早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Q:OnFacebookmyfriendsareamixofreal-lifepalsformerclassmatesprofessionalcolleaguesextended-familymembersand…mymom.MomisthefirsttolikeandcommentoneverythingIpostwhichisannoying.Itriedtalkingtoher

题目详情
Q: On Facebook my friends are a mix of real-life pals former classmates professional colleagues extended-family members and … my mom. Mom is the first to like and comment on everything I post which is annoying. I tried talking to her about it but her feelings quickly got hurt so I backed off. I know I can’t block her but now I don’t want to post anything. How do I handle this?
A: This is about Facebook not your mom. The often-shrugged-off truth about social media is that nothing is private. It’s easy to forget this so in a way you’re lucky that your mom is reminding you. Everything you post—comments likes photos—is freely available to future friends employers lovers etc unless blocked. That said you can ask Mom again nicely to tone it down. You can also customize your controls so she can’t see everything you post.
Q: In which situations am I required to make a phone call versus send a text message?
A: A text is for information—time date news. It’s for the stuff you can keep short and sweet. A phone call is for analysis discussion opinion and if you must gossip.
Q: I’m always on Facebook so I just send messages to friends through the site. But when should I log off and send an e-mail?
A: When you’re serious about anything. Think of it as chatting with someone on a bus versus asking her to meet you for coffee. The former is good for casual conversation; the latter is personal and requires attention.
Q: For which occasions should I mail paper invitations versus send e-mail ones? (E-cards are free and easy—what’s not to love?!)
A: Anything important needs a paper invitation. That’s your baseline. So ask yourself: “Do I want people to dress up for this event?” If the answer is yes dress up your invitation by making it printed instead of virtual. For more casual events and gatherings e-card away.
Q: Is using emoticons ever inappropriate to express a feeling or make a point in texts or e-mails?
A: Emoticons are for fun. Is the message you’re writing fun? Use an emoticon. Are you asking for a big favor? Skip it. Is the message to your boss or a colleague? Skip it. Avoid them if you want to be taken seriously about anything.
Q: I have a big happy announcement to share with a lot of people. Is it appropriate to share it on my blog?
A: Yes so you don’t have to go cc-ing everyone in an e-mail. Post away. But send a private message to those who should know first.
Q: I have a big sad announcement. What should I do?
A: Respect your privacy—and yourself. Pick up the phone and call a trusted friend or family member to let her know and then ask her to help spread the news offline.
小题1:What do we learn about social media from the first Q and A?
A.It is illegal to keep track of personal privacy on Facebook.
B.Personal privacy is inaccessible online with control customized.
C.People tend to ignore privacy provided it is blocked purposefully.
D.We need someone to remind us constantly of our privacy online.
小题2:Which of the following is appropriate about using social media?
A.Sending texts to consult a doctor for surgery
B.Carrying on casual conversations via emails.
C.Emailing your boss with emoticons for promotion.
D.Writing a formal invitation for a dress-up event.
小题3:According to the passage how would you make it known that you have won a scholarship to Harvard?
A.Arranging for a social gathering to celebrate it.
B.Informing your teachers who may help you spread.
C.Telling your parents before posting it on your blog.
D.Sending everyone a message privately to share it.
▼优质解答
答案和解析
小题1:B小题2:D小题3:C
分 析:
文章通过问答的形式介绍了我们在使用社交媒体的时候,需要注意的事项。小题1:细节题:从第一段的句子:This is about Facebook not your mom. The often-shrugged-off truth about social media is that nothing is private. 可知设置了控制隐私就看不见了,选B小题2:细节题:根据第四个问题下面的回答:Anything important needs a paper invitation. That’s your baseline. So ask yourself: “Do I want people to dress up for this event?” If the answer is yes dress up your invitation by making it printed instead of virtual. 可知一个化妆晚会需要写正式的邀请信,选D小题3:细节题:从倒数第二段的句子:Yes so you don’t have to go cc-ing everyone in an e-mail. Post away. But send a private message to those who should know first.可知获得奖学金这样的事情,要先告诉父母再发布到博客里面,选 C