早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Onethingthetourbooksdon’ttellyouaboutLondonisthat2000ofitsresidentsarefoxes.Theyranawayfromthecityaboutcenturiesagoafterdevelopersandpollutionmovedin.Butnowthattheenvironmentiscleanerthefoxeshave

题目详情

One thing the tour books don’t tell you about London is that 2 000 of its residents are foxes. They ran away from the city about centuries ago after developers and pollution moved in. But now that the environment is cleaner the foxes have come home one of the many wild animals that have moved into urban areas around the world.
“The number and variety of wild animals in urban areas is increasing ” says Gomer Jones president of the National Institute for Urban Wildlife in Columbia Maryland. A survey of the wildlife in New York’s Central Park last year tallied the species of mammals including muskrats shrews and flying squirrels. A similar survey conducted in the 1890s counted only five species. One of the country’s largest populations of raccoons (浣熊) now lives in Washington D.C. and moose (驼鹿) are regularly seen wandering into Maine towns. Peregrine falcons(游隼) dive from the window ledges of buildings in the largest U.S. cities to prey on (捕食) pigeons.
Several changes have brought wild animals to the cities. Foremost(首要的) is that air and water quality in many cities has improved as a result of the 1970s pollution-control efforts. Meanwhile rural areas have been built up leaving many animals on the edges of suburbs. In addition urban wildlife refuges (避难处)have been created. The Greater London Council last year spent£750 000 to buy land and build 10 permanent wildlife refuges in the city. Over 1 000 volunteers have donated money and cleared rubble from deserted lots. One evening last year a fox was seen on Westminster Bridge looking up at Big Ben.
For peregrine falcons cities are actually safer than rural cliff dwellings (悬崖栖息地). By 1970 the birds had died out east of the Mississippi because the DDT had made their eggs too thin to support life. That year scientist Tom Cade of Cornell University began raising the birds for release in cities for cities afforded abundant food.
Cities can attract wild animals without turning them harmful. The trick is to create habitats where they can be self-sufficient but still be seen and appreciated. Such habitats can even be functional. In San Francisco the local government is testing different kinds of rainwater control basins to see not only which ones retain (保持) the cleanest water but which will attract the most birds.
【小题1】The first paragraph suggests that ________.

A.environment is vital for wildlife
B.tour books are not always a reliable source of information
C.London is a city of fox
D.foxes are highly adaptable to environment
【小题2】Which of the following is NOT a reason that wildlife is returning to the cities?
A.Food is plentiful in the cities.
B.Wildlife is appreciated in the cities.
C.Wildlife refuges have been built in the cities
D.Air and water quality has improved in the cities
【小题3】It can be inferred from the passage that _________.
A.Londoners are putting more and more wild animals into their zoos.
B.Londoners are happy to see wild animals return to their city
C.Londoners are trying to move wild animals back to the countryside
D.Londoners have welcomed the wild birds but found foxes a problem

▼优质解答
答案和解析

【小题1】A
【小题2】B
【小题3】B 解析
分 析:
本文主要讲述的是世界各地的环境好转了,很多动物都出现了城市地区,文章分析了具体的原因。
【小题1】A 推理题。根据They ran away from the city about centuries ago after developers and pollution moved in. But now that the environment is cleaner the foxes have come home one of the many wild animals that have moved into urban areas around the world.说明环境对于动物很重要,动物的迁徙主要是和环境变化有关,故A正确。
【小题2】B 细节题。根据文章第三段前四行Foremost(首要的) is that air and water quality in many cities has improved as a result of the 1970s pollution-control efforts.In addition urban wildlife refuges (避难处)have been created. Meanwhile rural areas have been built up leaving many animals on the edges of suburbs说明ACD三项都是文章中提及的原因,B项文章没有涉及。故B符合文章要求。
【小题3】B 推断题。根据倒数第二段最后2行Over 1 000 volunteers have donated money and cleared rubble from deserted lots. One evening last year a fox was seen on Westminster Bridge looking up at Big Ben.可知很多人都捐钱为动物做事情,故B正确。
考点:
考查新闻报告类短文阅读
点评:
本文主要讲述的是世界各地的环境好转了,很多动物都出现了城市地区,文章分析了具体的原因。文章基本上是考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。