早教吧作业答案频道 -->英语-->
Nowadays,thestreetsareextremelycrowdedwithtoomanycarsanditisverydifficulttodriveacaralong.Driversmuststopathundredsoftrafficlights.Trafficjams(交通堵塞)arereallyabigproblem.Governmentsinmanycountries
题目详情
Nowadays,the streets are extremely crowded with too many cars and it is very difficult to drive a car along.Drivers must stop at hundreds of traffic lights.
Traffic jams (交通堵塞)are really a big problem.Governments in many countries have tried many different solutions.There are some good ideas to reduce the use of private cars.
On some roads in the U.S.and Canada,there is a kind of lane(车道)called the"car pool lane".Only cars with more than two passengers can use that line.
In some cities in the UK,drivers have to pay a high tax (税)to drive.This has made many people give up cars and take buses and subways.
In China one possible solution is to build more subways and encourage people to use them.Another solution is to control (控制)the number of cars on the road.For example,cars in Beijing have to take one day off a week.However,as the number of cars on the road grows,the traffic problems still remain.
71.What does the writer worry about in the passage?___
A.The number of traffic lights.
B.A number of subways.
C.The traffic jams.
D.The safety of passengers.
72.In which country do drivers have to pay a high tax to drive?___
A.China.
B.Canada.
C.The UK.
D.The U.S..
73.The underlined word"reduce"means___.
A.slow down
B.cut down
C.get down
D.put down
74.can use the"car pool lane".___
A.Cars with only two passengers
B.Cars with at least three passengers
C.Cars with a driver and a passenger
D.Cars with a high tax
75.In this passage,how many solutions are mentioned to solve the problem?___
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
Traffic jams (交通堵塞)are really a big problem.Governments in many countries have tried many different solutions.There are some good ideas to reduce the use of private cars.
On some roads in the U.S.and Canada,there is a kind of lane(车道)called the"car pool lane".Only cars with more than two passengers can use that line.
In some cities in the UK,drivers have to pay a high tax (税)to drive.This has made many people give up cars and take buses and subways.
In China one possible solution is to build more subways and encourage people to use them.Another solution is to control (控制)the number of cars on the road.For example,cars in Beijing have to take one day off a week.However,as the number of cars on the road grows,the traffic problems still remain.
71.What does the writer worry about in the passage?___
A.The number of traffic lights.
B.A number of subways.
C.The traffic jams.
D.The safety of passengers.
72.In which country do drivers have to pay a high tax to drive?___
A.China.
B.Canada.
C.The UK.
D.The U.S..
73.The underlined word"reduce"means___.
A.slow down
B.cut down
C.get down
D.put down
74.can use the"car pool lane".___
A.Cars with only two passengers
B.Cars with at least three passengers
C.Cars with a driver and a passenger
D.Cars with a high tax
75.In this passage,how many solutions are mentioned to solve the problem?___
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
▼优质解答
答案和解析
71-75:CCBCD
71题答案:C考查细节理解题,根据文中的第二段Traffic jams (交通堵塞)are really a big problem可知 担心的是交通堵塞,故答案是C.
72题答案:C考查细节理解题,根据文中的第四段In some cities in the UK,drivers have to pay a high tax (税)to drive可知 是英国征高税,故答案是C.
73题答案:B考查词汇题,根据文中的第二段前面Traffic jams (交通堵塞)are really a big problem.交通堵塞是大问题,可知后面应该是减少私家车,A慢下来;B减少;C下来;C放下,故答案是B.
74题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段后面句子Only cars with more than two passengers can use that line只有两个以上乘客的汽车才能使用这条线可知一名司机和一名乘客,故答案是C.
75题答案:D考查细节理解题,根据文中的第三段On some roads in the U.S.and Canada,there is a kind of lane(车道)called the"car pool lane".第四段In some cities in the UK,drivers have to pay a high tax (税)to drive.第五段In China one possible solution is to build more subways and encourage people to use them;Another solution is to control (控制)the number of cars on the road可知共四个方法,故答案是D.
71题答案:C考查细节理解题,根据文中的第二段Traffic jams (交通堵塞)are really a big problem可知 担心的是交通堵塞,故答案是C.
72题答案:C考查细节理解题,根据文中的第四段In some cities in the UK,drivers have to pay a high tax (税)to drive可知 是英国征高税,故答案是C.
73题答案:B考查词汇题,根据文中的第二段前面Traffic jams (交通堵塞)are really a big problem.交通堵塞是大问题,可知后面应该是减少私家车,A慢下来;B减少;C下来;C放下,故答案是B.
74题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段后面句子Only cars with more than two passengers can use that line只有两个以上乘客的汽车才能使用这条线可知一名司机和一名乘客,故答案是C.
75题答案:D考查细节理解题,根据文中的第三段On some roads in the U.S.and Canada,there is a kind of lane(车道)called the"car pool lane".第四段In some cities in the UK,drivers have to pay a high tax (税)to drive.第五段In China one possible solution is to build more subways and encourage people to use them;Another solution is to control (控制)the number of cars on the road可知共四个方法,故答案是D.
看了Nowadays,thestr...的网友还看了以下:
我们用aij表示矩阵Amxn的第i行第j列元素,1≤i≤m,1≤j≤n(i、j、m、n∈N*)矩阵 2020-05-13 …
(2008•崇明县二模)对于自然数i∈N*,设ai,k=i-3(k-1)(k=1,2,3,…),如 2020-05-17 …
inti,j,k,l,m,n;floatx,y,z,w;i=8;j=5;k=-5;x=5;l=i% 2020-06-05 …
谁能帮我看下这个程序问题出在哪?function[variancebsbkbnsigma]=tra 2020-06-21 …
这个程序要求是输出m个数中任取n个数的所有组合,我要抓狂了==#include;#includei 2020-06-28 …
选出下列加粗各项中注音有误的一项:A.联袂mèi愤懑mèn荒谬miùB.阴霾mái嫩芽nèn糯米n 2020-07-01 …
下列各项中字音不正确的一项是:()A.参(Cān)见人参(shēn)参(Cēn)差B.山脉(mài 2020-07-02 …
设f(i,k)=i•2(k-1)(i∈N*,k∈N*),如f(2,3)=2×2(3-1)=8.对于正 2020-11-01 …
1.A给下列加点的字注音或根据拼音写汉字。(8分)系()百索子腌()车胤()络()子门méi()xi 2020-11-10 …
1.A给下列加点的字注音或根据拼音写汉字。(8分)系()百索子腌()车胤()络()子门méi()xi 2020-11-10 …