Thereisanoldsaying(谅语):Earlytobedandearlytorisemakesamanhealthywealthyandwise(富有而有智慧).Itmeansthatweshouldgotobedearlyandgetupearlythenextmorning.Bydoingthiswewillbeingoodhealth.
There is an old saying (谅语) :Early to bed and early to rise makes a man healthy wealthy and wise (富有而有智慧) .
It means that we should go to bed early and get up early the next morning. By doing this we will be in good health. And we'll also be rich and clever.
It's true that our bodies need to have enough sleep to be healthy. Children should have a tenhour sleep every night. Those who do not have enough sleep can't do their work very well. They will not be clever and they may not get healthy in the future.
The body needs exercise too. Walking running jumping riding bikes and playing games are all exercise. Exercise helps to keep the body strong and fit. It also helps the blood (血液) to move around inside the body. The blood takes food to all parts of the body. The head needs blood too. So exercise helps people think better.
( ) 1. What does the underlined word "rise" mean?
A. To do exercise. B. To get up.
C. To stand up. D. To go up.
( ) 2. If children don't sleep for 10 hours every night they may .
A. not be late for school
B. become wise
C. do badly in their work
D. become rich
( ) 3 . A person needs exercise because .
A. it makes him healthy
B. he has lots of work to do
C. he is strong
D. he does exercise
( ) 4. Which of the following is NOT true?
A. Exercise is good for people's health.
B. It's good for you to get up early and go to bed early.
C. If you have enough blood you will be wise.
D. A student should have 10 hours' sleep every night.
( ) 5. Exercise helps people think better because
A. exercise helps the blood move to the head
B. exercise makes people tired
C. exercise can make people careful
D. exercise can make people make fewer mistakes
内容简介:这篇短文主要号召我们早睡早起,并介绍了这样做的好处。同时还说明了锻炼身体对我们的健康是非常重要的。
1. B根据文章第二段第一句"It means that we should go to bed early and get up early the next morning." 可知rise是"起床"的意思,与get up同义。故选 B.
2. C根据文章第三段第三句"Those who do not have enough sleep can't do their work very well."可知,睡眠不足的孩子做不好功课。故选C。
3. A. 根据文章最后一段第三句"Exercise helps to keep the body strong and fit."可知,锻炼身体有助于保持身体强壮和健康。故选A.
4. C C项的意思是"如果你身体里有足够的血液,那么你将是聪明的"。由常识可知血液多少与聪明与否没有关系,因而C项是错误的。其他三项在文中均有提及。
5. A根据文章最后一段可知"锻炼有助于人们更好地思考,因为锻炼有助于血液循环",因而答案是A.
“尔辈亦鹰犬”中的若等是什么意思?昔有一少年,家甚贫,伐薪自食,夜则映月读书.邻村有富者,衣锦肉食 2020-06-15 …
求《尔辈亦鹰犬》译文.原文如下:昔有一少年,家贫甚,伐薪自食,夜则映月读书.邻村有富者,衣锦食肉, 2020-06-15 …
昔有富人,痴无所知.至于富家,见三重楼,高广严丽,心慕之,即念:吾有资,盍造斯楼?乃召工匠,嘱以如 2020-06-17 …
作文,一,宋国有富人一个富人墙倒了,他儿子说要修,不然会有小偷偷东西,邻居有个老人也说要修不然会作 2020-06-26 …
求翻译一贫僧之欲南海,询于富僧,欲与之同往,僧之富者久不应,贫僧独往,久之,乃还,均之二僧,贫僧以 2020-07-02 …
原文如下:昔有一少年,家贫甚,伐薪自食,夜则映月读书.邻村有富者,衣锦食肉,恒炫于众.一日富者出猎 2020-07-02 …
钱若水为同州推官。……有富家小女奴逃亡,不知所之,女奴父母讼于州,州命录事参军①鞠②之。录事尝贷钱 2020-07-11 …
社会学和哲学问题马克思社会学认为共产主义社会会实现共同富裕,但马克思哲学的辩证法却认为贫富都是相对 2020-07-15 …
水下作业时,潜水员需要呼吸“富氧空气”.(1)潜水员水下作业时携带“富氧空气”,是因为.(2)装有“ 2020-11-05 …
钱若水为同州推官。……有富家小女奴逃亡,不知所之,女奴父母讼于州,州命录事参军鞠①之。录事尝贷于富民 2020-11-14 …