早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

OnFebruary3rd,1949,NewYorkHarbor(港)wasanexcitingplace.ManypeopleweretheretogreetashipfromFrance.Ontheshipwere49Frenchrailroadboxcars(火车车厢)filledwithgiftsfromthepeopleofFrancetothepeopleofA

题目详情
On February 3rd,1949,New York Harbor(港) was an exciting place.Many people were there to greet a ship from France.On the ship were 49French railroad boxcars(火车车厢) filled with gifts from the people of France to the people of America.These boxcars were from the famous Merci Train (Merci,a French word meaning"thank you").
After world WarⅡ(二战),a lot of factories,roads and farms in France had been destroyed.Many French people had no jobs or money and had little to wear and little to eat.In the winter of 1947,a train was sent across the United States,stopping in cities and towns along the way.At every stop,people gave whatever they could.Factories gave clothing and medicine.Farmers gave food.Families gave money.Even school children gave away their pocket money(零用钱).All the things were then taken to France by ship.
By 1949,the French had begun to recover(恢复) from the war.The Merci Train was their way of saying"thank you"to America.French people had filled the boxcars with gifts.Most of them were personal,like hand-made toys,children's drawings,or postcards.But the boxcars themselves were perhaps the most meaningful of the gifts.On each car,the French people had painted the pictures of all their 40provinces,with an American eagle on the front.The boxcars were taken to each state of America,where they were warmly greeted.
Now many of the states still keep their boxcars.Gifts sent by the French people can still be seen in some museums.The Merci Train came out of the war,but it now reminds the world that countries can also work together in peace(和平).

49.Many people crowded at New York Harbor on February 3rd,1949to___.
A.welcome the Merci Train
B.meet their families
C.have a big party
D.start a trip by ship
50.The underlined word"them"in Paragraph 3refers to(指)___.
A.the American people
B.the French people
C.the boxcars
D.the gifts
51.The passage is mainly about___.
A.the story of the Merci Train
B.American museums where the boxcars are kept
C.gifts that American people liked
D.World WarⅡ
▼优质解答
答案和解析
49.A.细节理解题.根据第一段Many people were there to greet a ship from France.On the ship were 49French railroad boxcars(火车车厢) filled with gifts from the people of France to the people of America可知这一天这么多人聚集在这里是为了欢迎一辆火车的到来;故选A.
50.D.词义猜测题.根据第三段French people had filled the boxcars with gifts.Most of them were personal,like hand-made toys,children's drawings,or postcards.But the boxcars themselves were perhaps the most meaningful of the gifts可知国人民在车厢里充满了礼物.它们中的大多数都是个人物品,象手工制作的玩具,孩子们的画;指的是礼物;故选D.
51.A.主旨大意题.根据第一段New York Harbor(港) was an exciting place.Many people were there to greet a ship from France.On the ship were 49French railroad boxcars(火车车厢) filled with gifts from the people of France to the people of America可知文章主要是关于这辆火车的故事;故选A.