早教吧作业答案频道 -->英语-->
Mom’sbirthdaypresent?Itmaybeadifficultthingforsomepeoplebutformeitisaneasything.MomlovedflowerssoeveryyearIsentherflowers.Actuallyshehadabedofirises(鸢尾花)inthebackyardofhersmallIndianaf
题目详情
Mom’s birthday present? It may be a difficult thing for some people but for me it is an easy thing. Mom loved flowers so every year I sent her flowers. Actually she had a bed of irises (鸢尾花) in the backyard of her small Indiana farm. They were beautiful. “Take some ” she said “Dig some up and plant them on the side of your own house.”
But in my yard they became lacking in energy. A year passed then two but not one flower appeared. I cut back all their green leaves. I was tired of seeing them so lonely. Finally I dug the irises up and threw them away.
About that time Mom died unexpectedly. My sister and I sold the farm. I never went back to see the irises. I just couldn’t bear seeing another family living in our home—Mom’s home. Autumn came then winter. The following spring as Mom’s birthday approached I struggled with the question of how to remember her. I stared out the window and saw a few stubborn irises in my side yard sprouting (发芽) —tall thin but flowerless. Because of seeing them I decided to order flowers as I always did on Mom’s birthday and send them to my sister. I wished so badly I could still send flowers to Mom. But that was impossible.
In the morning of Mom’s birthday I was in my car ready to work. Something in the yard caught my eye. The irises! One had bloomed with flowers big showy and purple as lovely as they ever had been on Mom’s farm. I smiled and turned my eyes upward. I could no longer send flowers to Mom. But somehow she’d been able to send them to me.
小题1:According to the first paragraph Mom ________.
小题2:At first the irises in the author’s yard ________.
小题3:What troubled the author?
小题4:After seeing the irises sprouting the author________.
小题5:What can be learned from the last paragraph?
But in my yard they became lacking in energy. A year passed then two but not one flower appeared. I cut back all their green leaves. I was tired of seeing them so lonely. Finally I dug the irises up and threw them away.
About that time Mom died unexpectedly. My sister and I sold the farm. I never went back to see the irises. I just couldn’t bear seeing another family living in our home—Mom’s home. Autumn came then winter. The following spring as Mom’s birthday approached I struggled with the question of how to remember her. I stared out the window and saw a few stubborn irises in my side yard sprouting (发芽) —tall thin but flowerless. Because of seeing them I decided to order flowers as I always did on Mom’s birthday and send them to my sister. I wished so badly I could still send flowers to Mom. But that was impossible.
In the morning of Mom’s birthday I was in my car ready to work. Something in the yard caught my eye. The irises! One had bloomed with flowers big showy and purple as lovely as they ever had been on Mom’s farm. I smiled and turned my eyes upward. I could no longer send flowers to Mom. But somehow she’d been able to send them to me.
小题1:According to the first paragraph Mom ________.
| A.wanted to give the author some flowers |
| B.didn’t like the presents from the author |
| C.lived with the author on an Indiana farm |
| D.got different birthday presents from the author every year |
| A.all died quickly |
| B.didn’t bloom at all |
| C.grew as well as on Mom’s farm |
| D.grew better than those on Mom’s farm |
| A.She didn’t know how to grow irises. |
| B.She regretted they had sold Mom’s farm. |
| C.She didn’t know what to do in memory of Mom. |
| D.She couldn’t bear others living in Mom’s home. |
| A.decided to send flowers to her sister on Mom’s birthday |
| B.dug them out because they were flowerless |
| C.decided to send them to Mom after they bloom |
| D.ordered flowers for the people living in Mom’s home |
| A.All the irises in the author’s yard bloomed. |
| B.The author went to see the irises in Mom’s yard. |
| C.It was Mom who took care of these irises in the author’s yard. |
| D.The author thought the blooming irises were gifts from Mom. |
▼优质解答
答案和解析
小题1:A 小题2:B小题3:C小题4:A小题5:D试题分析: 母亲喜欢花,自己后院里也种着鸢尾花。但是当作者把花移栽到自己家时,花却长不好,从未盛开过,作者索性把花拔掉了。然而当母亲去世后,作者院子中却悄无声息地盛开了鸢尾花,这是母亲送给她的礼物。小题1: A 细节理解题根据文章首段“Take some ” she said “Dig some up and plant them on the side of your own house.”可知选A。小题2:B细节理解题。根据文章第二段内容But in my yard they became lacking in energy. A year passed then two but not one flower appeared.可知当作者开始把鸢尾花移栽到自己家时,鸢尾花没有开过一朵,选B。小题3:C推理判断题。根据文章第三段内容可知The following spring as Mom’s birthday approached I struggled with the question of how to remember her.以前在生日时候送花给母亲的作者不知道如何去纪念母亲,选C。小题4:A细节理解题Because of seeing them I decided to order flowers as I always did on Mom’s birthday and send them to my sister. 判断选A。小题5:D细节理解题。从文章末段末句But somehow she’d been able to send them to me.可以推测作者把院子里长出的鸢尾花看做是母亲送给她的礼物,选D。
看了Mom’sbirthdaypr...的网友还看了以下:
“儿童散学归来早,忙趁东风放纸鸢.”“鸢”起“鸢”落,花谢花开,小学的学习生涯已经画上了一个圆满的 2020-06-07 …
小孔成像是光的直线传播的实例。北宋科学家沈括也做过精彩的描述,他在《梦溪笔谈》中写道:“…若鸢飞空 2020-06-24 …
小孔成像是光的直线传播的实例.北宋科学家沈括也做过精彩的描述,他在《梦溪笔谈》中写道:“…若鸢飞空 2020-07-10 …
桔梗花和鸢尾这两个用英语怎么写桔梗花和鸢尾这两个用英语怎么写?最好不是词组、一个单词的那种。谢谢咯 2020-07-15 …
《梦溪笔谈》中记载了这样一个现象:在纸窗上开一个小孔,窗外飞鸢的影子会呈现在室内的纸屏上,可观察到 2020-07-25 …
不少于100字的作文“儿童散学归来早,忙趁东风放纸鸢.”“鸢”起“鸢”落,花谢花开,小学的学习生涯 2020-07-28 …
在我国古代学者沈括的著作《梦溪笔谈》中有如下记载:“若鸢飞空中,其影随鸢而移;或中间为窗隙所束,则 2020-07-29 …
线牵纸鸢,纸鸢引线.这句话的含义线牵纸鸢,纸鸢引线.——《天籁纸鸢》这句话的内在含义是什么 2020-11-25 …
Mom’sbirthdaypresent?Itmaybeadifficultthingforsome 2021-01-12 …
小花仙一个紫色鸢尾花种能开多少朵鸢尾花?我要换衣服,多买浪费钱,请买过的亲们给个答案,谢谢!小花仙一 2021-01-12 …