早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

A.Meansofe-wasterecyclingB.Howe-wastecomingintobeingC.Thebenefitofe-wasterecyclingD.Thetechnologiesofe-wasterecyclingE.Theimportanceofrecyclinge-wasteF.Moderntechnologybringingconvenienceande-wa

题目详情
A.Means of e-waste recycling
    B.How e-waste coming into being
    C.The benefit of e-waste recycling
    D.The technologies of e-waste recycling
    E.The importance of recycling e-waste
    F.Modern technology bringing convenience and e-waste
61.___Modern technology does bring us much convenience,from Wi-Fi (无线网络) enabled cell phones and ever-smaller laptop computers that make our entire lives easy to energy-efficient washers that use half the power and time to complete their tasks. However,these new toys and equipment finally become electronic waste ( e-waste) once they are out of use.
62.___  
 E-waste includes everything from empty printer ink containers to broken refrigerators. As people buy new items to replace aging electronics or make updates,more electronic waste comes into being. In some cases,such as 2009's switch from analog (模糊) to digital television broadcasting in the United States,changes in technology are so great that old equipment may not even work at all with new systems.
63.___There are many reasons why it is important to recycle electronic waste. Much of the material used to construct electronics,including metal and plastic parts,can be recycled into new items at a discount of the cost and energy use needed to create things from new raw materials. Additionally,many electronics contain poisonous substances that are harmful to the environment and could be deadly if they go into an area's groundwater. When  properly recycled,they can be reused and will not do harm to the environment. Because of the environment concerns,many areas require by law that electronic waste be properly recycled.
64.___The availability of e-waste recycling programs varies from place to place. In some areas,collections are held once or twice a year as a means of dealing with e-waste as well as used engine oil or other waste that is harmful to the environment,There are also some good alternatives to recycling your e-waste. Any items that are in working condition can be given to friends or donated to charities like Goodwill or The Salivation Army,who rely heavily on donations. Freecycling,or passing on your unwanted items to those in need of them,is also a means of finding new homes for used items.
65.___ E-waste recycling helps protect the environment by reducing the amount of poisonous materials placed in landfills (废物填埋场) and saving recyclable parts to save energy and other resources. Recycling is a way of life. Once we have made that choice to carry out all the steps of recycling in our daily lives,and stick to that choice every single day,recycling becomes second nature to us.
▼优质解答
答案和解析
61.答案是F.主旨大意题;根据第一段的第一句"Modern technology does bring us much convenience"可知,现代技术给我们的生活带来了便利;第一段的最后一句"However,these new toys and equipment finally become electronic waste ( e-waste) once they are out of use."可知,这些新的用具也产生了很多电子垃圾,故F项最能概括本段主旨.
62.答案是B.主旨大意题;该段分析电子垃圾的形成,特别由"As people buy new items to replace aging electronics or make updates,more electronic waste comes into being. 当人们买新的物品替换过时的或更新电子产品时;更多的电子垃圾产生;"判断该段分析电子垃圾的形成,故选B.
63.答案是E.主旨大意题;第三段的第一句点明该段的主题"There are many reasons why it is important to recycle electronic waste.(有很多理由说明回收电子产品的重要性)";并且下文具体分析了不同的原因,故答案是E.64.答案是A.主旨大意题;根据第四段第一句中的"The availability of e-waste recycling programs varies from place to place."可知,不同的地方有不同的回收电子产品的活动;下文具体分析了不同的回收方法,该段的最后一句"is also a means of finding new homes for used items"进一步说明该段分析的是回收电子产品的不同的方法(means);故答案是A.
65.答案是C.主旨大意题;根据第五段开头部分的"E-waste recycling helps protect the environment by reducing the amount of poisonous materials placed in landfills(废物埋填场)"可知,回收电子产品有助于保护环境,故该段分析回收电子垃圾的好处,答案是C.