早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解DavidBeckhamhasrejectedclaimsthatEnglandplayersarebeinggreedyovertheirbonuses(奖金)fortheWorldCupinsistingthereportssuggestingthateachplayerwouldreceive£300

题目详情

阅读理解

  David Beckham has rejected claims that England players are being greedy over their bonuses(奖金)for the World Cup insisting the reports suggesting that each player would receive £300 000 for winning were wide of the mark

  “The truth is that we are earning less for this World Cup than we were for the last game ” said the England skipper.Squad members stood in line to pocket £250 000 each for victory at the 2002 finals.

  “I know for a fact that every one of the players in our team would play for our country for nothing and so would the other players.We don’t go into a game thinking we can make money for winning.There is too much pride and excitement in our team to even suggest that.”

  There is money I football and we talk about bonuses every time a big competition comes around-and-there is always criticism of the players when bonuses are agreed.But money isn’t the motivation(动力)-not at all.When you are a 15-year-old watching the World Cup you don’t dream of playing in it because you can make loads of money.Players don’t think like that;you want to be there to play on that stage.

  “The FA makes money and the players always get bonuses; that is a fact.And if we do not succeed then the money is not there.”

(1)

The underlined words “wide of the mark” in the first paragraph means _______.

[  ]

A.

too much

B.

record-breaking

C.

far from the fact

D.

acceptable

(2)

Which statement best expresses the main idea of the passage?

[  ]

A.

David Beckham tried to make clear some facts.

B.

David Beckham tried to show his pride in his team.

C.

David Beckham tried to declare more sports events.

D.

David Beckham tried to express his dissatisfaction with reporters.

(3)

What can we conclude from Beckham’s statements?

[  ]

A.

Money isn’t the only motivation for the players.

B.

A man without money is no man at all.

C.

The tongue is not steel yet it cuts.

D.

The players play football not for money.

(4)

It can be inferred from the passage that _______.

[  ]

A.

a 15-year-old would dream of playing in the World Cup for money

B.

Beckham and his playmates love their motherland

C.

the public are too hard on Beckham and his playmates

D.

the reporters are too sensitive to the salary of the players

▼优质解答
答案和解析
答案:1.C;2.A;3.D;4.B;

解析:

(1)

词义猜测题。从下文贝克汉姆的辩解可知,2006年世界杯上他们的奖金要比上一届世界杯时少,一些媒体所报道的2006年每位队员的奖金数300 000镑与实际上显然相去甚远。

(2)

主旨大意题。通读全文可知,针对一些媒体不实的报道,贝克汉姆作了必要的解释以澄清事实。

(3)

深层理解题。从文中可以看出,贝克汉姆并不避讳奖金问题,但他认为奖金是随比赛自然而来的,踢球的动力根本不是钱,也不会为钱去踢球。所以推断D为正确答案。

(4)

推理判断题。贝克汉姆以及他的球员愿意为自己的祖国参赛不计任何报酬,由此可判断他们的爱国精神。A项过于绝对,有悖常理以及倒数第二段的内容;C项说公众对贝克汉姆以及他的球员过于苛刻(文章根本未提及公众)以及D项说记者对球员的收入过于敏感(文章提到他们的奖金但未提他们的薪水)都无据可依。