早教吧作业答案频道 -->英语-->
GordonWilliams’shobbymayseemstrangetopeoplewhentheymeetitforthefirsttime.Butitisatraditionalcraft(手艺).Hebuildsmodelshipsinsideoldbottles.Gordonhasalwayslovedshipsespeciallysailingshipsfromtheoldda
题目详情
Gordon Williams’s hobby may seem strange to people when they meet it for the first time. But it is a traditional craft(手艺).He builds model ships inside old bottles.
Gordon has always loved ships especially sailing ships from the old days. His interest in this hobby began many years ago when he visited a museum in Ottawa Canada where there was a display of model ships in bottles. Gordon thought the display was wonderful. But he wondered how the craftsman got the ship
through the thin neck of the bottle. Gordon decided to find it out.
He found an old master craftsman who was willing to teach him the necessary skills. First Gordon takes an old bottle. Then he puts in a layer of putty(一层油灰) carefully shaped and painted it look like the sea. Next he builds the ship. To get the ship through the neck of the bottle Gordon holds down the masts(桅杆).Once the ship is inside the bottle he takes a long thin tool to raise the masts.
Gordon has completed well over one hundred m
odels. His wish is to build bigger model ships such as aircraft carriers. This will be more challenging as he will have to build the ship actually inside the bottle. His hobby certainly needs time patience and a steady hand.
根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答。
小题1:What’s their opinion when people first meet Gordon’s hobby?
小题2:How did Gordon become interested in this hobby?
小题3:For Gordon the most difficult step that he wanted to learn was _______.
小题4:Which of the following pictures shows the last step of Gordon’s work?
小题5:Gordon’s new plan is more challenging because he will _______.
A
. build a bigger model ship inside the bottle
B. build more than one hundred ships
C. put a bigger model ship inside the bottle
D. make an aircraft carrier
Gordon has always loved ships especially sailing ships from the old days. His interest in this hobby began many years ago when he visited a museum in Ottawa Canada where there was a display of model ships in bottles. Gordon thought the display was wonderful. But he wondered how the craftsman got the ship
through the thin neck of the bottle. Gordon decided to find it out.He found an old master craftsman who was willing to teach him the necessary skills. First Gordon takes an old bottle. Then he puts in a layer of putty(一层油灰) carefully shaped and painted it look like the sea. Next he builds the ship. To get the ship through the neck of the bottle Gordon holds down the masts(桅杆).Once the ship is inside the bottle he takes a long thin tool to raise the masts.
Gordon has completed well over one hundred m
odels. His wish is to build bigger model ships such as aircraft carriers. This will be more challenging as he will have to build the ship actually inside the bottle. His hobby certainly needs time patience and a steady hand.根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答。
小题1:What’s their opinion when people first meet Gordon’s hobby?
| A.Useful. | B.Traditional. | C.Interesting. | D.Unusual. |
| A.He met a craftsman who would like to teach him. |
| B.He saw a show of model ships in bottles. |
| C.He had a journey to Canada. |
| D.He has collected many sailing ships. |
| A.to shape the bottle like a ship |
| B.to paint the layer of putty like the sea |
| C.to get the ship through the neck of the bottle |
| D.to put the layer of putty into the bottle |
小题5:Gordon’s new plan is more challenging because he will _______.
A
. build a bigger model ship inside the bottleB. build more than one hundred ships
C. put a bigger model ship inside the bottle
D. make an aircraft carrier
▼优质解答
答案和解析
小题1:D小题1:B小题1:C小题1:B小题1:A
【主旨大意】本文介绍了Gordon William的与众不同的爱好---在瓶子里建造船模型。 考查点解题思路小题1:细节理解题根据文章第一段第一句 “人们第一次见到是感到奇怪” 可知Unusual为不寻常的因此选D。小题1:理解判断题根据文章第二段第二句可推测他是在看了在瓶子里的船模型展后对它产生了兴趣。小题1:理解判断题根据文章第三段的大意可判断通过瓶颈造船是最难的。因此选C。小题1:细节理解题根据文章第三段最后一句可知选B,建造桅杆。小题1:细节理解题根据文章最后一段第二句可知选A。
【主旨大意】本文介绍了Gordon William的与众不同的爱好---在瓶子里建造船模型。 考查点解题思路小题1:细节理解题根据文章第一段第一句 “人们第一次见到是感到奇怪” 可知Unusual为不寻常的因此选D。小题1:理解判断题根据文章第二段第二句可推测他是在看了在瓶子里的船模型展后对它产生了兴趣。小题1:理解判断题根据文章第三段的大意可判断通过瓶颈造船是最难的。因此选C。小题1:细节理解题根据文章第三段最后一句可知选B,建造桅杆。小题1:细节理解题根据文章最后一段第二句可知选A。
看了GordonWilliams’...的网友还看了以下:
以低碳钢焊接为例,综述提高焊缝金属韧性的冶金手段、焊接工艺手段及焊后措施? 2020-05-16 …
工件表面的硬度强化技术是通过一定的工艺手段,进一步提高工件表面的硬度,强度耐磨性,耐腐蚀性等, 2020-06-07 …
“手艺人靠的是手,手上就必得有绝活”,“手艺人靠手吃饭,求谁?靠谁?”揣摩这些话,看作者对待手艺和 2020-06-21 …
手工艺,手工制作的英文表达印象中有hand-made.直觉中有handmaking,handwor 2020-07-25 …
列举玻璃的几种加工工艺手法,如:酸蚀法 2020-11-10 …
GordonWilliams’shobbymayseemstrangetopeoplewhenthe 2021-01-17 …
GordonWilliams’shobbymayseemstrangetopeoplewhenthe 2021-01-17 …
GordonWilliams’shobbymayseemstrangetopeoplewhenthe 2021-01-17 …
阅读理解GordonWilliams’shobbymayseemstrangetopeoplewhe 2021-01-17 …
阅读理解。GordonWilliams'shobbymayseemstrangetopeoplewh 2021-01-17 …