早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解SituatedintheSouthWestofEnglandbetweenExeterandPlymouthTorquayisoneofthemostpopularholidayresorts(度假胜地)inBritain.Itprovidessophisticated(精致)entertainm

题目详情

阅读理解

  Situated in the South West of England between Exeter and Plymouth Torquay is one of the most popular holiday resorts(度假胜地)in Britain.It provides sophisticated(精致)entertainment sports of every kind and cultural facilities all set in a position of outstanding natural beauty.Visitors can choose between luxury hotels by the sea with private suites(套房) swimming pools and saunas and comfortable but less expensive guest house.There are camping sites too and hundreds of house displaying “B&B” signs.

  As well as a number of small quiet bays which are ideal for beach barbecues away from the crowds Torquay has large sandy beaches where you can buy refreshments(饮料)and hire deck chairs boats and even beach huts.There are large areas of grassland overlooking the sea and miles of winding cliff paths for walkers who just want to enjoy the scenery and what is often said to be the healthiest air in the country.For the sportsmen and women there are opportunities not only for golf tennis squash and bowls but also for water-skiing hang-gliding and deep-sea fishing.

  After a day in the open air there are lots of things to do in the evenings too.There are plenty of discos the occasional opera or ballet and summer variety shows in the seafront theatres.For the children there is a beautiful model village with a complicated railway layout which is remarkably realistic-especially when the lights are all on at night.

  Of course there’s no need to spend your whole holidays in Torquay.Only a short drive away is Dartmoor National Park where you can walk for miles through dramatic unspoiled countryside or picnic by beautiful rivers and streams.Or nearer to home you can sail across Tor Bay to the lovely old fishing village of Brixham.

  Torquay seems to have something for everyone.But don’t take my word for it-come and see for yourself.

(1)

Which of the following best explains what “B&B” means on the signs?

[  ]

A.

Bed and breakfast.

B.

Breakfast and bath.

C.

Beach and barbecue.

D.

Beautiful and British.

(2)

According to the text Torquay might be described as ________.

[  ]

A.

comfortable and expensive

B.

crowded and lively

C.

remote and beautiful

D.

fresh and healthy

(3)

What is special about the model village?

[  ]

A.

It opens at night.

B.

It has something for the children.

C.

It’s in the open air.

D.

It has a real railway system.

(4)

What is the purpose of writing this text?

[  ]

A.

To introduce the geography of Torquay to students.

B.

To make some places known to visitors.

C.

To show the beauty of resorts.

D.

To attract more tourists.

▼优质解答
答案和解析
答案:1.A;2.C;3.B;4.D;
解析:
(1) 词义猜测题。根据短文第一段最后一句可知:当地人开办了许多的可供游客们过夜的地方,可联想到bed一词,第二天还可提供早餐(breakfast),来吸引顾客。 (2) 推测题。人们去Torquay度假,需要在那里住下,说明此地遥远(remote),此地风景优美在文中显而易见。其他三项中的expensive crowded fresh与短文意义不符。 (3) 细节题。根据第三段“For the children there is a beautiful model village with a complicated railway layout…”可知,此地特别适宜孩子们玩。 (4) 全文从各个方面介绍了Torquay的情况,特别是在短文的结尾作者说“不要只听我说,你得亲自来看看。(don’t take my word for it-come and see for yourself)”,由此可知作者写此文的目的是要更多的游客来Torquay旅游度假。