ToAmericanvisitorsIcelandisaveryinterestingcountrypartlybecauseitisdifferentinsomanywaysfromwhatheorsheisusedtoseeingathome.Therearequiteafewthingsthatarenotdoneorthatdonotexistontheisland-qu
To American visitors Iceland is a very interesting country partly because it is different in so many ways from what he or she is used to seeing at home. There are quite a few things that are not done or that do not exist on the island - quite a few "No's".
There is no pollution for instance. No dogs are permitted in Reykjavik the capital. There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time. There is no hard liquor on Wednesdays and no beer at any time. There are no handguns; only one jail of thirty-five cells(牢房) in the entire land – an admirable figure even for a small country of 313 376 people.
There is no army air force or navy. There is no tipping for anything. There are no large stores open on Saturdays or Sundays. Since Iceland is situated just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and do daylight in winter. But thanks to Gulf Stream the climate is rather mild with temperatures ranging from 34 degrees Fahrenheit to 52 degrees in July.
The rules on television liquor and guns are the result of governmental decision. But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser(间歇泉)and the thousands of hot springs that come out of the ground. They provide all the energy needed by the country. In fact Iceland uses only 3 percent of all its available power.
Iceland has been described as a democratic (民主的) independent country where more fish are caught and more books published per person than anywhere else in the world. The Icelanders have always felt a particular love for literature. They composed their first works in the ninth and tenth centuries AD. These works were poems and tales about the kings heroes and heroines of Iceland and Norway. At first the stories were memorized and passed from generation to generation. The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless " they proudly say.
1.American visitors enjoy visiting Iceland probably because .
A.no dogs are permitted in the capital
B.the police do not carry handguns
C.it is very different from America
D.the climate is rather mild.
2.The following statements are true EXCEPT .
A.there are no soldiers in Iceland
B.the Icelanders don't drink beer
C.there is no service fee of any kind
D.there are no crimes in Iceland
3.There is no pollution in Iceland mainly because .
A.Iceland uses only 3 percent of all its available power
B.the Icelanders use hot water from the ground below as their energy
C.it is located just under the Arctic Circle
D.it is a democratic independent country
4."Rather shoeless than bookless" means .
A.they regard books more important than shoes.
B.they would rather have shoes on than write books
C.they prefer traveling to reading
D.they prefer not to have shoes or books
To American visitors Iceland is a very interesting country partly because it is different in so many ways from what he or she is used to seeing at home. There are quite a few things that are not done or that do not exist on the island - quite a few "No's".
There is no pollution for instance. No dogs are permitted in Reykjavik the capital. There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time. There is no hard liquor on Wednesdays and no beer at any time. There are no handguns; only one jail of thirty-five cells(牢房) in the entire land – an admirable figure even for a small country of 313 376 people.
There is no army air force or navy. There is no tipping for anything. There are no large stores open on Saturdays or Sundays. Since Iceland is situated just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and do daylight in winter. But thanks to Gulf Stream the climate is rather mild with temperatures ranging from 34 degrees Fahrenheit to 52 degrees in July.
The rules on television liquor and guns are the result of governmental decision. But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser(间歇泉)and the thousands of hot springs that come out of the ground. They provide all the energy needed by the country. In fact Iceland uses only 3 percent of all its available power.
Iceland has been described as a democratic (民主的) independent country where more fish are caught and more books published per person than anywhere else in the world. The Icelanders have always felt a particular love for literature. They composed their first works in the ninth and tenth centuries AD. These works were poems and tales about the kings heroes and heroines of Iceland and Norway. At first the stories were memorized and passed from generation to generation. The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless " they proudly say.
1.American visitors enjoy visiting Iceland probably because .
A.no dogs are permitted in the capital
B.the police do not carry handguns
C.it is very different from America
D.the climate is rather mild.
2.The following statements are true EXCEPT .
A.there are no soldiers in Iceland
B.the Icelanders don't drink beer
C.there is no service fee of any kind
D.there are no crimes in Iceland
3.There is no pollution in Iceland mainly because .
A.Iceland uses only 3 percent of all its available power
B.the Icelanders use hot water from the ground below as their energy
C.it is located just under the Arctic Circle
D.it is a democratic independent country
4."Rather shoeless than bookless" means .
A.they regard books more important than shoes.
B.they would rather have shoes on than write books
C.they prefer traveling to reading
D.they prefer not to have shoes or books
To American visitors Iceland is a very interesting country partly because it is different in so many ways from what he or she is used to seeing at home. There are quite a few things that are not done or that do not exist on the island - quite a few "No's".
There is no pollution for instance. No dogs are permitted in Reykjavik the capital. There is no television on Thursdays or during the entire month of July and only three hours of black-and-white TV the rest of the time. There is no hard liquor on Wednesdays and no beer at any time. There are no handguns; only one jail of thirty-five cells(牢房) in the entire land – an admirable figure even for a small country of 313 376 people.
There is no army air force or navy. There is no tipping for anything. There are no large stores open on Saturdays or Sundays. Since Iceland is situated just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and do daylight in winter. But thanks to Gulf Stream the climate is rather mild with temperatures ranging from 34 degrees Fahrenheit to 52 degrees in July.
The rules on television liquor and guns are the result of governmental decision. But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland gets its power from the enormous geyser(间歇泉)and the thousands of hot springs that come out of the ground. They provide all the energy needed by the country. In fact Iceland uses only 3 percent of all its available power.
Iceland has been described as a democratic (民主的) independent country where more fish are caught and more books published per person than anywhere else in the world. The Icelanders have always felt a particular love for literature. They composed their first works in the ninth and tenth centuries AD. These works were poems and tales about the kings heroes and heroines of Iceland and Norway. At first the stories were memorized and passed from generation to generation. The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than bookless " they proudly say.
1.American visitors enjoy visiting Iceland probably because .
A.no dogs are permitted in the capital
B.the police do not carry handguns
C.it is very different from America
D.the climate is rather mild.
2.The following statements are true EXCEPT .
A.there are no soldiers in Iceland
B.the Icelanders don't drink beer
C.there is no service fee of any kind
D.there are no crimes in Iceland
3.There is no pollution in Iceland mainly because .
A.Iceland uses only 3 percent of all its available power
B.the Icelanders use hot water from the ground below as their energy
C.it is located just under the Arctic Circle
D.it is a democratic independent country
4."Rather shoeless than bookless" means .
A.they regard books more important than shoes.
B.they would rather have shoes on than write books
C.they prefer traveling to reading
D.they prefer not to have shoes or books
1.C
2.D
3.B
4.A
分 析:
文章介绍冰岛的情况,美国人可能对冰岛感兴趣的原因,冰岛的特点是有一些没有,没有军队,没有污染,没有酒精饮料。人们对书本的喜爱。
1.细节题:从第一段partly because it is different in so many ways...可知答案是C。
2.事实理解题。文章第二段提到在冰岛的几天中,没有提到D项。
3.细节题:从第三段可知Since Iceland is located just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and no daylight in winter。选B。
4.句意理解题:此句童为“宁可无鞋,不可无书”,说明冰岛人把书看得十分重要。选A。
考点:
考查文化类短文
点评:
这篇文章考查较全面:细节,推理,句意都考查了,对细节和推理能力要求很高,要求考生阅读时抓住文章的中心和细节,还要注意一些长难句的理解。
1.C
1.C2.D
2.D3.B
3.B4.A
4.A
分 析:
文章介绍冰岛的情况,美国人可能对冰岛感兴趣的原因,冰岛的特点是有一些没有,没有军队,没有污染,没有酒精饮料。人们对书本的喜爱。
分 析:
文章介绍冰岛的情况,美国人可能对冰岛感兴趣的原因,冰岛的特点是有一些没有,没有军队,没有污染,没有酒精饮料。人们对书本的喜爱。
1.细节题:从第一段partly because it is different in so many ways...可知答案是C。
1.细节题:从第一段partly because it is different in so many ways...可知答案是C。2.事实理解题。文章第二段提到在冰岛的几天中,没有提到D项。
2.事实理解题。文章第二段提到在冰岛的几天中,没有提到D项。3.细节题:从第三段可知Since Iceland is located just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and no daylight in winter。选B。
3.细节题:从第三段可知Since Iceland is located just under the Arctic Circle there is no darkness in summer and no daylight in winter。选B。4.句意理解题:此句童为“宁可无鞋,不可无书”,说明冰岛人把书看得十分重要。选A。
4.句意理解题:此句童为“宁可无鞋,不可无书”,说明冰岛人把书看得十分重要。选A。
考点:
考查文化类短文
考点:
考查文化类短文
点评:
这篇文章考查较全面:细节,推理,句意都考查了,对细节和推理能力要求很高,要求考生阅读时抓住文章的中心和细节,还要注意一些长难句的理解。
点评:
这篇文章考查较全面:细节,推理,句意都考查了,对细节和推理能力要求很高,要求考生阅读时抓住文章的中心和细节,还要注意一些长难句的理解。
ToAmericanvisitorsIcelandisaveryinterestingcountr 2020-04-08 …
ToAmericanvisitorsIcelandisaveryinterestingcountr 2020-04-08 …
语文老师或者拼音高手请进小学一年级的语文题,有一处不明,请帮助解答:题型如下:照例子写出音节juǎ 2020-05-12 …
下列各项中注音有误的一项是()A.qìn罄竹难书馨香xīn肯綮qìngB.quǎn缠绵缱绻蜷缩qu 2020-05-17 …
判定一个队列QU(最多元素为m0)为空的条件是()A.QU->rear-QU->front==m0 2020-06-28 …
判定一个队列QU(最多元素为m0)为满队列的条件是A.QU->rear-QU->front==m0 2020-06-28 …
下列各项,注音有误的一项是()A.觑qù面面相觑蜷quán蜷伏榷què商榷B.悛quān怙恶不悛冉 2020-07-02 …
j,q,x,gu,hu,ku,ju,qu,xu,‖ju的韵母是()qu的韵母是()xu的韵母是() 2020-07-28 …
求一海产品学名,山东人叫“海嘴儿”也有的叫“qu儿qu儿”(qu均为3声)比之海螺丝外形纤细,多为深 2020-11-15 …
英语组词用J/Q/O/M/I/F/L/V/U,组成一个4个字母的单词,不限字母使用次数.谁会的,教下 2021-01-21 …