早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Itwasoneofthehottestdaysofthedryseason.Ithadnotrainedinalmostamonth.Thecropsweredying.Cowshadstoppedgivingmilk.Ifitdidnotrainsoon,wewouldloseeverything.Onthisday,Iwitnessed(目睹)awonder.Iwas

题目详情
It was one of the hottest days of the dry season.It had not rained in almost a month.The crops were dying.Cows had stopped giving milk.If it did not rain soon,we would lose everything.On this day,I witnessed(目睹) a wonder.
I was making lunch when I saw my 6-year-old son,Billy,walking very slowly toward the woods.Minutes later he came running out again,toward the house.Soon after,I saw him walking toward the woods again.This went on for an hour.Finally I walked out of the house quietly and followed him.
Billy cupped both hands in front of him as he walked,careful not to drop the water he carried.Leaves slapped his face but he kept walking into the woods.Then I saw an amazing sight.Several large deer stood in front of him.Billy walked right up to them.I saw a tiny baby deer lying on the ground.It was dying of thirst,and it lifted its head with great effort to drink the water in my boy's hands.
When the water was gone,Billy ran back to the house.I followed him to the tap.Billy opened it and a small trickle(细流) came out.He knelt down,letting the drops slowly fill up his"cup".
Now I understood what was going on.The week before,he tried giving water to our horses but I told him not to waste water.Now when he stood up and turned,I was there in front of him.His eyes filled with tears,"I'm not wasting,"he said.I joined him with a small pot of water from the kitchen.I let him walk to the baby deer alone while I stood at the edge of the woods.As tears rolled down my face,they were suddenly joined by other drops…and more drops…as if the sky itself was crying.

46.What did the writer think of the son?___
A.Clever.
B.Wasteful.
C.Helpful.
D.Forgetful.
47.Which of the following is true according to the passage?___
A.Cows had stopped giving milk because they were old.
B.The writer thought the son wasted water during the dry season.
C.The baby deer was dying because of lack of water.
D.The writer and the son gave water to the baby deer together.
48.The last sentence in the last paragraph means___.
A.the writer was moved by the son and began to cry
B.the son cried because his parent told him not to waste water
C.a big trickle came out of the lap for the deer to drink
D.The dry season ended and it started to rain heavily
49.What's the best title for the passage?___
A.The wonder of water.
B.The wasted water
C.The crying mother and son        
D.The dying deer.
▼优质解答
答案和解析
46.C.推理判断题.根据文章最后一段"I joined him with a small pot of water from the kitchen"我加入了他一小壶水从厨房;可知我是认同儿子的做法的,因此孩子是有帮助的;故选C.
47.C.细节理解题.根据文章第三段"I saw a tiny baby deer lying on the ground.It was dying of thirst"我看见一只小鹿躺在地面.它快要渴死了,可知幼鹿快要渴死了;故选C.
48.D.句意推断题.根据文章最后一段"As tears rolled down my face,they were suddenly joined by other drops…and more drops…as if the sky itself was crying"可知天空也加入了我们哭泣的行列,即干燥的季节结束了,它开始下起大雨来了;故选D.
49.A.标题推断题.根据文章第一段"On this day,I witnessed(目睹) a wonder"可知在那一天我看着儿子的善行,感动的同时也下起了雨,这是一个奇迹;因此最佳标题为水的奇迹;故选A.