早教吧作业答案频道 -->英语-->
Doyoulikesports?Ifyouranswerisyes,sometimesyou'llfinditverydifficulttohaveenoughtimetodoit,evenifit'sonweekends.However,youdon'thavetoworrynowbecausea"sunshinesports"programwaslaunched(启动)
题目详情
Do you like sports?If your answer is yes,sometimes you'll find it very difficult to have enough time to do it,even if it's on weekends.However,you don't have to worry now because a"sunshine sports"program was launched( 启动) by the Ministry of Education(教育部).
It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they please.The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.
Han Jiawen,from Shanghai Yangsi Middle School,likes the idea.Han and her classmates skiprope together."We have a good time."said Han,"Playing is better than having classes."
Wang Lichao welcomes the idea,too."It's good to be able to breathe some fresh air instead of sitting in the classroom."
But the 14-year-old from Tianjin wonders whether there will be enough space for everyone."With so many students outside,"he said,"I'm afraid there won't be enough standing room in the playground."
Wu Jiatong's school is in Liaoning.Wu and other students have been jogging (慢跑) for 40minutes every morning."It's tiring."said Wu,"But we do feel healthier.""We hope we can do what we want.The school says later we can have rope jumping or kicking( 踢) Jianzi.I can't wait!"she said.
What about your school?There must be more sports that interest you and your schoolmates.
66.It is very___for a student to have enough time to do sports before"sunshine sports".
A.difficult
B.sometimes
C.easy
D.exciting
67.What does"sunshine sports"suggest students to do every day?___
A.Have an hour of reading every day.
B.Do any sport they like.
C.Finish their homework on time.
D.Skip rope every day.
68.The idea of"sunshine sports"is to make students___
A.weaker
B.healthy
C.noisy
D.both A and B
69.The underlined word"skip"in the third paragraph means___.
A.踩踏
B.挑选
C.跳跃
D.寻找
70.What is the best title of the passage?___
A.My School Sports.
B.Doing Sports on the Playground.
C.Skipping Rope Together.
D.Sunshine Sports.
It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they please.The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.
Han Jiawen,from Shanghai Yangsi Middle School,likes the idea.Han and her classmates skiprope together."We have a good time."said Han,"Playing is better than having classes."
Wang Lichao welcomes the idea,too."It's good to be able to breathe some fresh air instead of sitting in the classroom."
But the 14-year-old from Tianjin wonders whether there will be enough space for everyone."With so many students outside,"he said,"I'm afraid there won't be enough standing room in the playground."
Wu Jiatong's school is in Liaoning.Wu and other students have been jogging (慢跑) for 40minutes every morning."It's tiring."said Wu,"But we do feel healthier.""We hope we can do what we want.The school says later we can have rope jumping or kicking( 踢) Jianzi.I can't wait!"she said.
What about your school?There must be more sports that interest you and your schoolmates.
66.It is very___for a student to have enough time to do sports before"sunshine sports".
A.difficult
B.sometimes
C.easy
D.exciting
67.What does"sunshine sports"suggest students to do every day?___
A.Have an hour of reading every day.
B.Do any sport they like.
C.Finish their homework on time.
D.Skip rope every day.
68.The idea of"sunshine sports"is to make students___
A.weaker
B.healthy
C.noisy
D.both A and B
69.The underlined word"skip"in the third paragraph means___.
A.踩踏
B.挑选
C.跳跃
D.寻找
70.What is the best title of the passage?___
A.My School Sports.
B.Doing Sports on the Playground.
C.Skipping Rope Together.
D.Sunshine Sports.
▼优质解答
答案和解析
ABBCD
66.答案:A.细节理解题. 根据第一段sometimes you'll find it very difficult to have enough time to do it可知很难有时间去做运动,故选A.
67、答案:B.细节理解题. 根据第二段It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they like."这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动."可知阳光运动工程建议学生每天做他们喜欢的运动,故选B.
68、答案:B.细节理解题. 根据The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.可知阳光运动工程这个想法使学生开心的同时保持健康.故选B.
69、答案:C.词义猜测题. 根据划线单词后的关键词rope"绳子"结合题干Han and her classmates skiprope together."可推知韩佳文和她的同学一起跳绳.故skip意为跳跃,故选C.
70、答案:D.主旨大意题. 根据短文讲述了教育部为了学生的身心的全面发展开展了阳光运动工程,以及学生对该项目的不同看法可知主要讲述了阳光运动工程,故给短文拟个最佳题目是Sunshine Sports,故选D.
66.答案:A.细节理解题. 根据第一段sometimes you'll find it very difficult to have enough time to do it可知很难有时间去做运动,故选A.
67、答案:B.细节理解题. 根据第二段It suggests students around the country have an hour of sports every day.The difference is that students will be able to do any sport they like."这项工程建议全国的学生每天运动一个小时.不同之处是学生将能做他们喜欢的运动."可知阳光运动工程建议学生每天做他们喜欢的运动,故选B.
68、答案:B.细节理解题. 根据The idea is to make students happy and keep them healthy at the same time.可知阳光运动工程这个想法使学生开心的同时保持健康.故选B.
69、答案:C.词义猜测题. 根据划线单词后的关键词rope"绳子"结合题干Han and her classmates skiprope together."可推知韩佳文和她的同学一起跳绳.故skip意为跳跃,故选C.
70、答案:D.主旨大意题. 根据短文讲述了教育部为了学生的身心的全面发展开展了阳光运动工程,以及学生对该项目的不同看法可知主要讲述了阳光运动工程,故给短文拟个最佳题目是Sunshine Sports,故选D.
看了 Doyoulikesport...的网友还看了以下:
Doyoulikesports?Ifyouranswerisyes,sometimesyou'll 2020-05-17 …
阅读理解.Doyoulikesports?Ifyouranswerisyes,sometimesy 2020-05-17 …
英语翻译Thebestwayoflearningalanguageisusingit.Thebes 2020-06-04 …
英语翻译Ifyouloveagirl,it'sbettertofightforherhappine 2020-06-14 …
英语翻译Thebestwayoflearningalanguageisusingit.Thebes 2020-06-29 …
英语阅读理解Thebestwayoflearningalanguageisusingit.Theb 2020-07-12 …
“Peoplehavebeentravelingbycarfor100years.Myinvent 2020-07-17 …
Makingsmalltalkdoesn’thavetobepainful,evenifit’sw 2020-07-26 …
帮忙改下作文MyhometownThereisbeautifulcity,Evenifit’sas 2020-07-27 …
英语翻译Listentomeeveryfragile.Listen,myeverybreath.Li 2020-11-23 …