早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

AChoosethebestanswer(根据对话内容,选择最恰当的答案)Thesmartphone(智能手机)isamazing.It'snotonlyaphonebutalsoamini-computer.Ithelpsuscommunicatewithothersandenjoyourlife.Thereisnoquestiont

题目详情
AChoose the best answer(根据对话内容,选择最恰当的答案)
The smart phone (智能手机) is amazing.It's not only a phone but also a mini-computer.It helps us communicate with others and enjoy our life.There is no question that the smart phone has been an important thing in the modern age.
However,there will be problems when your kids have Blackberries,Iphones or other smart phones.They can surf the Internet anywhere and at any time.For example,they may surf the Internet in class or at the time they should go to bed.
I'm not alarmist (危言耸听的),and I'm not suggesting that parents stop their kids from using smart phones.I think parents need to give their kids proper supervision (监督) so that they can make better use of smart phones.Here are some tips that are easy to follow and cost nothing.
◆Set a good example  Kids always learn things from their parents in daily life.So show your kids the good habits of using smart phones by your own behaviour.
◆Talk  Parents need to talk with their kids about all the possible situations before they appear.Then set some rules before they begin to use smart phones and keep the doors of communication open when they need help.
◆Pay attention to the night  In order to avoid influencing their rest,parents can take away smart phones from their kids to forbid them to send messages or surf the Internet at night.
◆Protect kids'smart phones with passwords (密码)  The password is easy to be set and costs nothing.But it's a good way to stop others from using kids'smart phones and protect their personal information.
69.In the first paragraph,the writer mainly wants to show that___.
A.the smart phone is useful in the modern age
B.the smart phone has disadvantages
C.the smart phone is popular with children
D.the smart phone causes many problems
70.In order to make better use of smart phones,children should___.
A.receive proper supervision from their teachers
B.use their smart phones under parents'supervision
C.be stopped from using smart phones at school
D.be encouraged to use the phones with their parents
71.Why do parents need to set a good example for their kids in daily life?___
A.Because parents want to set some rules for their kids.
B.Because parents need to forbid their kids to sent messages.
C.Because kids can surf the Internet anyway and at any time.
D.Because kids will learn things from their parents'behavior.
72.What does the underlined word"avoid"mean in Chinese?___
A.承认        
B.避免       
C.产生       
D.继续
73.The password is advised to be set to___.
A.help parents stop their children from using smart phones for a long time
B.let parents become the only users of their children's smart phones
C.supervise children's cost of using smart phones in their everyday life
D.keep others from using kids'phones and knowing their personal information
74.This passage is written for___.
A.smart phone sellers           
B.smart phone designers
C.parents                     
D.children.
▼优质解答
答案和解析
69.A.段意理解题.结合第一段There is no question that the smart phone has been an important thing in the modern age.可知第一段是说智能手机在现代是有用的,故选A.
70.A.细节题.根据第三段I think parents need to give their kids proper supervision (监督) so that they can make better use of smart phones可知孩子们应该在家长合适的监督下使用手机,故选A.
71.D.细节题.结合第四段Set a good example  Kids always learn things from their parents in daily life.So show your kids the good habits of using smart phones by your own behaviour.
可知孩子们会学习父母的行为,故选D.
72.B.词义理解题.根据 In order to avoid influencing their rest,parents can take away smart phones from their kids to forbid them to send messages or surf the Internet at night.可知家长晚上拿走手机不让孩子们发信息上网,是为了不影响休息,故推测avoid表示避免,故答案是B.
73.D.细节题,结合最后 The password is easy to be set and costs nothing.But it's a good way to stop others from using kids'smart phones and protect their personal information.
密码是为了阻止别人使用孩子们的手机从而知道了他们的私人信息,故选D.
74.C.细节题,根据第三段I think parents need to give their kids proper supervision (监督) so that they can make better use of smart phones.Here are some tips that are easy to follow and cost nothing.可知这里是给家长一些建议,故选C.