早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Beforetrainsmostthingswentbyroad.But200yearsagotheroadswereverybadandthehorsescouldn'tpulltheheavywagons(动货马车)veryfast.Sometimeswhentheroadwaswettheycouldn'tpullthematall!Whenthat

题目详情

  Before trains most things went by road. But 200 years ago the roads were very bad and the horses couldn't pull the heavy wagons(动货马车)very fast. Sometimes when the road was wet they couldn't pull them at all! When that happened the driver took flat pieces of wood and put them on the ground under the wheels; then it was easy to pull the wagons and the horse could do the job very well when the road was flat. When the road was going down a hill the horse didn't pull the wagon at all but when the road was going up a hill it was very difficult to pull the wagon.

  On the first railways the horse pulled the train when the road was flat. There was a wagon at the back of the train to carry the horse when the train was going down a hill. There was an engine with a long rope to pull the train when it was going up a hill. But the engine stayed in the same place all the time; it didn't move with the train. The first engines didn't work very well and they sometimes didn't work at all but they often helped the horses to climb up the hills.

  Then Richard Trevithick had an idea. “Let's put the engine on the train ” he said. And that was the first real train.

(1) 200 years ago _______.

[  ]

A.the roads were very good

B.the roads were very bad

C.there weren't any roads

D.there were trains but no roads

(2) When the road was flat __________.

[  ]

A.the horse pulled the wagon very well

B.the horse pulled the wagon very badly

C.the horse couldn't pull the wagon at all

D.the horse didn't pull the wagon

(3) There was a wagon at the back of the train _____.

[  ]

A.to pull the horse

B.to carry the driver

C.to carry the horse

D.to pull the train

(4) The first engines ________.

[  ]

A.worked very well

B.didn't work at all

C.didn't help the horses to climb up the hills

D.sometimes worked and sometimes didn't work

▼优质解答
答案和解析
答案:B;A;C;D
解析:
(1)文章的第二句谈到这一点. (2)文章第一段谈到在平坦的路上马拉车拉得好. (3)从文章第二段中可以找到答案. (4)文章第二段的最后一句谈到这一点.
看了Beforetrainsmos...的网友还看了以下: