早教吧作业答案频道 -->英语-->
HownorthernEuropeansbeatthewinterbluesAskachildfromnorthernEuropetodrawtwopictures-oneonarainydayandasecondinthesunshine-andthisiswhatyouwillget:inthefirst,asraindropsfallfromthetopofthepage,themanbehind
题目详情
How northern Europeans beat the winter bluesAsk a child from northern Europe to draw two pictures-one on a rainy day and a second inthesunshine-and this is what you will get:in the first,as raindrops fall from the top of the page,the man behind the window has an unhappy expression.When a yellow sun sends out some light from the corner,theman is smiling.
Northern Europeans associate rain with sadness and sunshine with happiness.They think this is truebecause they are so aware of how their environment affectsthem.(71)___In October 2008,a groupof researchers examined the influence of different daily weather factors,including temperature,wind and sunlight,on 1,200participants.The conclusion was that good or bad weather had little effect on people's feelings.(72)___ A personwho is upset on dark or cold dayssuffers from a negative mood(情绪),and he will be likely to experience a sad winter.Thisis the basis of an illness called Seasonal Affective Disorder (SAD).(73)___
AniKalayjian,professor of psychology at Fordham University,advisesthat weshould take steps to strengthen the brain's system againstweather-driven mood changes.Research on SAD has been focused on the brain's response to darkness and light.When our eyes detectdarkness,the brain gives off melatonin,which starts sleep cycles.(74)___It takes over to help us wake up and feel better when we detect light."We can encourage people to take charge of their feelings,"says Kalayjian."Wetell them to leave the computers and theindoor games and get out there in the sun.(75)___"
A day of rain can potentially destroy your plan and affect your mood.But as theScottish comedian Billy Connolly once said:"There is no such thing as bad weather,only the wrongclothing."
A.Yet that link has no scientific basis.
B.It isseriouslydoubted amongthepeople who suffer from SAD.
C.It affects about10% ofthe population of northern Europe each year.
D.Another chemical called serotonin,however,can make people happy.
E.That's when people can recharge their serotoninand get a better mood.
F.Most studies prove that a negative feeling is associated with bad weather.
G.They determined that people actually differ in their sensitivity to weather changes.
Northern Europeans associate rain with sadness and sunshine with happiness.They think this is truebecause they are so aware of how their environment affectsthem.(71)___In October 2008,a groupof researchers examined the influence of different daily weather factors,including temperature,wind and sunlight,on 1,200participants.The conclusion was that good or bad weather had little effect on people's feelings.(72)___ A personwho is upset on dark or cold dayssuffers from a negative mood(情绪),and he will be likely to experience a sad winter.Thisis the basis of an illness called Seasonal Affective Disorder (SAD).(73)___
AniKalayjian,professor of psychology at Fordham University,advisesthat weshould take steps to strengthen the brain's system againstweather-driven mood changes.Research on SAD has been focused on the brain's response to darkness and light.When our eyes detectdarkness,the brain gives off melatonin,which starts sleep cycles.(74)___It takes over to help us wake up and feel better when we detect light."We can encourage people to take charge of their feelings,"says Kalayjian."Wetell them to leave the computers and theindoor games and get out there in the sun.(75)___"
A day of rain can potentially destroy your plan and affect your mood.But as theScottish comedian Billy Connolly once said:"There is no such thing as bad weather,only the wrongclothing."
A.Yet that link has no scientific basis.
B.It isseriouslydoubted amongthepeople who suffer from SAD.
C.It affects about10% ofthe population of northern Europe each year.
D.Another chemical called serotonin,however,can make people happy.
E.That's when people can recharge their serotoninand get a better mood.
F.Most studies prove that a negative feeling is associated with bad weather.
G.They determined that people actually differ in their sensitivity to weather changes.
▼优质解答
答案和解析
71.A 根据前面的"北欧人把雨和伤心,阳光和快乐联系在一起,他们认为这是真的,因为他们意识到他们的环境如何影响他们."可知这只是北欧人自己的主观认识,正好与A选项"但是这种联系没有科学依据"相呼应,故A符合要求.
72.G 根据上文的"一批研究人员检验了不同日常天气因素的影响…结论是:好或者坏天气对人们的感情影响很小",可知此处应为"他们认为人们对气候变化的敏感性不同".本题的关键词是a group of researchers,正好与G选项中的they相一致,故选G.
73.C 根据上文的"这是一种叫做季节性情绪失调疾病的根源",可知C选项中的it代指前句中的Seasonal Affective Disorder.故选C.
74.D 根据前句的"当我们的眼睛发现黑暗,大脑发出褪黑素,开始睡眠周期"和后面的"当我们发现光的时候,它帮助我们醒来,感觉更好,"可知,前句提到了大脑释放的一种化学物质,此处也介绍了另一种化学物质,故选D.
75.E 前句提到我们告知他们离开电脑和室内游戏到外面去沐浴阳光,后句应该说这么做的益处,故可知E正确.
72.G 根据上文的"一批研究人员检验了不同日常天气因素的影响…结论是:好或者坏天气对人们的感情影响很小",可知此处应为"他们认为人们对气候变化的敏感性不同".本题的关键词是a group of researchers,正好与G选项中的they相一致,故选G.
73.C 根据上文的"这是一种叫做季节性情绪失调疾病的根源",可知C选项中的it代指前句中的Seasonal Affective Disorder.故选C.
74.D 根据前句的"当我们的眼睛发现黑暗,大脑发出褪黑素,开始睡眠周期"和后面的"当我们发现光的时候,它帮助我们醒来,感觉更好,"可知,前句提到了大脑释放的一种化学物质,此处也介绍了另一种化学物质,故选D.
75.E 前句提到我们告知他们离开电脑和室内游戏到外面去沐浴阳光,后句应该说这么做的益处,故可知E正确.
看了HownorthernEuro...的网友还看了以下:
英语翻译'Whenmygrandmother-wasinhereighties:laskedher 2020-05-22 …
英语九上完形.急)Myoldcollegeroommate,Bob,wasnoordinarype 2020-07-27 …
第二节HownorthernEuropeansbeatthewinterbluesAskachild 2020-11-01 …
HownorthernEuropeansbeatthewinterbluesAskachildfro 2020-11-01 …