早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Aroadisjustlikeabridgebetweentwoplaces.TheSilkRoadhasbeenabridgebetweenEastandWest.ButtheSilkRoadisnotasingleroute!Itisaseriesoftradeandculturaltransmission(传送)routes.FromthetimeZhangQianopenedu

题目详情
A road is just like a bridge between two places.The Silk Road has been a bridge between East and West.But the Silk Road is not a single route!It is a series of trade and cultural transmission(传送) routes.From the time Zhang Qian opened up the world-famous Silk Road during the Han Dynasty,until the Yuan Dynasty,it enjoyed a history of about l,600years.(83)The Silk Road got its name because Chinese silk used to be carried along this road
This ancient road begins at Chang'an (now Xi'an),and it reaches Dunhuang,where it divides into three,the Southern Route,Central Route and Northern Route.And then it ends in Eastern Europe,near the Mediterranean Sea(地中海).The Silk Road is about 6,500kilometers long.It goes across one-fourth of the planet.In fact,there is another trade road which is called the"Silk Road on the Sea"in the southwest of China.
(84)The Silk Road was very important to both Chinaand the rest of the world.Besides trade,knowledge about science,arts and technologies were shared across the Silk Road.The Four Great Inventions of China was introduced to the West and Chinese also knew about the religions of the West.In this way,languages and cultures developed and influenced each other.Today,places along the Silk Road are great places of interest,such as the Terracotta Warriors in Xi'an and Mogao Grottoes(莫高窟) in Dunhuang,Gansu.
A.根据短文内容简要回答问题.
81.When was the Silk Road opened up?___
82.Where does the Silk Road end?___
B.将短文中划线的句子译成汉语.
83.___
84.___
C.请给短文拟一个适当的标题.
85.___.
▼优质解答
答案和解析
81.In/During the Han Dynasty 细节理解题.由第一段最后一句:From the time Zhang Qian opened up the world-famous Silk Road during the Han Dynasty,until the Yuan Dynasty,it enjoyed a history of about l,600 years.可知丝绸之路是汉代开始的.故答案为:In/During the Han Dynasty
82.In Eastern Europe,near the Mediterranean Sea.细节理解题.由第二段中的:And then it ends in Eastern Europe,near the Mediterranean Sea可知丝绸之路结束在靠近地中海的东欧.故答案为:In Eastern Europe,near the Mediterranean Sea.
83.事实上,在中国西南部还有另外一条被称为"海上丝绸之路"的贸易通道.句子翻译题.in fact事实上,实际上;which is called…作road的定语从句:被叫作…的路线;silk road on the sea海上丝绸之路;in the southwest of China在中国西南方.故译成:事实上,在中国西南部还有另外一条被称为"海上丝绸之路"的贸易通道.
84.通过这种方式.语言和文化得到发展并彼此影响.句子翻译题.in this way,这样,以这种方式;languages and cultures语言和文化;develop发展;influence影响;each other互相,彼此;故译成:通过这种方式.语言和文化得到发展并彼此影响.
85.The Silk Road主旨大意题.本文主要介绍丝绸之路,因此可以"丝绸之路"或其作用影响为题.故回答为:The Silk Road.