WatsonenteredMr.Smith’soffice.TheBosswasahardman.Hefiredpeoplewhodidn’tdowellwithoutgivingthemasecondchance.“Watson”saidMr.Smith“thispastyearyourdepartmenthasn’tearnedmoney.We’regoingto
Watson entered Mr. Smith’s office. The Boss was a hard man. He fired people who didn’t do well without giving them a second chance.
“Watson ” said Mr. Smith “this past year your department hasn’t earned money. We’re going to drop that department. It’s finished. I’ m sorry —but you’ll have to go.” “But sir—if I just had a little more time. For the moment I need the job to keep my son at Riverside School.”
“What’s that!” said the Boss. “Riverside! I didn’t know you had a boy there. That’s an expensive school for a man with your salary.”
“I know sir. But he likes it there so much! He’s a star trackman(田径运动员) and the best boxer in the school. The boys call him Champ(冠军) there.”
The Boss sat perfectly still for a long time—a faraway (恍惚的) look in his eyes. Then suddenly he said “We’ve got to close your department Watson. But you’ll take over a new job in another department. It means longer hours—maybe more pay. Now get out. You’re here for life.”
Watson got out with surprise in his face. Then the Boss took a letter from the top drawer of his desk. It was Herbie’s last letter from Riverside School —written a few days before he died. He had read it over and over again with sick pain. The letter read: I can’t say the boys here are any nicer to me than the others were. I guess it’s the same everywhere when you’re a cripple (跛脚的人). But don’t worry about me Dad. They’ve got a good chemistry department here. And there’s one boy here who is really great. He’s a track star and boxing champ and just tops in chemistry. The boys call him Champ. He made them stop throwing my books around. And he knocked a boy down who hit me. He is the best friend I ever had. Dad when I grow up I want to do something for Champ. Something big—that he won’t even know about.
Your son Herbie
1.The underlined word “drop” in paragraph 2 could best be replaced by ________.
A. fall B. close C. punish D. sell
2. It can be inferred from the text that Champ is_______.
A. Watson’ s son B. Mr Smith’ s son
C. a teacher of Mr Smith’s son D. the son of Mr Smith’s friend
3.From the text we know that Herbie_______.
A. was a college student B. didn’t live to grow up
C. made friends with many boys D. died from a car accident
4.Watson was given a second chance because_______.
A. Mr Smith wanted to help Watson’s son
B. a man was needed in another department
C. Herbie told Mr Smith to do so in his letter
D. Mr Smith wanted to realize his son’s dream
1.B
2.A
3.B
4.D
分 析:
1.B 推理题。根据第二段1 2行“this past year your department hasn’t earned money. We’re going to drop that department. It’s finished.说明这个部门不挣钱,老板准备关闭这个部门,故B正确。
2.A 推理题。根据第四段“I know sir. But he likes it there so much! He’s a star trackman(田径运动员) and the best boxer in the school. The boys call him Champ(冠军) there.”说明Champ就是Watson的儿子。
3.B 细节题。根据文章最后一段第2行It was Herbie’s last letter from Riverside School —written a few days before he died.说明Herbie已经去世了,故B正确。
4.D 推理题。根据文章最后两行He is the best friend I ever had. Dad when I grow up I want to do something for Champ. Something big—that he won’t even know about.说明Watson的儿子帮助了Mr. Smith的儿子,Mr. Smith想实现他儿子的梦想。
考点:
考查故事类短文阅读
点评:
文章讲述了Mr. Smith已经去世的儿子Herbie受到Watson儿子的帮助,而Mr. Smith帮助了Watson的故事。本文对推理题考查较多,解推断题最主要的方法是根据词义关系推断具体细节。?
英语翻译请教以下英语人名对应的汉语(二语习得届人物);另外想知道对此类人名的翻译有什么好的方法啊? 2020-04-10 …
beijing 【china daily】:mary said she would never求全 2020-05-16 …
英语翻译Thegameissetinasmallvinthemountains,inEurope. 2020-05-22 …
Watson was angry with Franklin because she ______. 2020-05-25 …
What is the writer’s attitude toward Wilkins, Wats 2020-05-25 …
如果Durbin-Watson检验无结论怎么办用Eview做到最后.R2=0.985403adju 2020-07-19 …
Durbin-Watson是什么意思 2020-07-22 …
WatsonenteredMr.Smith’soffice.TheBosswasahardman. 2020-07-26 …
Watson-CrickDNA模型的特点是:A.两股螺旋结构B.两条链走向相同C.碱基间形成共价键 2020-07-29 …
试述watson-crickDNA双螺旋结构的基本特点如题主要的有代表性的简单答案就好 2020-07-29 …