早教吧作业答案频道 -->英语-->
OntheSpanishislandofLaGomera,kidsareallowedtowhistle(吹口哨)inclass.Infact,whistlingisrequired.ThestudentsarelearninganancientlanguagecalledSilboGomerothatuseswhistlesinsteadofspokenwords.It'susedonly
题目详情
On the Spanish island of La Gomera,kids are allowed to whistle(吹口哨) in class.In fact,whistling is required.The students are learning an ancient language called Silbo Gomero that uses whistles instead of spoken words.It's used only on La Gomera,which is one of the Canary Islands.
The people of La Gonmera have used Silbo Gomero for centuries.For a long time,it was the best way to communicate across the island's rocky hills and valleys.An islander's whistles can be heard from about 2 miles away.
But in the late 20th century,Silbo Gomero was in danger of dying out.Many of the speakers had moved from the island,and Spanish had become the main language.Cell phones had made it easier for islanders to communicate over long distances.A valuable piece of the island's culture was in danger of being lost forever.
In 1999,to keep the language alive,the local government made it a mandatory subject(必修学科) in schools.Now nearly all of the island's 22,000 inhabitants use Silbo Gomero as well as Spanish.
Though Silbo Gomero has been brought back into use,many other little-known languages around the world face a different situation.
There are more than 7,100 languages in the world.About half of them are in danger of disappearing within the next century.A language disappears when the last person to speak it dies.Many languages disappear because most children learn only the most important one.This is tr ue even in the U.S,where Native American languages are dying because most kids are taught only English.
Many dying languages have never been written down.Some researchers are travelling the globe to record people speaking these languages in the hope of saving them from going silent.
25.On La Gomera,students are allowed to whistle in class___.
A.when they are in danger
B.if they want to have some fun
C.because they are learning a language
D.since they have difficulty in speaking
26.How did people on La Gomera mainly communicate over long distances in the late 20th century?___
A.They used cell phones.
B.They used Silbo Gomero.
C.They used body language.
D.They shouted at each other.
27.La Gomera successfully prevented Silbo Gomero from dying out mainly by___.
A.written it down
B.introducing it into classes
C.recording people speaking it
D.protecting the last one who speaks it
28.What is the main idea of Paragraph 6?___
A.English shouldn't be the only language.
B.Researchers are saving dying languages.
C.A language disappears for various reasons.
D.Many languages are in danger of disappearing.
The people of La Gonmera have used Silbo Gomero for centuries.For a long time,it was the best way to communicate across the island's rocky hills and valleys.An islander's whistles can be heard from about 2 miles away.
But in the late 20th century,Silbo Gomero was in danger of dying out.Many of the speakers had moved from the island,and Spanish had become the main language.Cell phones had made it easier for islanders to communicate over long distances.A valuable piece of the island's culture was in danger of being lost forever.
In 1999,to keep the language alive,the local government made it a mandatory subject(必修学科) in schools.Now nearly all of the island's 22,000 inhabitants use Silbo Gomero as well as Spanish.
Though Silbo Gomero has been brought back into use,many other little-known languages around the world face a different situation.
There are more than 7,100 languages in the world.About half of them are in danger of disappearing within the next century.A language disappears when the last person to speak it dies.Many languages disappear because most children learn only the most important one.This is tr ue even in the U.S,where Native American languages are dying because most kids are taught only English.
Many dying languages have never been written down.Some researchers are travelling the globe to record people speaking these languages in the hope of saving them from going silent.
25.On La Gomera,students are allowed to whistle in class___.
A.when they are in danger
B.if they want to have some fun
C.because they are learning a language
D.since they have difficulty in speaking
26.How did people on La Gomera mainly communicate over long distances in the late 20th century?___
A.They used cell phones.
B.They used Silbo Gomero.
C.They used body language.
D.They shouted at each other.
27.La Gomera successfully prevented Silbo Gomero from dying out mainly by___.
A.written it down
B.introducing it into classes
C.recording people speaking it
D.protecting the last one who speaks it
28.What is the main idea of Paragraph 6?___
A.English shouldn't be the only language.
B.Researchers are saving dying languages.
C.A language disappears for various reasons.
D.Many languages are in danger of disappearing.
▼优质解答
答案和解析
CABD
25.C 细节题.在第一段The students are learning an ancient language called Silbo Gomero that uses whistles instead of spoken words告诉我们在课堂上,学生可以吹口哨,这样可以学习古老的一种语言,故答案为C.
26.A 细节题.根据Cell phones had made it easier for islanders to communicate over long distances得知,岛上的人主要使用手机进行长途交流,故答案为A.
27.B 推理题.通过文章to keep the language alive,the local government made it a mandatory subject(必修学科) in schools得知,政府将Silbo Gomero 作为学校必修课,目的是保护语言,故答案为B.
28.D 主旨大意题.通过最后一段第一句About half of them are in danger of disappearing within the next century.得知一半的语言在下个世纪将消失,故答案为D.
25.C 细节题.在第一段The students are learning an ancient language called Silbo Gomero that uses whistles instead of spoken words告诉我们在课堂上,学生可以吹口哨,这样可以学习古老的一种语言,故答案为C.
26.A 细节题.根据Cell phones had made it easier for islanders to communicate over long distances得知,岛上的人主要使用手机进行长途交流,故答案为A.
27.B 推理题.通过文章to keep the language alive,the local government made it a mandatory subject(必修学科) in schools得知,政府将Silbo Gomero 作为学校必修课,目的是保护语言,故答案为B.
28.D 主旨大意题.通过最后一段第一句About half of them are in danger of disappearing within the next century.得知一半的语言在下个世纪将消失,故答案为D.
看了 OntheSpanishis...的网友还看了以下:
椭圆C:x²/a²+y²/2=1的焦点在x轴上,右顶点A为抛物线y²=16x的焦点(1)求椭圆C的 2020-04-06 …
按顺序.1氢(qīng)氦(hài)锂(lǐ)铍(pí)硼(péng)2碳(tàn)氮(dàn)氧 2020-05-13 …
中心在原点O,焦点F1、F2在x轴上的椭圆E经过C(2,2),且CF1•CF2=2.(1)求椭圆E 2020-05-15 …
设f(x)是定义在对称区间(-L,L)内的任何函数,证明……设f(x)是定义在对称区间(-L,L) 2020-05-16 …
写出下列算法的功能LinkListdemo(LinkListL){ListNode*q,*p;If 2020-05-17 …
设函数f(x)是定义在(-L,L)内的奇函数(L〉0),证明若f(x)在(-L,0)内单调增加,则 2020-06-09 …
已知圆C经过两点P(-1,-3),Q(2,6),且圆心在直线x+2y-4=0上,直线l的方程为(k 2020-06-12 …
7页:“对于一般稀溶液来说,其密度近似等于水的密度,可以近似认为c(mol/L)=m(mol/kg 2020-06-14 …
设f∈C[-l,l],f(x)在x=0处可导,且f′(0)≠0,(1)求证:∀x∈(0,l),∃θ 2020-06-17 …
用L,l,m表示k某种弹簧秤原来的长度为l,悬挂重物后的长度L可用公式L=l+k分之m表示某种弹簧秤 2020-12-05 …