早教吧作业答案频道 -->英语-->
Onedaywhensomegovernmentofficialswererebuildingabarn(谷仓)theyfoundamouseholeinacornerandusedsmoketoforcethemiceinsidetheholetocomeout.Awhilelatertheyindeedsawmicerunningoutoneafteranother.Then
题目详情
One day when some government officials were rebuilding a barn(谷仓) they found a mouse hole in a corner and used smoke to force the mice inside the hole to come out. A while later they indeed saw mice running out one after another. Then everyone thought that all the mice had escaped. But just as they began to clean up they saw two mice squeezing(挤)out at the mouth of the hole. With some efforts the mice finally got out. However it was strange that after they came out of the hole they did not run away at once. Instead one chased after the other near the mouth of the hole. It seemed that one was trying to bite the tail of the other.
Everyone was puzzled so they stepped nearer to take a look. They realized that one of the mice was blind and could not see anything and the other was trying to allow the blind mouse to bite on his tail so that he could pull the blind one with him to escape.
After seeing what happened everyone was speechless and lost in thought. During the meal time the group of people sat down in a circle and started to chat about what happened to the two mice.
One serious American official said: “I think the relationship between those two mice was that of king and guard.” The others thought for a while and said: “That was why!”
A smart French said: “I think the relationship between those two mice was that of husband and wife.” Again the others thought for a while and all felt it made sense.
A Japanese said: “I think the relationship between those two mice was that of mother and son.” Once again the others thought for a while and felt this was more reasonable. So they expressed agreement another time.
At that moment one Chinese asked: “Why did those two mice have to have a certain relationship?”
Suddenly the group looked back at the Chinese and remained speechless. The American official the French and the Japanese who had spoken earlier all lowered their heads in shame and did not dare to answer.
In fact the true love is not built on friendship loyalty or blood relationship. Instead it is based on no relationship
Everyone was puzzled so they stepped nearer to take a look. They realized that one of the mice was blind and could not see anything and the other was trying to allow the blind mouse to bite on his tail so that he could pull the blind one with him to escape.
After seeing what happened everyone was speechless and lost in thought. During the meal time the group of people sat down in a circle and started to chat about what happened to the two mice.
One serious American official said: “I think the relationship between those two mice was that of king and guard.” The others thought for a while and said: “That was why!”
A smart French said: “I think the relationship between those two mice was that of husband and wife.” Again the others thought for a while and all felt it made sense.
A Japanese said: “I think the relationship between those two mice was that of mother and son.” Once again the others thought for a while and felt this was more reasonable. So they expressed agreement another time.
At that moment one Chinese asked: “Why did those two mice have to have a certain relationship?”
Suddenly the group looked back at the Chinese and remained speechless. The American official the French and the Japanese who had spoken earlier all lowered their heads in shame and did not dare to answer.
In fact the true love is not built on friendship loyalty or blood relationship. Instead it is based on no relationship
- 1. “it made sense” probably means ______
- A. it was strange
- B. it was correct
- C. it was sweet
- D. it was funny
- A.
- 2. Why did they lower their heads in shame according to the passage?
- A. They did not dare to answer
- B. They regretted(后悔)driving a poor blind mouse away
- C. They had mistaken the relationship of the mice
- D. They did not express themselves much better
- A.
- 3. It is clear that ______
- A. all the mice came out of the hole easily
- B. the people knew one of the mice was blind at the first sight
- C. the people wanted to kill the mice with smoke
- D. each of the people understood the relationship differently
- A.
- 4. The best title for the passage is ______
- A. Two lovely mice
- B. Help produces love
- C. Love is all
- D. Friends in need
- A.
▼优质解答
答案和解析
BCDC1.根据文章内容可知答案为B2.根据文章内容In fact the true love is not built on friendship loyalty or blood relationship. Instead it is based on no relationship. 可知答案为C3.根据文章内容可知答案为D4.根据文章内容可知答案为C
看了 Onedaywhensome...的网友还看了以下:
英语翻译Whom'erhasn'taweddingring,(then)goontackonestr 2020-03-31 …
then,thus,hence,therefore如何区分?其中,then和thus都有因而的意思 2020-04-09 …
这道题改选since then (A)还是 from then on(B) They met in 2020-05-16 …
Onedaywhensomegovernmentofficialswererebuildingah 2020-05-17 …
阅读理解。Onedaywhensomegovernmentofficialswererebuild 2020-05-17 …
Onedaywhensomegovernmentofficialswererebuildingah 2020-05-17 …
Onedaywhensomegovernmentofficialswererebuildingab 2020-05-17 …
阅读理解。Onedaywhensomegovernmentofficialswererebuild 2020-07-26 …
A:Doyouhaveavolleyball?B:No,idon't.A:then?A:Doyouh 2020-10-30 …
Onedaywhensomegovernmentofficials(官员)werebuildinga 2020-12-10 …