ToAmericanvisitorsIcelandisaveryinterestingcountrypartlybecauseitisdifferentinsomanywaysfromheorsheisusedtoseeingathome.Therearequiteafewthingsthatarenotdoneorthatdonotexistontheisland---quitea
To American visitors Iceland is a very interesting country partly because it is different in so many ways from he or she is used to seeing at home. There are quite a few things that are not done or that do not exist on the island---quite a few “No’s”.
There is no pollution for instance No dogs are permitted in Reykjavik the capital. There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time. There is no hard liquor(烈酒) on Wednesdays and no beer at any time. There is no handguns; only one jail of thirty-five cells(狱室)in the entire land---an admirable figure even for a small country of 313 376 people.
There is no army air force or navy. There is no tipping for anything. There are no large stores open on Saturdays or Sundays. Since Iceland is situated just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and no daylight in winter. But thanks to Culf Stream the climate is rather mild with temperatures ranging from 34 degrees to 52 degrees in July.
The rules on television liquor and guns are the result of government decisions. But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser and the thousands of hot springs that come out of the ground. They provide all the energy needed by the country. In fact Iceland uses only 3 percent of all its available power.
Iceland has been described as a democratic independent country where more fish are caught and more books published per person than anywhere else in the world. The Icelanders have always felt a particular love for literature. They composed their first books in the ninth and tenth centuries AD. These works were poems and tales about the kings heroes and heroines of Iceland and Norway. At first the stories were memorized and passed from generation to generation. They were finally written down between1140 and 1220. The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless ” they proudly say.
1.American visitors enjoy visiting Iceland probably because_______.
A. no dogs are permitted in the capital
B. the police do not carry handguns
C. the climate is rather mild
D. it is very different from America
2.The following statements are true EXCEPT________.
A. there are no soldiers in Iceland
B. the Icelanders don’t drink beer
C. there is no tip of any kind
D. there are no crimes in Iceland
3.There is no pollution in Iceland mainly because_______.
A. Iceland uses only 3 percent of all its available power
B. the Icelanders use hot water from the ground below as their energy
C. it is located just under the Arctic Circle
D. it is a democratic independent country
4. “Rather shoeless than bookless” means_______.
A. they prefer not to have shoe or books
B. they would rather have shoes on than write books
C. they prefer travelling to reading
D. they regard books more important than shoes.
To American visitors Iceland is a very interesting country partly because it is different in so many ways from he or she is used to seeing at home. There are quite a few things that are not done or that do not exist on the island---quite a few “No’s”.
There is no pollution for instance No dogs are permitted in Reykjavik the capital. There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time. There is no hard liquor(烈酒) on Wednesdays and no beer at any time. There is no handguns; only one jail of thirty-five cells(狱室)in the entire land---an admirable figure even for a small country of 313 376 people.
There is no army air force or navy. There is no tipping for anything. There are no large stores open on Saturdays or Sundays. Since Iceland is situated just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and no daylight in winter. But thanks to Culf Stream the climate is rather mild with temperatures ranging from 34 degrees to 52 degrees in July.
The rules on television liquor and guns are the result of government decisions. But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser and the thousands of hot springs that come out of the ground. They provide all the energy needed by the country. In fact Iceland uses only 3 percent of all its available power.
Iceland has been described as a democratic independent country where more fish are caught and more books published per person than anywhere else in the world. The Icelanders have always felt a particular love for literature. They composed their first books in the ninth and tenth centuries AD. These works were poems and tales about the kings heroes and heroines of Iceland and Norway. At first the stories were memorized and passed from generation to generation. They were finally written down between1140 and 1220. The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless ” they proudly say.
1.American visitors enjoy visiting Iceland probably because_______.
A. no dogs are permitted in the capital
B. the police do not carry handguns
C. the climate is rather mild
D. it is very different from America
2.The following statements are true EXCEPT________.
A. there are no soldiers in Iceland
B. the Icelanders don’t drink beer
C. there is no tip of any kind
D. there are no crimes in Iceland
3.There is no pollution in Iceland mainly because_______.
A. Iceland uses only 3 percent of all its available power
B. the Icelanders use hot water from the ground below as their energy
C. it is located just under the Arctic Circle
D. it is a democratic independent country
4. “Rather shoeless than bookless” means_______.
A. they prefer not to have shoe or books
B. they would rather have shoes on than write books
C. they prefer travelling to reading
D. they regard books more important than shoes.
To American visitors Iceland is a very interesting country partly because it is different in so many ways from he or she is used to seeing at home. There are quite a few things that are not done or that do not exist on the island---quite a few “No’s”.
There is no pollution for instance No dogs are permitted in Reykjavik the capital. There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time. There is no hard liquor(烈酒) on Wednesdays and no beer at any time. There is no handguns; only one jail of thirty-five cells(狱室)in the entire land---an admirable figure even for a small country of 313 376 people.
There is no army air force or navy. There is no tipping for anything. There are no large stores open on Saturdays or Sundays. Since Iceland is situated just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and no daylight in winter. But thanks to Culf Stream the climate is rather mild with temperatures ranging from 34 degrees to 52 degrees in July.
The rules on television liquor and guns are the result of government decisions. But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser and the thousands of hot springs that come out of the ground. They provide all the energy needed by the country. In fact Iceland uses only 3 percent of all its available power.
Iceland has been described as a democratic independent country where more fish are caught and more books published per person than anywhere else in the world. The Icelanders have always felt a particular love for literature. They composed their first books in the ninth and tenth centuries AD. These works were poems and tales about the kings heroes and heroines of Iceland and Norway. At first the stories were memorized and passed from generation to generation. They were finally written down between1140 and 1220. The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless ” they proudly say.
1.American visitors enjoy visiting Iceland probably because_______.
A. no dogs are permitted in the capital
B. the police do not carry handguns
C. the climate is rather mild
D. it is very different from America
2.The following statements are true EXCEPT________.
A. there are no soldiers in Iceland
B. the Icelanders don’t drink beer
C. there is no tip of any kind
D. there are no crimes in Iceland
3.There is no pollution in Iceland mainly because_______.
A. Iceland uses only 3 percent of all its available power
B. the Icelanders use hot water from the ground below as their energy
C. it is located just under the Arctic Circle
D. it is a democratic independent country
4. “Rather shoeless than bookless” means_______.
A. they prefer not to have shoe or books
B. they would rather have shoes on than write books
C. they prefer travelling to reading
D. they regard books more important than shoes.
试题分析: 文章介绍冰岛的情况,美国人可能对冰岛感兴趣的原因,冰岛的特点是有一些没有,没有军队,没有污染,没有酒精饮料。人们对书本的喜爱。1.D 细节题:从第一段partly because it is different in so many ways from he or she is used to seeing at home.可知主要是因为与美国有不同,故答案是C2.D 事实理解题。文章第二段提到There is no handguns; only one jail of thirty-five cells(狱室)in the entire land---an admirable figure even for a small country of 313 376 people.可知A项正确;根据There is no hard liquor(烈酒) on Wednesdays and no beer at any time.可知B项正确;根据There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time.可知C项正确。没有提到D项。3.B 细节题 根据第四段提到But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser and the thousands of hot springs that come out of the ground.没有污染主要是因为他们得到的能源来自喷泉与地下热水,故选B项。4.D 句意理解题 根据最后一段提到The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless ” they proudly say. 冰岛人从来有停止过阅读,宁可无鞋,不可无书,故选D项。
考点:
文化类阅读。
试题分析: 文章介绍冰岛的情况,美国人可能对冰岛感兴趣的原因,冰岛的特点是有一些没有,没有军队,没有污染,没有酒精饮料。人们对书本的喜爱。1.D 细节题:从第一段partly because it is different in so many ways from he or she is used to seeing at home.可知主要是因为与美国有不同,故答案是C2.D 事实理解题。文章第二段提到There is no handguns; only one jail of thirty-five cells(狱室)in the entire land---an admirable figure even for a small country of 313 376 people.可知A项正确;根据There is no hard liquor(烈酒) on Wednesdays and no beer at any time.可知B项正确;根据There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time.可知C项正确。没有提到D项。3.B 细节题 根据第四段提到But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser and the thousands of hot springs that come out of the ground.没有污染主要是因为他们得到的能源来自喷泉与地下热水,故选B项。4.D 句意理解题 根据最后一段提到The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless ” they proudly say. 冰岛人从来有停止过阅读,宁可无鞋,不可无书,故选D项。
考点:
文化类阅读。
英语好的来看看呀!翻译带上括号里的词当他想要放弃时,我们都尽力鼓励他(cheer.on)我希望我们 2020-04-08 …
ToAmericanvisitorsIcelandisaveryinterestingcountr 2020-04-08 …
ToAmericanvisitorsIcelandisaveryinterestingcountr 2020-04-08 …
1.()Mylittlesisteralwaysgivestopeoplethebus.A.sea 2020-05-13 …
英语翻译1你也应该有你自己的想法.Youshouldalso———yourownideas.2对你 2020-06-09 …
----Isthemathproblemdifficult?----Yes.fewstudents 2020-08-03 …
我们不得不等了很长时间wehadtowait(quitea)longtimetime不是不可数的么, 2021-02-05 …