早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

IamadoctorandIworkinalocalhospital.Pleaseallowmetotellyouastoryhappeningtooneofmypatients.OnedayIwenttothewardtovisitmylastpatient.Shewasanoldladyandshelivedinthewardforseveralmonths.Iwantedto

题目详情
I am a doctor and I work in a local hospital.Please allow me to tell you a story happening to one of my patients.
One day I went to the ward to visit my last patient.She was an old lady and she lived in the ward for several months.I wanted to tell her about her illness.But she stopped me,"Sit down,Doctor.Please sit down and listen to me."
After I sat down,she began to tell me something about her only son.He lived near her house,but he hadn't visited her for five years.She believed that this was the main reason for her healthy problems.After hearing her story,I asked if there was anything else I could do for her.She said no and smiled.All she wanted me to do was to listen.
Each story is different.Some are true,others are not.But it doesn't matter.The most important thing is that her story is heard.
From the story of the old lady I learned that listening to someone's story does not cost a lot of money,but it is much better than expensive medicine.

61.What does the underlined word"ward"mean in Chinese?___
A.病房      
B.急诊室      
C.候诊室
62.When the writer asked if there was anything he could do for the old lady,what did she do?___
A.She asked the writer to get out of the ward.
B.She refused and smiled at the writer.
C.She accepted the help.
63.What the old lady wanted the writer to do was___.
A.to talk with her    
B.to talk with her son       
C.to listen to her
64.Which of following is not true according to the passage?___
A.The writer is a doctor        
B.The old lady lived in the hospital for a long time.
C.The old lady didn't want to talk to the writer.
65.What is the best title for the passage?___
A.Listening is good medicine       
B.Listening to your patients carefully
C.Making friends with your patients.
▼优质解答
答案和解析
答案:61.A 细节理解题.根据One day I went to the ward to visit my last patient.句意为一天,我去看望我的最后一位病人.医生去看望病人应该是在病房里.故答案为A.
62.B 细节理解题.根据She said no and smiled.她笑着说不.可知她笑着拒绝了作者.故答案为B.
63.C  细节理解题.根据All she wanted me to do was to listen.她想要我做的就是倾听.可知老人想让作者做的就是倾听.故选C.
64.C 细节理解题.根据All she wanted me to do was to listen.她想要我做的就是倾听.意思是老人想向医生述说,而医生什么都不用做尽管倾听就行.故选C.
65.A 细节理解题.根据From the story of the old lady I learned that listening to someone's story does not cost a lot of money,but it is much better than expensive medicine.从老太太的故事我知道,听别人的故事不花费很多钱,但是它是比昂贵的药值钱.就是说倾听就是良药.故选A.