So much to do,Dad!”There's nothing like it in the world.

  I want my relationship with my daughter to keep growing,so I've been giving my wife a couple of hundred dollars each week and making her go to the shopping center with her girlfriends,or something-anything!

  But this closeness is not without its problems.When I'm sitting there playing with her Barbie doll(芭比娃娃),washing her hair,a voice in me suddenly says,“I've got to get a drink and get out of here.”Right in the middle of all this pleasantness,the voice goes,“Look at yourself!You're washingdolls!”

(1)

Why does the husband give his wife so much money each week?

[  ]

A.

He wants her to buy more things for the family.

B.

She can do whatever she likes with the money.

C.

He can spend more time with his daughter.

D.

She can spend more time with her friends.

(2)

Which of the following statements is true?

[  ]

A.

The father spends more time with the daughter than the mother does.

B.

The daughter is happy when the father tells her he will be away.

C.

The father is happy,hearing “We've got so much to do,Dad!”

D.

The father is sure that the daughter is not his own.

(3)

What does the last paragraph tell us about the father?

[  ]

A.

He doesn't enjoy being with his daughter.

B.

He doesn't like washing his daughter's hair.

C.

He likes to enjoy himself by going out for a drink.

D.

He has mixed feelings when he is with his daughter.

▼优质解答
答案和解析
1.C;2.C;3.D;

(1)

解析:细节题。根据第一段可以判断,这位丈夫给他妻子很多钱的目的是让他妻子去和她的朋友外出买东西,或做任何她们愿意做的事,以便留下他和女儿在家里,有更多的时间和女儿单独呆在一起。答案为C.

(2)

解析:细节题。从第二段最后两句话可以看出,当女儿说这句话的时候,父亲感到+分高兴。答案为C.

(3)

解析:主旨大意题。最后一段中第二句充分表现了这位丈夫的矛盾心情:他既想和自己的女儿单独呆在一起,又想到外面去喝酒。答案为D.