早教吧作业答案频道 -->英语-->
Amotherwantedhersontoplaythepiano.Sheboughtticketstotheconcertofagreatpianist.Whentheyarrivedatthetheater,themotherfoundafriend.Shestoppedtotalktoherfriendandhersonranoff.Ateighto'clock,thelightsbe
题目详情
A mother wanted her son to play the piano.She bought tickets to the concert of a great pianist.When they arrived at the theater,the mother found a friend.She stopped to talk to her friend and her son ran off.
At eight o'clock,the lights began dark,and the concert was going to start.The mother began to look for the boy.Then,she saw her 6-year-old son on stage (舞台).He was on the piano bench playing Twinkle,Twinkle Little Star.
The mother was very surprised.Before she could get her son back,the famous pianist himself was on the stage and quickly moved to the piano.
"Don't stop.Keep playing,"he said kindly to the boy.The great pianist reached down with his left hand and began filling in the bass (低音部) part of the song.Soon,his right arm reached around the other side and played a beautiful piece of music.Together,the two impressed (影响) people with their beautiful music.
In all of our lives,we get helping hands-some we notice,some we don't.We also have lots of chances to give helping hands-sometimes we want people to know,sometimes we don't.Little of what we all get comes without others'help.What we get we should give back.
51.The mother took her son to the piano concert because___.
A.the pianist invited them there
B.her friend gave them two tickets
C.her son liked the pianist very much
D.she wanted to grow his interest in piano
52.The little boy went to the stage when___.
A.the evening arrived
B.the light came on
C.her mother talked to her friend
D.they got to the concert hall
53.What did the pianist ask the boy to do?___
A.To keep playing the piano.
B.To go back to his mother.
C.To play the bass part of the song.
D.To watch him play instead.
54.Which of the following sentences is true?___
A.The pianist knew the boy's mother very well.
B.The pianist told the boy to stop playing the piano.
C.The pianist helped the boy to play a beautiful music.
D.The pianist wanted to play Twinkle,Twinkle Little Star.
55.What does the story tell us?___
A.Great people always like to help others.
B.It is good to give a helping hand to others.
C.A mother should take good care of her child.
D.It is important to give a child a lesson on stage.

At eight o'clock,the lights began dark,and the concert was going to start.The mother began to look for the boy.Then,she saw her 6-year-old son on stage (舞台).He was on the piano bench playing Twinkle,Twinkle Little Star.
The mother was very surprised.Before she could get her son back,the famous pianist himself was on the stage and quickly moved to the piano.
"Don't stop.Keep playing,"he said kindly to the boy.The great pianist reached down with his left hand and began filling in the bass (低音部) part of the song.Soon,his right arm reached around the other side and played a beautiful piece of music.Together,the two impressed (影响) people with their beautiful music.
In all of our lives,we get helping hands-some we notice,some we don't.We also have lots of chances to give helping hands-sometimes we want people to know,sometimes we don't.Little of what we all get comes without others'help.What we get we should give back.
51.The mother took her son to the piano concert because___.
A.the pianist invited them there
B.her friend gave them two tickets
C.her son liked the pianist very much
D.she wanted to grow his interest in piano
52.The little boy went to the stage when___.
A.the evening arrived
B.the light came on
C.her mother talked to her friend
D.they got to the concert hall
53.What did the pianist ask the boy to do?___
A.To keep playing the piano.
B.To go back to his mother.
C.To play the bass part of the song.
D.To watch him play instead.
54.Which of the following sentences is true?___
A.The pianist knew the boy's mother very well.
B.The pianist told the boy to stop playing the piano.
C.The pianist helped the boy to play a beautiful music.
D.The pianist wanted to play Twinkle,Twinkle Little Star.
55.What does the story tell us?___
A.Great people always like to help others.
B.It is good to give a helping hand to others.
C.A mother should take good care of her child.
D.It is important to give a child a lesson on stage.

▼优质解答
答案和解析
51.D 细节理解题.根据文中第一段 A mother wanted to encourage her son to play the piano.She bought tickets to the concert of a great pianist可知母亲想发展孩子的钢琴爱好.故选D.
52.C 细节理解题.根据文中She stopped to talk to her friend and her son ran off.可知她停下来和她的朋友谈话,儿子就跑上了舞台,故选C
53.A 细节理解题.根据文中"Don't stop.Keep playing,"he said kindly to the boy.可知钢琴家让孩子继续弹琴.故选A.
54.C 细节理解题.根据文中 Together,the two impressed (影响) people with their beautiful music.可知这个钢琴家帮助这个小男孩弹钢琴,故选C.
55.B 主旨大意题.根据文章Little of what we all get comes without others'help.What we get we should give back.可知帮助别人是好的.故选B
52.C 细节理解题.根据文中She stopped to talk to her friend and her son ran off.可知她停下来和她的朋友谈话,儿子就跑上了舞台,故选C
53.A 细节理解题.根据文中"Don't stop.Keep playing,"he said kindly to the boy.可知钢琴家让孩子继续弹琴.故选A.
54.C 细节理解题.根据文中 Together,the two impressed (影响) people with their beautiful music.可知这个钢琴家帮助这个小男孩弹钢琴,故选C.
55.B 主旨大意题.根据文章Little of what we all get comes without others'help.What we get we should give back.可知帮助别人是好的.故选B
看了 Amotherwantedh...的网友还看了以下:
经市场调查,某商品在近100天内,其销售量和价格均为t的函数,且销售量近似地满足关系:g(t)=- 2020-05-13 …
已知:有一个数列T,T[n]=1+(j=0到n-1)累计加T[j];且T[0]=1.求证:T[n] 2020-05-14 …
已知:有一个数列T,T[n]=1+(j=0到n-1)累计加T[j];且T[0]=1.求证:T[n] 2020-05-14 …
下列词语中加点字的读音完全正确的一项是A.狡黠(jí)悲恸(tònɡ)偃旗息鼓(yǎn)B.缄默( 2020-05-17 …
A.殆(yí)嗟乎(jié)针砭时弊(biǎn)B.郯(tán)严谨(jìn)不拘于时(jū)C. 2020-06-22 …
下列加线字的注音,不全部正确的一组是()A.孩稚(zhì)地毯(tǎn)淘(táo)气虔(qián 2020-06-29 …
数列an满足递推式(a(n+2))*an-(a(n+1))^2=(t^n)*(t-1),a1=1, 2020-08-01 …
A.郯子(tán)B.句读(dòu)C.阿谀(yú)D.或不焉(fǒu)六艺经传(chuán)苌弘( 2020-11-26 …
根据市场调查,某种新产品投放市场的30天内,每件销售价格P(元)与时间t(天t∈N+)的关系满足如图 2020-12-31 …
已知数列{a(n)}的前n项和为S(n),且满足a(1)=1,a(n+1)=S(n)+1(n∈N(+ 2021-02-09 …