早教吧作业答案频道 -->英语-->
In1975,JunkoTabeibecamethefirstwomantoreachthetopofMountEverestintheHimalayaMountains,thehighestmountainintheworldat29,035feet.Junkowasbornin1939andgrewupinasmalltowninJapan.Duringherchildhood,shew
题目详情
In 1975,Junko Tabei became the first woman to reach the top of Mount Everest in the Himalaya Mountains,the highest mountain in the world at 29,035 feet.
Junko was born in 1939 and grew up in a small town in Japan.During her childhood,she was thin and weak.At age 10,Junko went on a school trip.The students climbed two mountains,and Junko loved it.She could climb in her own time and ability.
After Junko graduated from university in 1962,she joined several climbing clubs.But they had mostly men members.Some refused to climb with a woman.In 1965,Junko married a well-known Japanese climber.Over the years,they climbed all the highest mountains of Japan.
Meanwhile Junko started a woman’s climbing club.By 1972,she was chosen to lead a team of women to climb Mount Everest.It took three years for the 15women to train and raise money for their climb.
Finally in 1975,the team went to climb the mountain.They found nine guides to help them climb up the mountain.Everything went well until the morning of May 4.Suddenly a huge amount of snow and ice fell on them.One guide saved Junko.She rushed to help others.Everyone was alive but they had injuries,including Junko.However,the team decided to continue their climb.About two weeks later,on May 16,Junko reached the top of Mount Everest.Later she said,“I can’t understand why men make all this fuss(过于关注) about Everest-it’s only a mountain.”
69.When Junko was 10,she___.
A.didn’t like sports or games
B.often went on school trips
C.realized that she loved to climb
D.climbed mountains by herself
70.In 1972,Junko___.
A.started a woman’s climbing club
B.trained 15women for their climb
C.raised enough money for a climb to Mount Everest
D.became a leader of a woman team to climb Mount Everest
71.During their climb to Mount Everest,Junko and her team___.
A.got little help from the guides
B.went on climbing after they had injuries
C.had to stop climbing because of their injuries
D.spent nearly a month the whole way to the top
72.What does the author mainly want to tell us___?
A.Mountain climbing is dangerous.
B.Women can do the same things as men.
C.Junko was the greatest climber in the world.
D.Junko had a very hard time before she succeeded.

Junko was born in 1939 and grew up in a small town in Japan.During her childhood,she was thin and weak.At age 10,Junko went on a school trip.The students climbed two mountains,and Junko loved it.She could climb in her own time and ability.
After Junko graduated from university in 1962,she joined several climbing clubs.But they had mostly men members.Some refused to climb with a woman.In 1965,Junko married a well-known Japanese climber.Over the years,they climbed all the highest mountains of Japan.
Meanwhile Junko started a woman’s climbing club.By 1972,she was chosen to lead a team of women to climb Mount Everest.It took three years for the 15women to train and raise money for their climb.
Finally in 1975,the team went to climb the mountain.They found nine guides to help them climb up the mountain.Everything went well until the morning of May 4.Suddenly a huge amount of snow and ice fell on them.One guide saved Junko.She rushed to help others.Everyone was alive but they had injuries,including Junko.However,the team decided to continue their climb.About two weeks later,on May 16,Junko reached the top of Mount Everest.Later she said,“I can’t understand why men make all this fuss(过于关注) about Everest-it’s only a mountain.”
69.When Junko was 10,she___.
A.didn’t like sports or games
B.often went on school trips
C.realized that she loved to climb
D.climbed mountains by herself
70.In 1972,Junko___.
A.started a woman’s climbing club
B.trained 15women for their climb
C.raised enough money for a climb to Mount Everest
D.became a leader of a woman team to climb Mount Everest
71.During their climb to Mount Everest,Junko and her team___.
A.got little help from the guides
B.went on climbing after they had injuries
C.had to stop climbing because of their injuries
D.spent nearly a month the whole way to the top
72.What does the author mainly want to tell us___?
A.Mountain climbing is dangerous.
B.Women can do the same things as men.
C.Junko was the greatest climber in the world.
D.Junko had a very hard time before she succeeded.

▼优质解答
答案和解析
69.C 细节理解题.根据At age 10,Junko went on a school trip.The students climbed two mountains,and Junko loved it.可知,Junko通过一次学校旅行时的爬山活动,爱上了这项运动.故选C.
70.D 细节理解题.根据By 1972,she was chosen to lead a team of women to climb Mount Everest.可知,在1972年她被选为带领一支女队去攀登珠峰.故选D.
71.B 细节理解题.根据She rushed to help others可知,她急忙帮助其他人,所以选项A错误;根据However,the team decided to continue their climb可知,队伍决定继续攀爬,所以选项C错误;根据About two weeks later,on May 16,Junko reached the top of Mount Everest可知两周后,他们登顶成功,所以选项D错误.根据Everyone was alive but they had injuries,including Junko.However,the team decided to continue their climb可知Junko和她的团队在受伤后仍然继续攀登珠峰.故选B.
72.B 主旨大意题.根据Later she said,“I can’t understand why men make all this fuss(过于关注) about Everest-it’s only a mountain.”可知,Junko说珠峰只是一座峰而已,不明白为什么男人们那么过于关注,从中可以推测,女士也可以跟男士做相同的事.故选B.
70.D 细节理解题.根据By 1972,she was chosen to lead a team of women to climb Mount Everest.可知,在1972年她被选为带领一支女队去攀登珠峰.故选D.
71.B 细节理解题.根据She rushed to help others可知,她急忙帮助其他人,所以选项A错误;根据However,the team decided to continue their climb可知,队伍决定继续攀爬,所以选项C错误;根据About two weeks later,on May 16,Junko reached the top of Mount Everest可知两周后,他们登顶成功,所以选项D错误.根据Everyone was alive but they had injuries,including Junko.However,the team decided to continue their climb可知Junko和她的团队在受伤后仍然继续攀登珠峰.故选B.
72.B 主旨大意题.根据Later she said,“I can’t understand why men make all this fuss(过于关注) about Everest-it’s only a mountain.”可知,Junko说珠峰只是一座峰而已,不明白为什么男人们那么过于关注,从中可以推测,女士也可以跟男士做相同的事.故选B.
看了 In1975,JunkoTa...的网友还看了以下:
设A为n阶矩阵,证明:R(A+I)+R(A-I)>=n已知R(A)=R(kA),k≠0;R(A+B 2020-05-14 …
已知字母组合成英语单词1、e e t t i n h r 2、e e r a t w h 3、o 2020-05-14 …
设A为n阶方阵,E为N阶单位矩阵,且A^2-A=2E,证明则r(2E-A)+r(E+A)=n设A为 2020-05-15 …
9.已知Xn+,Y(n+1)+,Zn-,R(n-1)-四种微粒都具有相同的电子层结构,则这4种离子 2020-06-02 …
求算一道概率题?已知某小区每户居民每月对某种商品的需求量xkg服从正态分布N(a,9),从小区居民 2020-06-10 …
设A为m×n型矩阵,B为n×m型矩阵,E为m阶单位矩阵,若AB=E,则()A.r(A)=m,r(B 2020-06-30 …
inta[]={1,2,3,4,5,6,7,8,9,0};printf("%x\n",a);pri 2020-07-18 …
什么是二项式的通式?在二项式定理(a+b)^n=C(n,0)a^n+C(n,1)a^(n-1)b+ 2020-07-31 …
列举法表示下列集合A={x∈N|(9-x)分之9∈N}C={y|y=负x方+6,x∈N,y∈N}D 2020-08-01 …
设集合M={X|X≥-3},N={X|X≤1},则M∩N=?A、R,B、(-∞,-3]∪[1,+∞) 2021-01-13 …