早教吧作业答案频道 -->英语-->
OnApril12,2016,GuinnessWorldRecordsannouncedinLondonthatXinhuaDictionarypublishedbyChina'sTheCommercialPress(中国商务出版社)isthe"mostpopulardictionary"andthe"best-sellingbook".Thelatestediti
题目详情
On April 12,2016,Guinness World Records announced
in London that Xinhua Dictionary published by China's
The Commercial Press(中国商务出版社) is the"most popular dictionary"and the"best-selling book".
The latest edition(版本) of Xinhua Dictionary came out on July 28,2015.It is the first modern Chinese dictionary since the foundation(建立) of the People's Republic of China on October 1,1949and has sold 567million copies around the world.
One leader of the Guinness World Records said:"We have done a lot of work,such as data collection and examination,for the two records over the past year and we are pleased to verify that Xinhua Dictionary is the most popular dictionary and the best-selling regularly(定期地) updated book."
"The'Most popular dictionary'and'Best-selling book (regularly updated)'record titles themselves are the excellent example of Chinese and foreign cultural exchange,showing the increasing international influence of Chinese language in a way,"said Tan Yue,President of China Publishing Group.
Xinhua Dictionary has been a tool for several generations of Chinese people,so it's also known as the"National Dictionary",bearing(蕴含) the culture of a great country and guiding its[来源:people to learn their mother language.It is also a good tool for foreigners who are learning Chinese language and culture.
56.Xinhua Dictionary has sold___.
A.5,67000,000copies across China
B.56,7000,000copies in Britain
C.567,000,000copies all over the world
57.Xin Hua Dictionary is a___.
A.a tool used by Chinese to learn their own language.
B.a tool used by foreigners to study their mother language.
C.a dictionary that has little to do with Chinese culture.
58.Which of the following is TRUE?___
A.The first edition of Xinhua Dictionary was published in 1949.
B.There are more than ten editions of Xinhua Dictionary up to now.
C.The newest edition of Xinhua Dictionary was published in London.
59.What does the underlined word "verify" in the third paragraph mean in Chinese?___
A.证实
B.监督
C.维护
60.From the passage,we can infer that___.
A.Chinese is becoming more and more important in the world
B.Chinese is taught in all the schools around the world
C.Chinese can be learned well only by using Xinhua Dictionary.
in London that Xinhua Dictionary published by China's
The Commercial Press(中国商务出版社) is the"most popular dictionary"and the"best-selling book".
The latest edition(版本) of Xinhua Dictionary came out on July 28,2015.It is the first modern Chinese dictionary since the foundation(建立) of the People's Republic of China on October 1,1949and has sold 567million copies around the world.
One leader of the Guinness World Records said:"We have done a lot of work,such as data collection and examination,for the two records over the past year and we are pleased to verify that Xinhua Dictionary is the most popular dictionary and the best-selling regularly(定期地) updated book."
"The'Most popular dictionary'and'Best-selling book (regularly updated)'record titles themselves are the excellent example of Chinese and foreign cultural exchange,showing the increasing international influence of Chinese language in a way,"said Tan Yue,President of China Publishing Group.
Xinhua Dictionary has been a tool for several generations of Chinese people,so it's also known as the"National Dictionary",bearing(蕴含) the culture of a great country and guiding its[来源:people to learn their mother language.It is also a good tool for foreigners who are learning Chinese language and culture.
56.Xinhua Dictionary has sold___.
A.5,67000,000copies across China
B.56,7000,000copies in Britain
C.567,000,000copies all over the world
57.Xin Hua Dictionary is a___.
A.a tool used by Chinese to learn their own language.
B.a tool used by foreigners to study their mother language.
C.a dictionary that has little to do with Chinese culture.
58.Which of the following is TRUE?___
A.The first edition of Xinhua Dictionary was published in 1949.
B.There are more than ten editions of Xinhua Dictionary up to now.
C.The newest edition of Xinhua Dictionary was published in London.
59.What does the underlined word "verify" in the third paragraph mean in Chinese?___
A.证实
B.监督
C.维护
60.From the passage,we can infer that___.
A.Chinese is becoming more and more important in the world
B.Chinese is taught in all the schools around the world
C.Chinese can be learned well only by using Xinhua Dictionary.
▼优质解答
答案和解析
56--60 CAAAA
56题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段It is the first modern Chinese dictionary since the foundation(建立) of the People's Republic of China on October 1,1949and has sold 567million copies around the world.可知 世界各地已售出5亿6700万份,故答案C
57题答案:A 考查细节理解题,根据文中的最后一段people to learn their mother language可知 是学习自己的语言,故答案A
58题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第三段It is the first modern Chinese dictionary since the foundation(建立) of the People's Republic of China on October 1,1949and has sold 567million copies around the world.可知 第一版新华字典是1949年出版,故答案A
59题答案:A 考查词汇题,根据文中的前面句子We have done a lot of work,such as data collection and examination,for the two records over the past year 在过去的一年中,我们做了大量的工作,如数据收集和检查可知 后面应该是证实,故答案A
60题答案:A 推理题,根据文中的第三段The'Most popular dictionary'and'Best-selling book (regularly updated)'record titles themselves are the excellent example of Chinese and foreign cultural exchange,showing the increasing international influence of Chinese language in a way,"said Tan Yue,President of China Publishing Group.中外文化交流的很好的例子,在某种程度上显示出汉语国际影响力的增加,可知中文在世界上越来越重要,故答案A
56题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段It is the first modern Chinese dictionary since the foundation(建立) of the People's Republic of China on October 1,1949and has sold 567million copies around the world.可知 世界各地已售出5亿6700万份,故答案C
57题答案:A 考查细节理解题,根据文中的最后一段people to learn their mother language可知 是学习自己的语言,故答案A
58题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第三段It is the first modern Chinese dictionary since the foundation(建立) of the People's Republic of China on October 1,1949and has sold 567million copies around the world.可知 第一版新华字典是1949年出版,故答案A
59题答案:A 考查词汇题,根据文中的前面句子We have done a lot of work,such as data collection and examination,for the two records over the past year 在过去的一年中,我们做了大量的工作,如数据收集和检查可知 后面应该是证实,故答案A
60题答案:A 推理题,根据文中的第三段The'Most popular dictionary'and'Best-selling book (regularly updated)'record titles themselves are the excellent example of Chinese and foreign cultural exchange,showing the increasing international influence of Chinese language in a way,"said Tan Yue,President of China Publishing Group.中外文化交流的很好的例子,在某种程度上显示出汉语国际影响力的增加,可知中文在世界上越来越重要,故答案A
看了 OnApril12,2016...的网友还看了以下:
2004年的德意志意识形态(先行版)是不是在中国还没有出版?还有德意志意识形态在中国第二版马恩全集 2020-05-16 …
已知直线L垂直平面A,直线M属于平面B下面有几个命题正确的是?1.A平行B推出L垂直M2.A垂直B 2020-06-02 …
徐寿昌的《有机化学》有人用徐寿昌版的《有机化学》吗?它也是高等教育出版社出版的还有高等教育出版社出 2020-06-11 …
人民教育出版社出版的语文书怎么预习人民教育出版社出版的语文书第12册,在积累运用1里面的阅读“延安 2020-06-22 …
问题是关于法律著作权的某作家韩舟写了一部长篇小说交予南方出版社出版。南方出版社使用了网络上的若干幅 2020-06-30 …
根据《著作权法》,下列哪些说法是正确的?()A、图书出版者出版图书应当和著作权人订立出版合同,并支付 2020-11-06 …
综合实践《风情柳州导览》出版《风情柳州导览》日前出版,我市终于有了一本从旅游角度全面介绍柳州历史文化 2020-11-13 …
人民教育出版社出版的语文书怎么预习人民教育出版社出版的语文书第12册,在积累运用1里面的阅读“延安的 2020-11-13 …
高中数学应用题某出版社出版某种图书,固定成本是5000元,每本书的变动成本是0.50元,售价为10. 2020-12-26 …
企业财务会计实训与练习第六版的答案书名:企业财务会计实训与练习第六版原价:20元作者:程运木出版社: 2021-01-08 …