早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

The2012OlympicGameswilltakeplaceinLondon.Thissummer,Chinesesportsfanswillbeabletowatchtheexcitinggamesin3-DonCCTV.Whenyouwatch3-DmoviesorTV,youhavetowearaspecialpairofglasses.The3-Dglassesmaketheimag

题目详情
The 2012Olympic Games will take place in London.This summer,Chinese sports fans will be able to watch the exciting games in 3-D on CCTV.When you watch 3-D movies or TV,you have to wear a special pair of glasses.The 3-D glasses make the images from the screen look like they are there in the room with you.
Three-dimensional,or 3-D,means having three dimensions (维度):width,height and depth.3-D technology is based on the way the human brain and eyes work.Because the pupils of a person's eyes are about 6.5cm apart,when we look at something,each eye sees it from a different angle (角度).Our eyes send the two images to our brain,and the brain puts them together.The small difference between the image from the right eye and the image from the left eye allows us to see depth.
When we view media such as pictures and television in two dimensions,each eye gets the same information.That is because the image has no real depth,and there is only one way of viewing it.So the goal of 3-D technology is to get a different image into each eye of the viewer.It uses two film projectors.One projects a left eye image and the other projects a right eye image.The 3-D glasses allow us to see a different image in each eye.
While watching 3-D films,we feel that we are actually in the same environment as the things we're watching.However,it also has its disadvantages.The 3-D glasses work by controlling the amount of light that reaches the eyes.It makes the screen look darker.What's more,people with eye problems may get headaches if they spend too much time watching 3-D movies,because their brains need to work harder to"read"the images.

根据短文内容,选择正确答案.
66.Acoording to the passage,we can see 3-D TV with the help of___.
A.the exciting games   
B.the special glasses
C.the dark screen  
D.the images in the room
67.The second paragraph mainly tells us___.
A.how we see things in 3-D
B.how 3-D films are made
C.what the human brain does for our eyes
D.how different images get into the brain
68.The underlined word"pupils"in the passage means"___"in Chinese.
A.学生         
B.视线         
C.睫毛       
D.瞳孔
69.When a person watches a 2-D film,each of his eyes gets___ pictures.
A.the same    
B.different    
C.dark    
D.no
70.Which of the following is TRUE?___
A.3-D glasses help people get the same image in each eye.
B.3-D glasses make the screen look brighter.
C.A 3-D film needs two film projectors to be made.
D.People with eye problems can't see 3-D films.
作业帮
▼优质解答
答案和解析
66.B细节理解题.根据文中第一段原句When you watch 3-D movies or TV,you have to wear a special pair of glasses.可以得知,我们观看3D电视的时候需要佩戴一副特殊的眼镜,也就是3D眼镜.故选B.
67.A总结归纳题.文章第二段主要讲述了3D技术的原理,以及我们的眼睛是如何看到立体的实物的.结合第二段中的原句Our eyes send the two images to our brain,and the brain puts them together.The small difference between the image from the right eye and the image from the left eye allows us to see depth.可以得知我们的左右眼从不同的角度看到事物,我们的眼镜把两个图象传回我们的大脑,大脑经过分析把图象合二为一,左右眼看到的图象的细微的区别,可以使我们的眼睛看出深度.故选A.
68.D根据划线词出现的原句Because the pupils of a person's eyes are about 6.5cm apart.句中出现了of,表示一种从属的结构,即the pupils 属于a person's eyes,翻译的时候从后往前翻译,也就是人眼中的pupils距离是6.5厘米,可以推导出pupils在这里指的是人的瞳孔.故选D.
69.A细节理解题.根据文中第四段原句While watching 2-D films,we don't have to wear the special glasses.We see the pictures in two dimensions,each eye get the same information.可以得出当我们观看2D电影时,我们不需要带特殊的眼镜.我们看到的是二维的画面,每个眼镜得到了同样的信息.故选A.
70.C分析判断题.根据文中倒数第二段中的原句It uses two film projectors.One projects a left eye image and the other projects a right eye image.可以得知,3D电影需要两个电影放映机,一个负责放映左眼看到的图象,另一个负责放映右眼看到的图象.故C的表述是正确的.