早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

AboutPISATheProgramforInternationalStudentAssessment(PISA)isatriennialinternationalsurveywhichaimstoevaluateeducationsystemsworldwidebytestingtheskillsandknowledgeof15-year-oldstudents.Todate,students

题目详情
作业帮
About PISA
The Program for International Student Assessment(PISA) is a triennial international survey which aims to evaluate education systems worldwide by testing the skills and knowledge of 15-year-old students.To date,students representing more than 70 economies have participated in the assessment.
What makes PISA different
PISA is unique because it develops tests which are not directly linked to the school curriculum.The tests are designed to assess to what extent students at the end of compulsory education,can apply their knowledge to real-life situations and be equipped for full participation in society.The information collected through  background questionnaires also provides context which can help analysts interpret the results.
What the assessment involves
Since the year 2000,every three years,fifteen-year-old students from randomly selected schools worldwide take tests in the key subjects:reading,mathematics and science,with a focus on one subject in each year of assessment.The students take a test that lasts 2 hours.The tests are a mixture of open-ended and multiple-choice questions that are organized in groups based on a passage setting out a real-life situation.A total of about 390 minutes of test items are covered.Students take different combinations of different tests.
Additional PISA initiatives
PISA-based Test for Schools(PTS)
As interest in PISA has grown,school and local educators have been wanting to know how their individual schools compare with students and schools in education systems worldwide.To address this need,the OECD(The Organization for Economic Co-operation and Development) has developed the PISA-based test for schools.It is currently available in the United States and the OECD is in discussions with governments to make the test available in other countries such as England and Spain.
70.PISA is different from other programmes because___.
A.its test is closely related to the school curriculum.
B.its test aims to assess whether students can solve real-life problems.
C.its test can equip students for full participation in school.
D.test scores directly determine the analysis of the test.
71.Which of the following statements is true according to the passage?___
A.Test-takers are carefully selected.
B.Test-takers answer the same questions.
C.Test-takers are tested on three key subjects.
D.Test-takers spend about 390minutes on the test.
72.What can we infer from the last paragraph?___
A.Students of all ages will be able to take PTS in the future.
B.More countries are likely to have PTS in the future.
C.School and local educators show little interest in PISA at present.
D.PISA provides evaluation of education system within a certain country.
73.Where can we most probably find the passage?___
A.On the Internet 
B.In a newspaper
C.In a magazine 
D.In an advertisement.
▼优质解答
答案和解析
70.答案B.细节理解题.根据文章"What makes PISA different"部分中"PISA is unique because it develops tests which are not directly linked to the school curriculum."和"can apply their knowledge to real-life situations and be equipped for full participation in society."可知,PISA开展的测试与课程没有联系.测试以后也希望学生可以运用他们的知识到现实生活中.故选B.
71.答案C.细节理解题.根据文章"What the assessment involves"部分中"take tests in the key subjects:reading,mathematics and science"可知,这项评估测试了阅读,数学和科学这三个关键的课程.C项正确.ABD均与文意不符,可在此段中找出原句进行比较.故选C.
72.答案B.推理预测题.根据文章最后一段中"It is currently available in the United States and the OECD is in discussions with governments to make the test available in other countries such as England and Spain"可知,把这项测试正在试着推广到其他国家,未来可能会有更多的国家来参与这场测试.故选B.
73.答案A.推理预测题.本文是一则关于PISA测试的广告.而参考全文的格式,和文章最上方的图片,可推测这篇文章最有可能出现在网络上.故选A.