早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

1990wasasignificantyearinworldenents.InFebbruary,NelsonMandelawassetfreeafter27yearsinprison.InOctober,EastandWestGermanybecameonecountryagain.Thenattheendof1990,theWorldWideWebwasborn.Forthisfinaleve

题目详情
1990was a significant year in world enents.In Febbruary,Nelson Mandela was set free after 27years in prison.In October,East and West Germany became one country again.Then at the end of 1990,the World Wide Web was born.For this final event we have one man to thank,Tim Berners-Lee,the father of the Web.
Berners-Lee was born on June 8,1955in London,England.His parents,both computer designers,encouraged him to think and work creativelhy as he grew up.He was an excellent student and naturally took an interest in computers and science.
After graduating from Oxford University,Tim went to work at a science research centre in Sfwitzerland.There be developed some of the different systems that would later become the Web.The first was HTML,the computer language used to make web pages.The second was an address system that let  computers anhywhere find each other and send and receive information.In 1990,while still at the science centre in Switzerland,he put them together to make the first Internet browser.It could run on any computer and allowed people to create 作业帮 share their information with the rest of the world.
Tim knew that the more people used the Web,the more useful it would be.He wasn't interested in money but knowledge,so he gave out his invention for free to anyone who was interested.Many were interested and the growth of the Internet began.
Today Tim works as a professor at the MIT in America,researching new and interesting ways to use the Web.He has received many awards from governments and organizations for his efforts.He is still not very interested in money.That is why he is so admired by his students and workmates.It may also be one of the reasons that few people outside the world of technology know his name.
56.The underlined word"significant"(in Paragraph 1)most probably means"___".
A.strange
B.terrible
C.important
D.difficult
57.Which of the following statements is true according to the passage?___
A.The address system was used to make make web pages.
B.The World Wide Web was created in Swizerland.
C.The fist web browser was very expensive to buy
D.Many people could use the Internet before 1990
58.What can we learn about Berners-Lee from the passage?___
A.He was encouraged to be creative.
B.He didn't do well at school.
C.He is a very poor businessman.
D.He is well-known all over the world.
59.Where does Berners-Lee live today?___
A.England.
B.Switzerland.
C.America.
D.Canada.
60.What is the passage mainly about?___
A.The events that took place in 1990.
B.The history of the Internet.
C.The invention of the Internet browser.
D.The man who created the World Wide Web.
▼优质解答
答案和解析
56  C 细节理解题.根据下文:In Febbruary,Nelson Mandela was set free after 27years in prison.In October,East and West Germany became one country again.Then at the end of 1990,the World Wide Web was born.可知发生在1990年的世界事件:东西德统一,World Wide Web 的诞生.我们不难推测,significant是指重要的,重大的.故选C.
57  B 判断推理题.根据第三段…the address that let computers anywhere find each other and send and receive information…选项A 与此不符;根据第四段:He wasn't interested in money but knowledge,so he gave out his invention for free to anyone who was interested.可知Tim只对知识感兴趣而金钱并不感兴趣,因此他免费贡献出他的发明web browser,选项C不正确;根据第一段:In October,East and West Germany became one country again.Then at the end of 1990,the World Wide Web was born.我们知道web是在1990年诞生的,因此1990年前,人们并不可能使用web.排除D.根据In 1990,while still at the science centre in Switzerland,he put them together to make the first Internet browser.可知互联网是在瑞士创造出来的.故选B.
58  A 细节理解题.根据第二段:His parents,both computer designers,encouraged him to think and work creativelhy as he grew up.可知他的父母均为电脑设计师,在他成长的过程中都鼓励他要有创造性.故选A.
59  C 细节理解题.最后一段第一句:Today Tim works as a professor at the MIT in America,researching new and interesting ways to use the Web.可以知道Tim现在住在美国.故选C.
60  D 归纳综合题.这篇文章主要介绍了Web之父 Tim Berners-lee的生平,Web 的开发以及他的现状和贡献等.故选D.