In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhundredbookstoanewuniversity.ThiswasthebeginningofthelibraryatHarvardUniversity.ThegiftwassoimportantthattheuniversitywasnamedforJohnHarvard.ThomasBrayb
In 1638 John Harvard donated some money and about four hundred books to a new university. This was the beginning of the library at Harvard University. The gift was so important that the university was named for John Harvard.
Thomas Bray began the first free lending library in the late 1600s. He set up more than 30 or these libraries in the American colonies. However the idea for this kind of free library ended when Bray died in 1730. In 1731 Benjamin Franklin and some friends started the first subscription(订阅费) library in the United States. In a subscription library people pay money to become members but they may borrow the books without paying again.
In the United States every child had a free education. This idea soon led to free libraries. One of the first libraries that used tax money to buy books was a library in Peterborough New Hampshire. This library was set up in 1833.
1.The main idea of paragraph 2 is________.
A.Franklin started the first subscription library |
B.in a subscription library people pay money to become members |
C.Bray and Franklin were important in the history of public libraries |
D.Bray died in 1730 and Franklin died in 1833 |
2.The underlined word “borrow” means_______.
A.read and write with no help from another person |
B.use for a short time and then return |
C.like very much |
D.lend |
3.The reading does not say it but we can guess that_______.
A.there were free schools in the United States before there were free libraries |
B.free schools and free libraries in the United States began at about the same time |
C.the library in New Hampshire also had a free school in it |
D.there were free libraries in the United States before there were free schools |
4.Havard University began_______.
A.in 1731 | B.in 1730 |
C.in 1833 | D.in 1638 |
5.At the library that Franklin started ________.
A.children could use books for no money at all |
B.people paid a little money in the beginning but none after that |
C.people paid a lot of money in the beginning but none after that |
D.both A and B |
1.根据文章内容Thomas Bray began the first free lending library in the late 1600s. He set up more than 30 or these libraries in the American colonies. However the idea for this kind of free library ended when Bray died in 1730.可知答案为C 2.根据单词意思和语境情况,可知答案为B 3.根据文章内容大意可知答案为A 4.根据文章内容In 1638 John Harvard donated some money and about four hundred books to a new university.可知答案为D 5.根据文章内容In a subscription library people pay money to become members but they may borrow the books without paying again.可知答案为B
阅读理解。In1638,JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfo 2020-07-17 …
阅读理解In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandabout400bo 2020-10-31 …
In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhundr 2020-10-31 …
In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhundr 2020-10-31 …
In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhundr 2020-10-31 …
阅读理解。In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfour 2020-10-31 …
In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhundr 2020-10-31 …
In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhundr 2020-10-31 …
In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhundr 2020-10-31 …
(B)In1638JohnHarvarddonatedsomemoneyandaboutfourhu 2020-10-31 …