Atpresenttimerollerskating(滑旱冰)iseasyandfun.Butmanyyearsagoitwasn’teasyatall.Before1750peoplenevertriedskatingonwheels.ThatchangedbecauseofamannamedJosephMerlin.Merlin’sworkwasmakinginstru-m
At present time roller skating (滑旱冰) is easy and fun. But many years ago it wasn’t easy at all. Before 1750 people never tried skating on wheels. That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin’s work was making instru-ments (工具In his free time he liked to play the violin. Merlin was a man with many ideas and many dreams. People called him a dreamer.
One day Merlin received an invitation to go to an important party. He was very pleased and a little excited. As the day of the party came near Merlin began to think. He wanted to find a way to make a wonderful entrance at the party. Merlin had an idea. He thought that he would attract much attention if he could skate into the room.
Merlin tried different ways to make himself roll (滚动) • Finally he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skate shoes. Merlin was very proud of them. He dreamed of arriving at the party and skating into the room while playing the violin. He was sure that everyone would be very surprised.
On the night of the party Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was really surprised to see him. There was just one problem. Merlin had no way to stop his roller skating. He rolled on playing the violin. Then with all eyes on him Merlin hit into a huge mirror on the wall. The mirror broke into many pieces with a very loud noise.
Nobody forgot Merlin’s wonderful entrance after that.
( ) 5. The first paragraph tells us that people began to skate on wheels from 1750 because (of) .
A. it was very easy
B. it was very exciting
C. Joseph Merlin’s instruments
D. it was very popular
( ) 6. People called Merlin a dreamer because .
A. he slept and dreamed a lot
B. he was full of different ideas and dreams
C. he invented the first roller skates
D. he always made people’s dreams come true
( ) 7. made Merlin think of skating on wheels.
A. Merlin’s work
B. Merlin’s violin
C. A huge mirror
D. An important party
( ) 8. What’s the best title for the passage?
A. Joseph Merlin’s Story
B. How Roller Skating Was Invented
C. A Surprising Entrance to the Party
D. Violin and Roller Skating
[文章大意]本文主要讲述的是滑冰这个运动项目的起源:是一个名叫Joseph Merlin的人为了在聚会上闪亮登场而想出来的主意。
5. C细节理解题。根据文章第一段中的"Merlin's work was making instrument(工具) ."以及下文内容可知,他是一个善于制作工具的人,正是因为他的发明,人们才开始滑冰。故C 项正确。
6. B细节理解题。第一段中的"Merlin was a man with many i-deas and many dreams. People called him a dreamer.”说明他总是有很多新的想法和梦想。故B项正确。
7. D细节理解题。文章第二段中的"One day Merlin received an invitation to go to an important party. He was very pleased and a little excited. As the day of the party came near Merlin began to think."说明这个聚会让他想起这个主意。故D项正确。
8. B主旨大意题。本文主要讲述的是滑冰这个运动项目的起源,故B项正确。
阅读下面解题过程,判断其是否正确,若不正确,请写出正确的解答已知m为实数,化简:-(√-m^3)- 2020-04-07 …
对于复数Z1=m(m-1﹚﹢﹙m-﹚i,Z2=﹙m+1﹚﹢﹙m-1﹚i,﹙m∈R﹚大神们帮帮忙对于 2020-04-26 …
设m^(2)+m-1=0.求m^(3)+2m^(2)+2004的值m^(2)+m-1=0,m^(2 2020-05-16 …
化简:2[(m-1)m+m(m+1)]×[(m-1)m-m(m+1)].若m是任意整数,请观察化简 2020-07-19 …
在f(m,n)中,.m.n.f(m,n)均为非负整数且对任意的m,n有f(0,n)=n+1,f(m 2020-07-31 …
Today,rollerskating(滑旱冰)iseasyandfun.Butmanyyearsa 2020-10-30 …
阅读理解。Todayrollerskating(滑冰)iseasyandfun.Butalongti 2020-10-30 …
Atpresenttimerollerskating(滑旱冰)iseasyandfun.Butman 2020-10-30 …
阅读理解Todayrollerskatingiseasyandfun.Butmanyyearsago 2020-10-30 …
几何分布无记忆性证明中证:P{x=m+n|x>m}=P(X=m+n,x>m)/P{x>m}=P(X= 2020-10-31 …