早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解Somepeoplewilldojustaboutanythingtosavemoney.AndIamoneofthem.Takemyfamily'slastvacation.Itwasmysix-year-oldson'swinterbreakformschoolandwewereheadingho

题目详情

阅读理解

  Some people will do just about anything to save money.And I am one of them.Take my family's last vacation.It was my six-year-old son's winter break form school and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip.The flight was overbooked and Delta the airline offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.I had meetings in New York,So I had to get back.But that didn't mean my husband and my son couldn't stay.I took my nine-month-old and took off for home.

  The next day my husband and son were offered more credits to take an even later flight.Yes I encouraged-okay ordered-them to wait it out at the airport to "earn" more Delta Dollars.Our total take:$1 600.Not bad huh?

  Now some people may think I'm a bad mother and not such a great wife either.But as a big-time bargain hunter I know the value of a dollar.And these days a good deal is something few of us can afford to pass up.

  I've made living looking for the best deals and exposing(揭露)the worst tricks.I have been the consumer reporter of NBC's Today show for over a decade.I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade:A Consumer Survival Guide.And I really do what I believe in.

  I tell you this because there is no shame in getting your money's worth.I'm also tightfisted when it comes to shoes clothes for my children and expensive restaurants.But I wouldn't hesitate to spend on a good haircut.It keeps its shape longer and it's the first thing people notice.And I will also spend on a classic piece of furniture.Quality lasts.

(1)

Why did Delta give the author's family credits?

[  ]

A.

They took a later flight.

B.

They had early bookings.

C.

Their flight had been delayed.

D.

Their flight had been cancelled.

(2)

What can we learn about the author?

[  ]

A.

She rarely misses a good deal.

B.

She seldom makes a compromise.

C.

She is very strict with her children.

D.

She is interested in cheap products.

(3)

What does the author do?

[  ]

A.

She's a teacher.

B.

She's a housewife.

C.

She's a media person.

D.

She's a businesswoman.

(4)

What does the author want to tell us?

[  ]

A.

How to expose bad tricks.

B.

How to reserve airline seats.

C.

How to spend money wisely.

D.

How to make a business deal.

▼优质解答
答案和解析
答案:1.A;2.A;3.C;4.C;
解析:
(1) 根据文章第一段Dalta the airline offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day可知,他们因为放弃了航班机票而得到航空公司的赔偿,他们第二天离开,故选A。 (2) 根据第三段as a big-time bargain hunter….a good deal is something that few of us can afford to pass up可推测作者很少错过便宜货。故选A。 (3) 根据第四段I have been the consumer reporter of NBC's today show for over a decade可知,作者是媒体记者。故选C。 (4) 综观全文,尤其是第一段和末段。第一段:作者是省钱一族。最后一段对不同的产品的不同决策,指出对于质量高的产品也会毫不犹豫购买,说明了作者花钱的明智。故选C。