早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

AlmosteveryfamilyinAmericaorEnglandbuysatleastonecopyofanewspapereveryday.Somepeoplebuyasmanyastwoorthreedifferentpapers.Whydopeoplereadnewspapers?Newspaperssupplyuswithnewsabouteventsinourhometowns,ino

题目详情
Almost every family in America or England buys at least one copy of a newspaper every day.Some people buy as many as two or three different papers.
Why do people read newspapers?
Newspapers supply us with news about events in our hometowns,in our country and in other parts of the world.Today we can read about important things that took place in foreign countries on the same day they happened,even in countries far away.But hundreds of years ago,news of things took months or even years to travel from one country to another.In those times,news was often passed from one person to another and never entirely true.
Newspapers today supply us with more than just what happened in our country or in other countries.If we want to know what the weather will be like,we can read the weather reports.If we want to find out what films are being shown,or what plays or concerts we can go to we can look in the newspapers.In many countries people put notices in newspapers if they are trying to get a job,hunting for a house or rooms that they can rent,or even when looking for a person who is lost.
On the other hand,for example,some made-up news harms people,especially famous people.So when we read the news,we should use our heads and shouldn't believe all that in them.
Newspapers are not for the blind,for they have no sound.If newspapers had sound,blind people could listen to them.
46.From the 1st paragraph we know that___.
A.newspapers are free in England and America.
B.newspapers are very popular in these two countries.
C.most people read only one copy of a newspaper a day
D.everybody likes to read newspapers in the UK and USA.
47.From the 2nd paragraph we know that___..
A.people didn't care about what was going on around in the past.
B.people are nore interested in what's happening than before
C.newspapers have made news more correct and travel faster.
D.newspapers make people more doubtful of what other say
48.Before there were newspapers,people got news mainly from___
A.other countries  
B.their family members  
C.the government  
D.other people around
49.What is the main idea of Passage 3?___
A.Newspapers can tell us what's going on in the world
B.Newspapers help keep people in touch with one another
C.Newspapers can be very helpful to us in many other ways
D.Newspapers help us to know more about the world
50.In the last two paragraphs,the passage tells us that___.
A.newspapers also have their weakness
B.famous people never read newspapers
C.stories in newspapers are unabelievable
D.newspapers can be listen to now.
▼优质解答
答案和解析
46.B细节理解题.根据第一段Almost every family in America or England buys at least one copy of a newspaper every day.Some people buy as many as two or three different papers.可知这两个国家报纸很普及,故选B.
47.C细节理解题.根据第二段Today we can read about important things that took place in foreign countries on the same day they happened,even in countries far away.可知报纸使新闻传播的更快,故选C.
48.D细节理解题.根据But hundreds of years ago,news of things took months or even years to travel from one country to another.In those times,news was often passed from one person to another and never entirely true.可知,古代新闻是通过人与人之间的交谈口头传播的,故选D.
49.C主旨大意题.根据文章内容可知第三段讲述的是报纸在人们日常生活中有很大的作用,故选C.
50.A理解推断题.根据On the other hand,for example,some made-up news harms people,especially famous people和Newspapers are not for the blind,for they have no sound.If newspapers had sound,blind people could listen to them可知讲述的是有些新闻会伤害人们和报纸不适合盲人,这些都是报纸的缺点,故选A.