早教吧作业答案频道 -->英语-->
Peoplecannotreachanagreementontheuseofscienceandtechnology.Forexample,willradiationfromelectronicequipmentdestroytheenvironment?Shouldmedicalscientistschangegenestructurestopreventgeneticdiseaseortocreate"mor
题目详情
People cannot reach an agreement on the use of science and technology.For example,will radiation from electronic equipment destroy the environment?Should medical scientists change gene structures to prevent genetic disease or to create"more perfect"human beings?While people are arguing about these and others,technology continues to influence our everyday lives-the home,health and education,entertainment and communication,and so on.
Some people carry on active social lives with computers-their own or the ones in public places like cafes,social centers,libraries,and so on.Communicating with others in chat rooms,computer users can get to know people they might never meet in traditional ways.With live online video connections,two people with cameras in their computers can see and talk to each other from separate places.
With modern telephone technology,most people stopped writing lettters-especially personal letters and notes.But now,writing to communicate has returned in electronic form,or e-mail,which is a way of sending messages from one computer to another.For some computer users,the wish to communicate intelligently or creatively with others makes them want to write better.
Computer technology has also made it possible to run a house electronically.From turning lights on and off to starting the coffee and cooking the hot meal,computers are taking care of people at home.Many modern machines have computer chips that allow their owners to program them.For instance,you can"instruct"a microwave oven how to cook a dish.Most entertainment equipment operates with computer technology too.Computers can even start cars automatically so that on cold winter mornings you can get into a warmed-up vehicle and drive off.
Although much of the technology in our everyday lives has good effects,there are some uses that raise questions.For example,are interactive media ( i.e.,a combination of television,telephone,and computer) going to control minds,cause people to forget about family life and personal relationships?What effects will the genentic engineering of food have on people's health?
High-tech medical treatments can make a person live a much longer life,but can they improve the health and happiness of human beings? Only time will tell,but,in the meantime,science and technology will continue to move forward.
57.What does the underlined word"chips"mean?___
A.thin pieces of potatoes
B.small holes
C.small pieces of wood
D.central parts
58. We can know from the passage that___.
A.technology never stops changing our everyday lives
B.with computers each of us can live a comfortable life
C.people can do more activities with computers
D.the more you use computers,the better you might write
59.What can we infer from the underlined sentence in the last paragraph?___
A.The longer you live,the happier you are.
B.High-tech medical treatments can't improve our health and happiness.
C.High-tech medical treatments can't help us with everything.
D.The writer questioned high-tech medical treatments somehow.
60.What is the best title for the passage?___
A.Science and New Technology
B.Computers Change Our Lives
C.Everyday Uses of Technology
D.Only Time Will Tell.
Some people carry on active social lives with computers-their own or the ones in public places like cafes,social centers,libraries,and so on.Communicating with others in chat rooms,computer users can get to know people they might never meet in traditional ways.With live online video connections,two people with cameras in their computers can see and talk to each other from separate places.
With modern telephone technology,most people stopped writing lettters-especially personal letters and notes.But now,writing to communicate has returned in electronic form,or e-mail,which is a way of sending messages from one computer to another.For some computer users,the wish to communicate intelligently or creatively with others makes them want to write better.
Computer technology has also made it possible to run a house electronically.From turning lights on and off to starting the coffee and cooking the hot meal,computers are taking care of people at home.Many modern machines have computer chips that allow their owners to program them.For instance,you can"instruct"a microwave oven how to cook a dish.Most entertainment equipment operates with computer technology too.Computers can even start cars automatically so that on cold winter mornings you can get into a warmed-up vehicle and drive off.
Although much of the technology in our everyday lives has good effects,there are some uses that raise questions.For example,are interactive media ( i.e.,a combination of television,telephone,and computer) going to control minds,cause people to forget about family life and personal relationships?What effects will the genentic engineering of food have on people's health?
High-tech medical treatments can make a person live a much longer life,but can they improve the health and happiness of human beings? Only time will tell,but,in the meantime,science and technology will continue to move forward.
57.What does the underlined word"chips"mean?___
A.thin pieces of potatoes
B.small holes
C.small pieces of wood
D.central parts
58. We can know from the passage that___.
A.technology never stops changing our everyday lives
B.with computers each of us can live a comfortable life
C.people can do more activities with computers
D.the more you use computers,the better you might write
59.What can we infer from the underlined sentence in the last paragraph?___
A.The longer you live,the happier you are.
B.High-tech medical treatments can't improve our health and happiness.
C.High-tech medical treatments can't help us with everything.
D.The writer questioned high-tech medical treatments somehow.
60.What is the best title for the passage?___
A.Science and New Technology
B.Computers Change Our Lives
C.Everyday Uses of Technology
D.Only Time Will Tell.
▼优质解答
答案和解析
57.答案:D.词义猜测题.结合下文that allow their owners to program them 可知指的是电脑的核心部分.故选D.
58.答案:A.细节理解题.根据最后一句but,in the meantime,science and technology will continue to move forward.及上文描述可知科学技术永远不会停止改变我们的生活.故选A.
59.答案:D.细节理解题.根据最后一段第一句but can they improve the health and happiness of human beings?描述可知作者对于高科技医疗技术有点怀疑.故选D.
60.答案:B.主旨大意题.根据第三段描述电脑技术已经应用在日常生活中的各个方面,及最后一段可知本文主要意思就是介绍了科学技术在不断地改变我们的生活,并且将要继续进行下去.故选B.
58.答案:A.细节理解题.根据最后一句but,in the meantime,science and technology will continue to move forward.及上文描述可知科学技术永远不会停止改变我们的生活.故选A.
59.答案:D.细节理解题.根据最后一段第一句but can they improve the health and happiness of human beings?描述可知作者对于高科技医疗技术有点怀疑.故选D.
60.答案:B.主旨大意题.根据第三段描述电脑技术已经应用在日常生活中的各个方面,及最后一段可知本文主要意思就是介绍了科学技术在不断地改变我们的生活,并且将要继续进行下去.故选B.
看了 Peoplecannotre...的网友还看了以下:
英语单词填空(组成单词)1)d.l.e.d.m.i2)l.e.p.o.i.ee3)u.y.g.o. 2020-04-25 …
英语达.请把下列个题中的字母组成一个你所学过的单词.o,m,w,l,c,e,ee,g,h,t,io 2020-05-13 …
连字成词(英语)l u o e b s r u s r e t o s w a e s r t e 2020-05-14 …
H,L,L,E,O拼凑的英文单词是什么 2020-05-17 …
如图,在△ABC中,AD是中线,O为AD上的中点,直线l过o点,过A,B,C三点分别作直线L的垂线 2020-06-22 …
在△ABC中,AD是中线,O为AD的中点,直线L过点O,过A,B,C三点分别作直线L的垂线,垂足是 2020-06-22 …
英语单词填空1.时间状语:d-r-n-2.场所:b-s-s-o-f-r--e-a-t-e-t3.教 2020-07-14 …
已知直线l与⊙O,AB是⊙O的直径,AD⊥l于点D.(Ⅰ)如图①,当直线l与⊙O相切于点C时,若∠ 2020-07-30 …
(2012•菏泽二模)如图,EOF和E′O′F′为空间一匀强磁场的边界,其中EO∥E′O′,FO∥F 2020-11-13 …
关于图形变化的探讨:(1)①例题1.如图1,AB是⊙O的直径,直线l与⊙O有一个公共点C,过A、B分 2021-01-12 …