早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Theword“day”hastwomeanings.Whenwetalkaboutthenumberofdaysinayear,weareusing“day”tomean24hours.Butwhenwetalkaboutdayandnight,weareusing“day”tomeanthetimebetweensunriseandsunset.Becausetheearthl

题目详情
The word“day”has two meanings.When we talk about the number of days in a year,we are using“day”to mean 24hours.But when we talk about day and night,we are using“day”to mean the time between sunrise and sunset.Because the earth looks like a ball,the sun can shine on only half of it at a time.Always one half of the earth is having day and the other half night.At the equator (赤道)day and night are sometimes the same length.They are each twelve hours long.The sun rises at 6o’clock in the morning and sets at 6o’clock in the evening.For six months the North Pole is tilted (倾斜的)toward the sun.In those months the Northern Hemisphere gets more hours of sunlight than the southern Hemisphere.Days are longer than nights.South of the equator nights are longer than days.For the other six months the North Pole is tilted away from the sun.Then the Southern Hemisphere gets more sunlight.Days are longer than nights.North of the equator nights are longer than days.Winter is the season of long nights.Summer is the season of long days.
76.According to the passage,the“day”means___.
A.24hours   B.sunrise  C.both A and D   D.the time between sunrise and sunset
77.At the equator day is as long as night___.A.usually B.sometimes C.never D.always
78.What is the Chinese meaning of the underlined word Hemisphere?___
A.半球B.地壳C.极地 D.地轴
79.When the Western Hemisphere is having day,the Eastern Hemisphere is having___.
A.both day and night B.day C.neither day nor night D.night
80.Which of the following statements is TRUE?___
A.When the Southern Hemisphere gets more sunlight,days are longer than nights.
B.Winter is the season of long days.C.Summer is the season of short days.
D.When the Southern Hemisphere gets more sunlight,days are shorter than night.
▼优质解答
答案和解析
76.答案:C.细节理解题.根据“The word“day”has two meanings.When we talk about the number of days in a year,we are using“day”to mean 24hours.But when we talk about day and night,we are using“day”to mean the time between sunrise and sunset.”可知,day有两个意思.故选C.
77.答案:B.细节理解题.根据“At the equator (赤道)day and night are sometimes the same length”可知.有时赤道地区白天和黑夜一样长.故选B.
78.答案:A.词意猜测题.从文章后半部分的叙述可知,the Southern Hemisphere指的是南半球.故选A.
79.答案:D.细节理解题.根据“Because the earth looks like a ball,the sun can shine on only half of it at a time.Always one half of the earth is having day and the other half night.”可知,当西半球是白天时,东半球是夜晚.故选D.
80.答案:A.句意判断题.根据“Then the Southern Hemisphere gets more sunlight.Days are longer than nights.”A项正确可知,故选A.