早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

OnedayyoumightcometoEnglandtostudyorforaholiday.Ifyoudo,there'sonethingyoushouldknow.Englishpeoplejustlovetalkingabouttheweather.Whereveryouare,ifyoumeetsomeoneyoudon'tknow,justtalkabouttheweather.I

题目详情
One day you might come to England to study or for a holiday.If you do,there's one thing you should know.English people just love talking about the weather.Wherever you are,if you meet someone you don't know,just talk about the weather.It's our favourite topic.Here are a few phrases you can use:
For Good Weather
•Lovely day,isn't it?Not a cloud in the sky.
•What a beautiful sunny day!
•Nice and cool today compared to yesterday.
•Looks like it might be a pleasant day.
For Bad Weather
•It s freezing,isn‘t it?Feels like it might snow.
•What a windy day!
•It's so cloudy.I'm sure it'll rain.
•Looks like showers,doesn't it?Hope you've brought an umbrella!
If you want to really impress the British people,learn some of these weather sayings.
•When a cow tries to scratch(抓挠)her ear,it means a shower is very near.
•Rainbow(彩虹)at noon,more rain soon.
•The sharper the blast(-阵风),the sooner it's past.
The further south you live,the better the weather is.That is one of the reasons why houses in the south of England are more expensive than those in the north.So,come on over and remember those tips!

76.In England,the topic they like talking about best is___.
A,the food        
B.the weather 
C.the house        
D.the present
77.Which phrase is to'describe bad weather?___
A.Lovely,isn't it?Not a cloud in the sky.
B.Looks like it might be a pleasant day.
C.What a beautiful sunny day!
D.Looks like showers,doesn't it?
78.The writer says if you want to really impress the Englishmen,you'd better___.
A.give them some gifts        
B.make friends with them
C.talk with them about the weather 
D.study some of the weather sayings
79、Which of the followings isn't the weather saying(谚语)?___
A.Being one's own boss.
B.Rainbow at noon,more rain soon.
C.The sharper the blast,the sooner it's past.
D.When a cow tries to scratch her ear,it means a shower is very near.
80.According to the passage,why are the houses in the south of England more expensive than those in the north?___
A.Because the weather in the south is better.
B.Because the food in the south is more delicious.
C.Because the people in the south are more.
D.Because the people in the south are richer.
▼优质解答
答案和解析
76-80:BDDAA
76题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段English people just love talking about the weather可知谈论天气,故答案是B.
77题答案:D 考查细节理解题,根据文中的倒数第六段Looks like showers,doesn't it?Hope you've brought an umbrella!可知根据后面让带伞,可知应该是下雨,故答案是D.
78题答案:D 考查细节理解题,根据文中的倒数第五段If you want to really impress the British people,learn some of these weather sayings.可知如果你想真正英国人好印象,学习一些这些天气谚语,故答案是D.
79题答案:A 考查细节理解题,根据文中的Rainbow(彩虹)at noon,more rain soon;The sharper the blast(-阵风),the sooner it's past;When a cow tries to scratch(抓挠)her ear,it means a shower is very near.大意可知A不是谚语,故答案是A.
80题答案:A 考查细节理解题,根据文中的最后一段The further south you live,the better the weather is.你居住的南方越远,天气越好可知因为南方的天气比较好,故答案是A.