早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Acrosstheworld1.1billionpeoplehavenoaccesstocleandrinkingwater.Morethan2.5billionpeoplelackbasicsanitation(卫生设备).Thecombinationprovesdeadly.Eachyeardiseasesrelatedtoinadequate(不充足

题目详情

    Across the world 1.1 billion people have no access to clean drinking water. More than 2.5 billion people lack basic sanitation (卫生设备).

     The combination proves deadly. Each year diseases related to inadequate (不充足的) water and sanitation kill between 2高☆考♂资♀源?网 and 5 million people and cause an estimated 80 percent of all sicknesses in the developing world. Safe drinking water is a precondition (前提) for health and the fight against child death rate inequality between men and women and poverty.

Consider these facts:

     The average distance that women in Africa and Asia walk to collect water is 6 kilometers.

     Only 58 percent of children in sub-Saharan Africa are drinking safe water and only 37 percent of children in South Asia have access to even a basic toilet.

     Each year in India alone 73 million working days are lost to water-born diseases.

Here are three ways you can help:

     (1) Write Congress

     Current US foreign aid for drinking water and sanitation budgets only one dollar per year per American citizen. Few members of Congress have ever received a letter from voters about clean drinking water abroad.

     (2) Donate to a project with a faith-based organizations

     Many US religious groups already donate to water and sanitation projects working with partner organizations abroad. Simply a single project by a US organization can make safe water a reality for thousands of people.

     (3) Support nonprofit water organizations

     Many US-based nonprofits work skillfully abroad in community-led projects on drinking water and sanitation. Some organizations are large others small some operate worldwide others are devoted to certain areas in Africa Asia or Latin America. Support them generously.

The passage is probably written for          .

A. Americans                B. people in developing countries

C. religious leaders     高☆考♂资♀源?网      D. nonprofit water organizations

What is the problem that the facts exposed?

A. Inequality between men and women.                             

B. Many people have no access to clean drinking water.

C. Less effort has been made to improve the basic sanitation.                              

D. Children suffer most from the lack of basic sanitation.

The purpose of the passage is to arouse people to          .

A. help the developing countries              

B. help solve the water shortage and sanitation problem

C. support nonprofit water organizations     

D. help get rid of water-related diseases around the world

Which is the best title of the passage?

A. From Water Shortage and Sanitation to Poverty             

B. Developing World A Place Needs Help

C. Water Shortage and Sanitation What Can We Do?

D. Water Shortage and Sanitation

▼优质解答
答案和解析

【小题1】A
【小题2】B
【小题3】B
【小题4】C 解析: 内容提要:本文介绍了世界范围内缺乏安全饮用水及基本卫生条件差的问题,并提供了一些解决办法
【小题1】细节推断题。由文章中的help部分可知答案
【小题2】细节考查题。文中多次提到许多人缺乏安全的饮用水
【小题3】推理判断题。文章最后一部分着重讲述了帮助人们改善卫生条件以及解决饮用水问题的方法
【小题4】主旨大意题。文章不仅介绍了世界范围内缺乏安全饮用水和基本卫生条件,还介绍 了帮助解决这些问题的方法