早教吧作业答案频道 -->英语-->
Ayoungmanworkedveryhardonhislessons.Hewastoobusytohavearest.Onedayhefoundthathecouldn'tfallasleepatnight.Ashebecameillhecouldn'tgotosleep.Whenhewenttobedheclosedhiseyesandtriedtosleep.Buthe
题目详情
A young man worked very hard on his lessons. He was too busy to have a rest. One day he found that he couldn't fall asleep at night. As he became ill he couldn't go to sleep. When he went to bed he closed his eyes and tried to sleep. But he always failed.
After a few days he decided to see a doctor.
"I just can't go to sleep at night. What should I do?" he asked.
"I have a suggestion " said the doctor. "You can try to count numbers. When you count to one thousand you will be asleep. I am sure of it. "
The next day the man returned to the doctor's office.
"Well " said the doctor. "How are you today? Did you try my suggestion?"
The man still looked tired. "Yes " he said. "I tried to count one two three.. up to one thousand. But when I counted to five hundred and sixty--nine I began to feel sleepy. I had to get up and drink some tea so that I could go on counting up to one thousand. But then I still couldn't fall asleep. "
After a few days he decided to see a doctor.
"I just can't go to sleep at night. What should I do?" he asked.
"I have a suggestion " said the doctor. "You can try to count numbers. When you count to one thousand you will be asleep. I am sure of it. "
The next day the man returned to the doctor's office.
"Well " said the doctor. "How are you today? Did you try my suggestion?"
The man still looked tired. "Yes " he said. "I tried to count one two three.. up to one thousand. But when I counted to five hundred and sixty--nine I began to feel sleepy. I had to get up and drink some tea so that I could go on counting up to one thousand. But then I still couldn't fall asleep. "
- 1. Why couldn't the young man go to sleep at night?
- A. Because he didn't finish his lessons
- B. Because he worked too hard
- C. Because he was worried about his homework
- D. Because there was a lot of noise
- A.
- 2. What did the doctor ask the young man to do?
- A. To drink much water before going to bed
- B. To count numbers while he was lying in bed
- C. To count numbers before he went to bed
- D. To take some medicine and go to bed earlier
- A.
- 3. The young man returned to the doctor's office the next day because_____
- A. he wanted to thank the doctor
- B. he felt better and wanted some more medicine
- C. he wanted to ask the doctor how to count the numbers
- D. he still couldn't go to sleep at night
- A.
- 4. The young man counted_______
- A. from 1 to 569 and got up to drink some tea
- B. from 1 to 569 and fell asleep
- C. from 1 to 1 000 and fell asleep
- D. from 568 to 1 000
- A.
- 5. In fact the young man ______
- A. didn't understand the doctor's suggestion
- B. was not able to count numbers
- C. was very afraid to stay at home by himself
- D. wasn't sleepy at all
- A.
▼优质解答
答案和解析
BBDAA
分 析:
这篇文章讲述了一个男人由于学习太努力了,而没有时间睡觉,后来他晚上就失眠了,医生建议他数数数到1000就能睡着。他数到569的时候就困了,但是他又起来喝了一杯茶才能数到1000.于是他还是睡不着。1.细节题。根据文章A young man worked very hard on his lessons. He was too busy to have a rest.一个年轻的男人学习非常努力,他太忙了而没有时间休息。故选B2.细节题。根据文章You can try to count numbers. When you count to one thousand you will be asleep.医生让他数数,数到1000 的时候,将会睡着。故选B3.细节题。根据文章最后一句I still couldn't fall asleep.这个男人又去找医生,因为他还是不能睡着。故选D4.细节题。根据文章最后一段可知这个男人数到569的时候,想睡觉了,他又起床喝了一杯茶以至于他能数到1000.故选A5.推断题。根据最后一段可知,这个男人由于没有理解医生的建议,医生是希望他在数数的过程中就会慢慢的睡着,当他数到569时已经很困了,但他并没有入睡。他没有能理解医生的意思。故选A
考点:
故事类记叙文
点评:
本文内容有趣,能很好调动学生的答题热情。对于此类故事类文体,学生应将自己融入到故事情节中,理解故事发生所反映出的深刻含义,将题目和文章结合起来,认真细致的进行比较。对于推断题,结合作者所表达的深层次的意思来答题。
分 析:
这篇文章讲述了一个男人由于学习太努力了,而没有时间睡觉,后来他晚上就失眠了,医生建议他数数数到1000就能睡着。他数到569的时候就困了,但是他又起来喝了一杯茶才能数到1000.于是他还是睡不着。1.细节题。根据文章A young man worked very hard on his lessons. He was too busy to have a rest.一个年轻的男人学习非常努力,他太忙了而没有时间休息。故选B2.细节题。根据文章You can try to count numbers. When you count to one thousand you will be asleep.医生让他数数,数到1000 的时候,将会睡着。故选B3.细节题。根据文章最后一句I still couldn't fall asleep.这个男人又去找医生,因为他还是不能睡着。故选D4.细节题。根据文章最后一段可知这个男人数到569的时候,想睡觉了,他又起床喝了一杯茶以至于他能数到1000.故选A5.推断题。根据最后一段可知,这个男人由于没有理解医生的建议,医生是希望他在数数的过程中就会慢慢的睡着,当他数到569时已经很困了,但他并没有入睡。他没有能理解医生的意思。故选A
考点:
故事类记叙文
点评:
本文内容有趣,能很好调动学生的答题热情。对于此类故事类文体,学生应将自己融入到故事情节中,理解故事发生所反映出的深刻含义,将题目和文章结合起来,认真细致的进行比较。对于推断题,结合作者所表达的深层次的意思来答题。
看了 Ayoungmanworke...的网友还看了以下:
英语题(根据文章意思,用所给的名词所对应动词的适当形式填空)1.ChefMycousinisa.He 2020-03-30 …
Parrotisverynaughty!Buthe'snotaParrotisverynaught 2020-05-13 …
阅读理解Ayoungmanworkedveryhardathislessons.Hewastoob 2020-05-13 …
Ayoungmanworkedveryhardonhislessons.Hewastoobusyt 2020-05-13 …
buthe'swelcometocomealongprovidingthathebehaveshi 2020-05-14 …
一句英文的语法问题FilipinofigureskaterMichaelChristianMart 2020-05-22 …
Thenoiseoutsidethechildren,sohecouldn'tgotosleep. 2020-06-07 …
Hewantedtogo,buthe.Hewantedtogo,buthe————Awasn`ta 2020-06-07 …
1.Everyoneinourclass()listeningtomusic.A.likeB.li 2020-07-25 …
Listenandchoose.(听一听,选一选)1)What'sDongdonglike?A.He 2020-11-01 …