早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

WearrivedatthehospitaltofindDadwasveryweak,buthissmilewasthesameasever.Itwasanotherattackofpneumonia(肺炎).MyhusbandandIstayedwithhimfortheweekendbuthadtoreturntoourjobsonMonday.Localrelativeswo

题目详情
We arrived at the hospital to find Dad was very weak,but his smile was the same as ever.It was another attack of pneumonia(肺炎).My husband and I stayed with him for the weekend but had to return to our jobs on Monday.Local relatives would help Dad get home fromhospital and look after him.But I longed to be able to let him know that wecared too,even when we weren't with him.
    Then I remembered a family tradition when our children were small.When leaving their grandparents'home after a visit,each child would write a love note to their grandparents.They hid notes incereal (麦片)box,under a hairbrush or next to the phone.For days,their grandparents would smile as they discovered these reminders of our love.
    So as I tidied Dad's kitchen and made up a bed for him downstairs in the living room,I wrote some notes."Dad,I put the food in the fridge so it wouldn't spoil(损坏)."Some expressed my love,"Dad,I hope you will sleep well in your new bed."Most notes were downstairs where he would stay for several weeks,but one note I hid upstairs underhis pillow,"Dad,if you have found this note,you must be feeling better.We are so glad!"
   Just like his medicines strengthened him physically,these"emotional vitamins"would improve his health,too.Several weeks later,in one of our regular phone calls,I asked Dad how he was going.He said,"Pretty good.I just found your note under my pillow up stairs!"

63.We can infer from the text that the writer's father___.
A.had got the same illness before.
B.lived with her family
C.asked her to return to work
D.felt lonely without her
64.The children hid notes in theirgrandparents'home in order to___
A.follow a family tradition
B.play jokes on their grandparents
C.show their gifts to their grandparents
D.make their grandparents feel pleasantly surprised
65.How can you understand the meaning of"emotional vitamins"?___
A.She called her father regularly.
B.She wrote some notes to her father as her children had done.
C.She bought all kinds of vitamins to herfather.
D.She hid some notes upstairs under herfather's pillow.
66.Which of the following is true according to the text?___
A.The writer believed that a family tradition was not good.
B.The writer enjoyed talking with her father.
C.The writer tried to comfort her father with love.
D.The writer thanked her children for looking after her father.
▼优质解答
答案和解析
63.A.细节理解题.根据语境It was another attack of pneumonia(肺炎).我们可以从文中推断出作者的父亲在以前有过同样的病.故选:A64.D.推理判断题.根据语境For days,their grandparents would smile as t...