早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解Thee-mailwhichisalsocalledemailstandsfor“electronic(电子)mail”.Youcansendmessagesinonlyafewsecondsbye-mail.OntheInternettherearemanypowerfulc

题目详情

阅读理解

  The e-mail which is also called email stands for “electronic(电子)mail”.You can send messages in only a few seconds by e-mail.

  On the Internet there are many powerful computers called “servers(服务器)” to help people send and receive emails.The sending and receiving servers are just like post offices.If you want to use the email service you have to open at least an email account called a “mail-box” just like we set up a mail-box in the post office.Some mailboxes are provided free of charge by ISPs which you can get when you open an Internet account.Most widely-used mail-boxes are provided free by the ISPs and anyone can apply for one even if he has no ISP account.

  How to apply for a free mailbox? First you have to connect to the Internet and go to the homepage(主页)of the ICP providing free mailboxes.Then you will find an icon(符号)showing “apply for a free mailbox”.Click the icon and agreement about the rules for using the free mailbox will appear.If you want to go on click the icon “I agree”.Then you have to fill in a form about your basic personal data and the name and pin of the mailbox.The pin is the key to the mailbox.After finishing these you will get a mailbox like this:Your-name@ mail.Server(For example:tvguide @ mail.cctv.com.cn.“tvguide” is the name of the mailbox and “mail.cctv.com.cn” is the name of the mail-server).The mailbox is separated into two parts by a separator“@” which is read as “at”.The former part is the name of the mailbox.The latter(后者)is the domain name(域名)of the mail server.All mail to you will be received by the server and put into your mailbox(You can read this mail on any computer in the world as long as you have the name and pin of the mailbox).

(1)

What should you do first if you want to send or receive an email?

[  ]

A.

Set up a mailbox in the post office.

B.

Write a letter to the ISPs.

C.

Open an Internet account.

D.

Apply for a mailbox.

(2)

Here is an email address bithb@yahoo.com.What's the domain name?

[  ]

A.

bithb

B.

yahoo.com

C.

com

D.

@

(3)

What does the writer mainly want to tell us?

[  ]

A.

How to send a letter by mail.

B.

How to use email.

C.

How to set up a free email-box.

D.

How to receive a letter by e-mail.

(4)

Which of the following is NOT true?

[  ]

A.

People can send messages within several seconds by e-mail.

B.

If you want to send an email you have to go to the post office.

C.

You can apply for a mailbox for free.

D.

You can read email on any computer as long as you have the name and pin of the mailbox.

▼优质解答
答案和解析
答案:1.D;2.B;3.C;4.B;
解析:
(1) 第二段说如果你要使用电子邮件:“You have to open at least an e-mail account called a mailbox.”也就是说必须先申请邮箱,故选D项。 (4) 要发电子邮件,你可以在计算机上,并不需要去邮局。因此B项错误。
提示:
(2) 第三段提到,在一个电子邮件地址中,“the latter is the domain name ”(后面是域名),因此yahoo.com 应为域名。 (3) 这篇文章主要是告诉我们怎样去申请免费邮箱,因此选C项。