早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Itookmy9-year-olddaughter,and5-year-oldson,Robbietotheshoppingcentre.Aswegotthere,wesawabigsignthatsaid,"PettingZoo".Thekidsjumpedupandasked,"Daddy,canwego?"BothmywifeandIwereout

题目详情
I took my 9-year-old daughter,and 5-year-old son,Robbie to the shopping centre.As we got there,we saw a big sign that said,"Petting Zoo".The kids jumped up and asked,"Daddy,can we go?"
Both my wife and I were out of work.However,I said,"Sure",giving them a quarter each.They went away,leaving only fifty cents left in my pocket.
A petting zoo is made up of a hundred of little baby animals of all kinds.Kids pay their money and stay in the enclosure(围场) pleased with the little animals while their parents shop.
A few minutes later,I saw  walking along behind me.I was surprised and asked what was wrong.
She said sadly,"Well,Daddy,a ticket for Petting Zoo costs fifty cents.So I gave Robbie my quarter."Then she said the most beautiful thing I had ever heard.She repeated the family motto(座右铭),which is"Love is Action!"
I knew clearly no one loves little animals more than Susan.She had watched both my wife and me do and say"Love is Action!"for years,and now she had put it into her lifestyle.It had become part of her,because she knew the whole family motto.It's not only"Love is Action"; it's"Love is SACRIFICIAL(牺牲的) Action!"Love always pays a price.
I was moved.We went back to the Petting Zoo.Susan stood with her hands and chin(下巴) resting on the fence and just watched Robbie go crazy petting and feeding the animals.I had fifty cents burning a hole in my pocket.I put my hand into my pocket and took out the money.Sure,I must do that!

41.What is the best title for this passage?___
A.A Petting Zoo.B.Love Is Sacrificial Action!
C.Try Your Best to Help Others.D.An Attractive Shopping Centre.
42.From the passage we can learn that___.
A.the family lived a hard life B.Susan didn't like playing with pets
C.the author was strict with the childrenD.Robbie didn't want to play with Susan
43.The underlined part"the most beautiful thing"in Paragraph 5refers to(指)___.
A.their lifestyleB.the family motto
C.the Petting ZooD.the ticket for Petting Zoo
44.Which of the following best describes Susan?___
A.Kind.B.Brave.C.Honest.D.Modest.
45.What might happen next according to the story?___
A.The author would get angry with Robbie.
B.The author would buy Susan some candies.
C.The author would play together with Susan.
D.Susan would play happily with the little animals.
▼优质解答
答案和解析
41.答案:B.标题概括题.本文主要介绍了苏珊虽然很喜欢看小动物,但是由于钱不够多,所以把钱让给了弟弟,自己没有在第一时间去看小动物.说明了我和妻子的"爱是一种行动"对苏珊的影响和教育,苏珊也明白爱是需要牺牲和付出的一种行动,所以本文最好的标题是B:爱是牺牲的行动,故选B.

42.答案:A.细节理解题.根据"Both my wife and I were out of work."以及"giving them a quarter each.They went away,leaving only fifty cents left in my pocket."可知夫妻两个都失业了,口袋里没有几个钱了,所以这家人的生活过的很艰苦,故选A.

43.答案:B.短语理解题.根据"Then she said the most beautiful thing I had ever heard."以及"She repeated the family motto(座右铭),which is"Love is Action!"可知我听过的最美好的话就是后面的家庭座右铭"爱是一种行动",所以"the most beautiful thing"指的是后面的家庭座右铭,故选B.

44.答案:A.细节理解题.根据"She said sadly,"Well,Daddy,a ticket for Petting Zoo costs fifty cents.So I gave Robbie my quarter."Then she said the most beautiful thing I had ever heard.She repeated the family motto(座右铭),which is"Love is Action!"以及"I knew clearly no one loves little animals more than Susan."可知虽然苏珊也很喜欢小动物,但是为了弟弟能够观看小动物,义不容辞的把25美分给了弟弟,并且对爸爸说了"爱是一种行动"的家庭座右铭,因此我们可知苏珊是很善良的,故选A.

45.答案:D.推理判断题.根据"I was moved.We went back to the Petting Zoo."以及"I put my hand into my pocket and took out the money.Sure,I must do that!"我被苏珊的行为感动了,我们回到了动物园,我拿出口袋里的钱,是的,我一定要那么做,也就是爱需要牺牲.即使花光所有的钱,也要让孩子玩的高兴.可以推知,苏珊也去动物园和小动物快乐的玩耍去了.故选D.