早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

AnEnglishmanwasoncetravelinginItaly.Onedayhewentintoasmallrestauranttoorderdinner.HeunderstoodverylittleItalianandcouldn’treadthemenu(菜单).Heknewthewordforeggsandsoheorderedeggs.Italyisfamousho

题目详情

An Englishman was once traveling in Italy. One day he went into a small restaurant to order dinner. He understood very little Italian and couldn’t read the menu(菜单). He knew the word for eggs and so he ordered eggs. Italy is famous however for its mushrooms(蘑菇) with eggs. But he did not know the word for mushrooms. The waiter did not speak a word of English and could not help him. At last the man took out his pocket a pencil and a piece of paper and very carefully drew a picture of a mushroom on the piece of paper. The waiter looked at the picture of the mushroom for a long while. He did not understand very well but at last he left. He was gone a long time. After about a half hour he returned. But instead of an order of mushroom he brought the man a large black umbrella.

1.What is Italy famous for?

A.Mushroom with eggs.                    B.Eggs.

C.Mushrooms.                           D.Beautiful umbrella.

2.How did the Englishman tell the waiter that he wanted some mushrooms?

A.He drew a picture of a mushroom on the table.

B.He said “mushrooms” in Italian.

C.He showed the waiter a picture of a mushroom.

D.He drew a picture of an umbrella.

3.What’s the end of the story?

A.The Englishman didn’t get what he wanted but an umbrella.

B.The Englishman got mushrooms at last.

C.The Englishman left before the waiter came back.

D.The Englishman got nothing in the end.

4.Which of the following is right according to the passage?

A.An American was once traveling in Italy.

B.The man knew Italian very well.

C.The man told the waiter that he wanted to buy an umbrella.

D.The waiter didn’t know English at all.

 

▼优质解答
答案和解析
  1.A 2.C 3.A 4.D

分 析:
文章讲述了一个英国人去意大利旅行,在餐馆中他由于不会意大利语,所以用笔画了一个蘑菇,可是服务员却给他拿来了一把雨伞。 1.细节题。根据文章Italy is famous however for its mushrooms(蘑菇) with eggs.可知,意大利的蘑菇炒鸡蛋很有名。故选A 2.细节题。根据文章At last the man took out his pocket a pencil and a piece of paper and very carefully drew a picture of a mushroom on the piece of paper.可知,作者在纸上画了一张蘑菇的图片。故选C 3.细节题。根据文章But instead of an order of mushroom he brought the man a large black umbrella.可知,这个服务员给他买了一把伞。故选A 4.细节题。从The waiter did not speak a word of English and could not help him.可知这个服务员也不懂英语,故选D
考点:
故事类记叙文
点评:
本文的文章短小精炼,对于此类文章首先必须对每句话都要认真地阅读理解。初一的阅读绝大多数是细节题,考察学生信息的把握能力。对于细节题,学生在理解全文的基础上要对题目中关键字在文章中迅速定位,找到相对应的出处,再仔细对比找出答案。