早教吧作业答案频道 -->英语-->
Just10yearsago,Isatacrossthedeskfromadoctor."Yes,"hesaid,"thereissomethingwrongwiththeleft,upperlobe(肺叶).Youhaveamoderatelyadvancedcase…You'llhavetogiveupworkatonceandgotobed.La
题目详情
Just 10 years ago,I sat across the desk from a doctor."Yes,"he said,"there is something wrong with the left,upper lobe(肺叶).You have a moderately advanced case…You'll have to give up work at once and go to bed.Later on,we'll see."
Feeling like a man who is in midcareer has suddenly been placed under sentence of death,I left the doctor's office,walked over to the park,and sat down on a bench.I needed to think.In the next 3days,I cleared up my affairs,then I went home,got into bed,and set my watch to tick off not the minutes,but the months.Two years later,I left my bed and began the long climb back.It was another year before I made it.
I speak of this experience because these years that passed so slowly taught me what to value and what to believe.I realise now that this world I'm living in is not my oyster(牡蛎) to be opened but my opportunity to be grasped.Each day,to me,is a precious thing.The sun comes up and presents me with 24brandnew,wonderful hours-not to pass,but to fill.
I've learned to appreciate those little,allimportant things I never thought I had the time to notice before:the play of light on running water,the music of the wind in my favourite pine tree.I seem now to see and hear and feel with some of the recovered freshness of childhood.How well,for instance,I recall the touch of the springy earth under my feet the day I first stepped upon it after the years in bed.
Frequently,I sit back and say to myself,"Let me make note of this moment I'm living right now,because in it I'm well,happy and hard at work doing what I like best to do.It won't always be like this,so while it is,I'll make the most of it-and afterwards,I remember-and be grateful.All this,I owe to that long time spent on the sidelines of life."
21.Which word can best describe the author's feeling after visiting the doctor?___
A.Hopeless. B.Curious. C.Confused. D.Energetic.
22.How long did it take the author to recover from his disease?___
A.Two years and a half. B.Three years.
C.Three years and a half. D.Four years.
23.The underlined words"these years"in Paragraph 3refer to the years when the author
___.
A.was ill B.started his career
C.cleared up his affairs D.struggled to go back to his work
24.By fighting with his disease,the author realised___.
A.patients should know how to get on with doctors
B.doctors should treat patients more carefully
C.we should pay enough attention to diets
D.we should value and appreciate life.
Feeling like a man who is in midcareer has suddenly been placed under sentence of death,I left the doctor's office,walked over to the park,and sat down on a bench.I needed to think.In the next 3days,I cleared up my affairs,then I went home,got into bed,and set my watch to tick off not the minutes,but the months.Two years later,I left my bed and began the long climb back.It was another year before I made it.
I speak of this experience because these years that passed so slowly taught me what to value and what to believe.I realise now that this world I'm living in is not my oyster(牡蛎) to be opened but my opportunity to be grasped.Each day,to me,is a precious thing.The sun comes up and presents me with 24brandnew,wonderful hours-not to pass,but to fill.
I've learned to appreciate those little,allimportant things I never thought I had the time to notice before:the play of light on running water,the music of the wind in my favourite pine tree.I seem now to see and hear and feel with some of the recovered freshness of childhood.How well,for instance,I recall the touch of the springy earth under my feet the day I first stepped upon it after the years in bed.
Frequently,I sit back and say to myself,"Let me make note of this moment I'm living right now,because in it I'm well,happy and hard at work doing what I like best to do.It won't always be like this,so while it is,I'll make the most of it-and afterwards,I remember-and be grateful.All this,I owe to that long time spent on the sidelines of life."
21.Which word can best describe the author's feeling after visiting the doctor?___
A.Hopeless. B.Curious. C.Confused. D.Energetic.
22.How long did it take the author to recover from his disease?___
A.Two years and a half. B.Three years.
C.Three years and a half. D.Four years.
23.The underlined words"these years"in Paragraph 3refer to the years when the author
___.
A.was ill B.started his career
C.cleared up his affairs D.struggled to go back to his work
24.By fighting with his disease,the author realised___.
A.patients should know how to get on with doctors
B.doctors should treat patients more carefully
C.we should pay enough attention to diets
D.we should value and appreciate life.
▼优质解答
答案和解析
21.A 细节理解题,根据第二段Feeling like a man who is in midcareer has suddenly been placed under sentence of death,I left the doctor's office可知当作者被诊断为肺癌之后感到很无助,绝望,故选A.
22.B 细节理解题,根据第二段Two years later,I left my bed and began the long climb back.It was another year before I made it.可知作者经过三年终于战胜了病魔,故选B.
23.A 细节理解题,根据第二段Two years later,I left my bed and began the long climb back.It was another year before I made it可知作者经过三年最终战胜了病魔,第三段I speak of this experience because these years that passed so slowly taught me what to value and what to believe.说明这几年过得很缓慢,由此可知这三年指的是与肺癌斗争的痊愈前的这几年,即生病的这几年,故选A.
24.D 细节理解题,根据第三,四段I've learned to appreciate those little,allimportant things I never thought I had the time to notice before,可知作者通过与病魔做斗争意识到必须珍视和过好每一天,因为生命是美好的,故选D.
22.B 细节理解题,根据第二段Two years later,I left my bed and began the long climb back.It was another year before I made it.可知作者经过三年终于战胜了病魔,故选B.
23.A 细节理解题,根据第二段Two years later,I left my bed and began the long climb back.It was another year before I made it可知作者经过三年最终战胜了病魔,第三段I speak of this experience because these years that passed so slowly taught me what to value and what to believe.说明这几年过得很缓慢,由此可知这三年指的是与肺癌斗争的痊愈前的这几年,即生病的这几年,故选A.
24.D 细节理解题,根据第三,四段I've learned to appreciate those little,allimportant things I never thought I had the time to notice before,可知作者通过与病魔做斗争意识到必须珍视和过好每一天,因为生命是美好的,故选D.
看了Just10yearsago,...的网友还看了以下:
若“p或q”成立的充分条件是“¬r”,则推理:①p或q⇒¬r;②¬r⇒p;③r⇒¬(p或q);④¬ 2020-04-06 …
已知关于x的一元四次方程x4+px2+qx+r=0有三个相等的实根和另一个与之不同的实根,则下列三 2020-05-17 …
将分离后的S型有荚膜的肺炎双球菌的蛋白质外壳与R型无荚膜的肺炎双球菌混合注入小白鼠体内,小白鼠不死 2020-07-15 …
(2005•杨浦区一模)下列说法正确的是()A.活的S型肺炎双球菌不能使小鼠死亡,活的R型肺炎双球 2020-07-26 …
.设集合P={x|x=n,n∈N*},Q={x|x=,n∈N*},R={x|x=n-,n∈N*}, 2020-07-30 …
(2010•蓟县一模)用p,q,r,s表示命题,下列选项中满足:“若p是真命题,则q也是真命题”的 2020-08-01 …
用下列哪种情况的肺炎双球菌感染健康小鼠会使之生病和死亡()A.加热杀死的S型菌B.R型菌经高温加热后 2020-12-07 …
小张称P、O、R、S四个砝码在天平上的重量如下图,这四个砝码的重量是:可看出这四位小朋友的体重是() 2020-12-21 …
S型肺炎双球菌是人类肺炎和小鼠败血症的病原体,而R型肺炎双球菌却无致病性.下列有关叙述正确的是()A 2021-01-01 …
注射后能使小白鼠患败血病而死亡的是()A.R型肺炎双球菌B.加热杀死后的R型肺炎双球菌C.加热杀死后 2021-01-08 …