By2050therewillhavebeenanextra2.5billionpeopleonearth.Andwhatwilltheyeat?Tosolvetheproblemweshouldhavetodoubleourfoodproduction.Wecanalsodevelopadietofalgae(海藻)insectsandmeatgrowninlaborator
By 2050 there will have been an extra 2.5 billion people on earth. And what will they eat?
To solve the problem we should have to double our food production. We can also develop a diet of algae(海藻) insects and meat grown in laboratories.
Algae can grow very quickly at sea in polluted water and in places that would normally kill food crops. They are already eaten widely in Japan and China and they are eaten by almost everything from shrimps to blue whales. They can fix CO2 in the atmosphere and provide fats and sugars.
Man-made meat looks like meat feels like meat and it is meat although it’s never been from a living breathing animal. Instead it is grown from cells in big containers. Moreover studies show that producing man-made meat will use far less water energy and land.
China has developed “green super rice” a series of rice types which produce more grain and have stronger ability to fight against floods salty water insects and disease. We used traditional plant breeding(作物育种)techniques to cross-breed more than 250 rice types. Green super rice which is enough to feed an extra 100 million people will be planted widely in the coming years.
Insects like ants are not on most European menus but at least 1 400 kinds are eaten across Africa Latin America and Asia. Now with rising food prices and worldwide land shortages such insects are getting more and more popular. Not only are many insects rich in protein(蛋白质) low in fat and high in Ca and Fe but insect farms need little space. And they can grow well on paper algae and industrial wastes.
【小题1】In order to exist in the future people have to _______.
A.move to other planets |
B.produce rain in laboratories |
C.build new laboratories for food research |
D.increase the food production or look for other food sources |
A.algae have a strong life force |
B.few people eat algae now |
C.algae have few values for human beings |
D.algae can pollute our environment |
A.has to be watered with salty water |
B.can grow even in a bad environment |
C.includes no more than 250 rice kinds |
D.was developed with new technologies |
A.Green super rice is delicious but high in price. |
B.In Asia about 100 million people may be faced with food shortages. |
C.Man-made meat doesn’t look like meat but has the same taste as real meat. |
D.One of the reasons why many people begin to eat insects is their rich food value. |
【小题1】D
【小题2】A
【小题3】B
【小题4】D 解析
分 析:
文章主要讲述的未来的生活。到2050年,地球上的人口将增加25亿。到那时,地球该怎样养活这么多人呢?食物的产量不仅要翻倍,同时,还要寻找其它的食物来源。
【小题1】根据“To solve the problem we should have to double our food production. We can also develop a diet of algae(海藻) insects and meat grown in laboratories.”可知,人们需要把食物的产量翻倍,也可以开发其它食物来源。故选D。
【小题2】根据“Algae can grow very quickly at sea in polluted water and in places that would normally kill food crops.”可知,海藻的生命力极强,能够在海水里、污水中和其它农作物不能正常生长的地方。故选A。
【小题3】根据第四段“produce more grain and have stronger ability to fight against floods salty water insects and disease”可知,绿色超级水稻有更强的能力来抵抗洪水、盐水、昆虫和疾病。故选B。
【小题4】根据最后一段的“Not only are many insects rich in protein(蛋白质) low in fat and high in Ca and Fe...”可知,食用昆虫的原因之一是,它们富含营养成分。故选D。
考点:
生活类短文阅读
海洋植物如海带、海藻中含有丰富的碘元素,碘元素以碘离子的形式存在.实验室从海藻中提取碘的流程如图: 2020-05-16 …
海洋植物如海带、海藻中含有丰富的碘元素,碘元素以碘离子的形式存在.实验室里从海藻中提取碘的流程如图 2020-05-16 …
实验室从海藻中提取碘的问题,海带和海藻等海洋植物中含有丰富的,以离子形式存在的碘元素.在实验室中, 2020-05-16 …
By2050therewillhavebeenanextra2.5billionpeopleone 2020-06-10 …
By2050therewillhavebeenanextra2.5billionpeopleone 2020-06-10 …
怎样才能使海藻酸钠凝结成胶状?我用海藻酸钠+氯化钙还是只有凝结一点点就连只有海藻酸钠溶液也一样,水 2020-07-04 …
对配制海藻酸钠溶液的叙述不准确的是()A.加热使海藻酸钠溶化是操作中最重要的一环B.海藻酸钠的浓度涉 2020-11-10 …
下面是探究固定化酵母菌增殖能力的研究,请协助完成相关内容.海藻酸钠与氯化钙反应产生海藻酸钙,使凝胶珠 2020-11-10 …
海洋植物如海带、海藻中含有丰富的碘元素,碘元素以碘离子的形式存在.实验室从海藻中提取碘的流程如下:海 2020-11-16 …
下列对配制海藻酸钠溶液的叙述不正确的是[]A.加热使海藻酸钠溶化是操作中最重要的一环B.海藻酸钠的浓 2020-11-20 …