早教吧作业答案频道 -->英语-->
E-bookisshortforelectronic(电子的)book.Itisusuallyreadonpersonalcomputers.Somemobilephonescanalsobeusedtoreade-books.Earliere-bookswerewrittenforaspecificgroupofreadersandwereaboutonlyafewsubjects.Wi
题目详情
E-book is short for electronic( 电子的) book. It is usually read on personal computers. Some
mobile phones can also be used to read e-books.
Earlier e-books were written for a specific group of readers and were about only a few subjects. With the development of the internet knowledge and answers to a lot of questions mainly come from e-books. This is why the e-book business is increasing quickly
E-books have many advantages. First they save time. We don’t need to go to a bookstore to buy books besides we can find the topic we want to know about on the Internet and then we can quickly get many e-books on similar topics. Second e-books save money. Some e-books cost a little money and there are millions of e-books on the Internet that we can get for free. Third more trees are saved because e-books don’t need to be printed(印刷) on paper. Fourth e-books make reading more convenient. You can carry a whole library of hundreds of books with you in a small computer or any e-book reader (电子阅读器) without worrying about their weight.
But e-books have certain disadvantages. They need a personal computer or an e-book reader and the information can be lost if its file format (文件格式) is not supported or changed in the reader’s computer.
However e-books provide us with a new way of reading. That is good.
根据短文内容,选择最佳答案。
【小题1】Why is the e-book business increasing quickly? Because _________.
【小题2】How many advantages do e-books have according to this article?
【小题3】Which of the following is true according to this article?
【小题4】What is the disadvantage of the e-books?
【小题5】 The author mainly tells us __________.
A. you don’t need to buy paper books in a bookstore if you read e-books.
B. the information can be lost if its file format is changed.
C. the development of e-books can help save the environment.
mobile phones can also be used to read e-books.
Earlier e-books were written for a specific group of readers and were about only a few subjects. With the development of the internet knowledge and answers to a lot of questions mainly come from e-books. This is why the e-book business is increasing quickly
E-books have many advantages. First they save time. We don’t need to go to a bookstore to buy books besides we can find the topic we want to know about on the Internet and then we can quickly get many e-books on similar topics. Second e-books save money. Some e-books cost a little money and there are millions of e-books on the Internet that we can get for free. Third more trees are saved because e-books don’t need to be printed(印刷) on paper. Fourth e-books make reading more convenient. You can carry a whole library of hundreds of books with you in a small computer or any e-book reader (电子阅读器) without worrying about their weight.
But e-books have certain disadvantages. They need a personal computer or an e-book reader and the information can be lost if its file format (文件格式) is not supported or changed in the reader’s computer.
However e-books provide us with a new way of reading. That is good.
根据短文内容,选择最佳答案。
【小题1】Why is the e-book business increasing quickly? Because _________.
A.earlier e-books are about only a few subjects. |
B.people don’t like to read any paper books any more. |
C.most e-books have been written for a specific group of readers. |
D.the development of the Internet makes e-books more useful. |
A.Three | B.Four | C.Five | D.Six |
A.E-books can’t be red on mobile phones. |
B.All the e-books on the Internet cost lots of money. |
C.E-books can make reading more convenient. |
D.You can’t read e-books without a personal computer. |
A.You’ll lose the information if its file format is not supported. |
B.You can carry hundreds of books in an e-book reader. |
C.You can buy cheap e-books anywhere. |
D.You can read e-books at any time. |
A. you don’t need to buy paper books in a bookstore if you read e-books.
B. the information can be lost if its file format is changed.
C. the development of e-books can help save the environment.
▼优质解答
答案和解析
【小题1】D
【小题1】B
【小题1】C
【小题1】A
【小题1】A解析:
【主旨大意】:
本文介绍了电子书的历史,及其优、缺点。可以说利大于弊。
【小题1】细节理解题。根据第二段的最后一句话。因为文中提到了互联网的发展使电子书更有用。
【小题1】细节理解题。因为第二段中提到了4点。
【小题1】主旨大意题。 ABD和文中内容冲突。C电子书能使阅读更便利。
【小题1】细节理解题。因为第四段中的最后一句话。
【小题1】主旨大意题。作者就是想告诉我们,我们可以多用电子书。
【小题1】D
【小题1】B
【小题1】C
【小题1】A
【小题1】A解析:
【主旨大意】:
本文介绍了电子书的历史,及其优、缺点。可以说利大于弊。
【小题1】细节理解题。根据第二段的最后一句话。因为文中提到了互联网的发展使电子书更有用。
【小题1】细节理解题。因为第二段中提到了4点。
【小题1】主旨大意题。 ABD和文中内容冲突。C电子书能使阅读更便利。
【小题1】细节理解题。因为第四段中的最后一句话。
【小题1】主旨大意题。作者就是想告诉我们,我们可以多用电子书。
看了 E-bookisshortf...的网友还看了以下:
A、B、C、D、E五种短周期主族元素分占三个周期,A、B、C为同一周期依次相邻的3种元素,A和C的 2020-04-08 …
关于e电荷的问题第一个层面:在大于夸克的物质层次以上,电荷是量子化的.即e是基本电荷,不存在分数电 2020-05-13 …
电荷量的问题电子的电荷量是e还是-e?书上的定义说正电荷电荷量为正,负电荷为负,可最后算比荷的时候 2020-05-13 …
如图1,一很长、很细的圆柱形的电子束由速度为v的匀速运动的低速电子组成,电子在电子束中均匀分布,沿 2020-06-08 …
能直接构成空气成分的是什么?A分子B原子C原子核D质子F中子E电子 2020-06-16 …
请问如何求电子绕核运动的等效电流?原子中的电子绕原子核的运动可以等效为环形电流.设氢原子的电子以速 2020-06-25 …
A、B、C、D、E五种元素,已知:①A原子的最外层电子数是次外层电子数的两倍,B的阴离子与C的阳离 2020-07-29 …
已知电子的电荷量为e,质量为m,氢原子的电子在原子核的静电力吸引下做半径为r的匀速圆周运动,则电子运 2020-11-11 …
已知A、B、C、D、E都是周期表中前四周期的元素,它们的核电荷数A<B<C<D<E.B的基态原子中电 2021-01-04 …
有一电阻率为ρ铜导线,流经其中单位截面的电流即电流密度为j,设有单位体积的导线有n个自由电子,电子的 2021-01-22 …